Aktif-Sen frene mi bastı? Pasifleşiyor mu?

Aktif-Sen frene mi bastı? Pasifleşiyor mu?

Aktif-Sen frene mi bastı? Pasifleşiyor mu?

Aktif Sen Pasif Hale mi geliyor? Aktif Eğitimciler sendikası neden frene bastı? Kendi tabanında yer alan binlerce kişiyi neden üye yapmıyor? Sendika kapatılacak dedikoduları gerçeği yansıtıyor mu?

Geçtiğimiz hafta bir haber sitesinde bu tür iddialar dile getirilmiş ve olaya; Aktif-Sen'in frene bastığı, İktidar ile Eğitim-Bir-Sen ilişkisi, Gazete tirajları ve dershanelerin kapatılmasına kadar bir çok unsur eklenerek yorumlar yapılmıştı.

HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR GİBİ

Benim kanaatim, bu haberin gerçeği yansıtmadığı şeklindedir.

Haftasonu EYUDER (Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği) ve Nevşehir Üniversitesi tarafından yapılan EYFOR III'e ekibiyle katılan Osman Bahçe; duruşuyla, tavırlarıyla, söylemiyle durumun hiç de öyle olmadığını göstermiştir.

Katıldığı panelde yapmış olduğu konuşma oldukça etkileyiciydi.

Konuşmasında MEB'in bazı uygulamalarını ciddi bir şekilde eleştirdi.

Sendikaların "koltuk dağıtma sevdalısı olmaması gerektiği" ve "siyaset üstü eğitim politikaları" mesajları ile isim vermeden bazı sendika / sendikaları eleştirdi. 

Panel sonrası kendisi ve diğer Aktif-Sen temsilcileriyle bir süre sohbet etme fırsatı buldum.

GELİP GEÇİCİ BİR SENDİKA DEĞİL

Görüşmelerden çıkardığım sonuç; sendikanın basit hedeflerle ortaya çıkmadığı, frene basma gibi bir durumun olmadığı, tam tersine kurumsallaşma ve örgütlenmeye ağırlık vererek acele etmeden dengeli bir büyümenin hedeflendiği şeklindedir.

Hatta bizzat şahit olduğum bir olayı da anlatmadan geçemeyeceğim. Aktif-Sen yöneticileri, EYFOR III'e Nevşehir ve İstanbul'dan gelen bazı okul yöneticilerinin önceden tanıştıkları kişiler olduğunu görünce hemen iletişim kurdular, kendilerini sendikaya davet ettiler, sendikalarına katılım ve destek hususunda epeyce yüklendiler.

Frene basan, işi yavaşlatan bir sendika böyle mi yapar?

Eğitim Forumuna formaliteden bir temsilci göndermek yerine Genel Başkan ve Genel Merkez yöneticileri birlikte etkili katılım yaparlar mı?

Genel Başkan Osman Bahçe; her konuşmasında, her cümlesinde gelip-geçici olmadıklarını öylesine vurguladı ki, kendisine yukarıdaki "pasifleşme" iddiasını bile soramadım.  

Tabii yeni bir sendika. Bazı iddialar ile gündeme gelebilir.

Bu yeni sendikanın söylemlerinin biraz farklı olduğu düşünülebilir.

Bu iddiaların arkasında belki de Aktif-Sen'i kamuoyunda yıpratmak olabilir.

Bekleyelim görelim. Önümüzdeki süreçte bu durum daha da netleşecektir.

Teoman Yalçın / Turkiyeegitim.com özel haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum