Aktif-Sen Genel Başkanı EYFOR III'de konuştu

Aktif-Sen Genel Başkanı EYFOR III'de konuştu

Aktif-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, EYFOR III'de konuştu

 

EYUDER (Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen EYFOR III (Eğitim Yönetimi Forumu) 12-13 Ekim 2012 tarihlerinde Nevşehir’de yapılıyor.

12 Ekim 2012 tarihinde “EĞİTİMDE POLİTİKA VE POLİTİKA UYGULAMALARINA SENDİKAL BAKIŞ” konulu panelde konuşan Genel Başkan Osman Bahçe, yeni kurulan Aktif Eğitimciler Sendikası hakkında bir tanıtım yaptı.

Bahçe konuşmasında; eğitim politikalarının partiler üstü olması, eğitim politikaları üretirken ülke koşullarının dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Bahçe; “Eğitim konularında yurt dışı eğitim tecrübeleri dikkate alınmalıdır. Bu tecrübeler ülkemize aktarılırken milli karakterlerimize uygunluğu da dikkate alınmalıdır” dedi.

Bahçe, eleştirel düşünme konusunda ise ; “Eğitimde eleştirel düşünme becerilerimiz güçlü olmalı. Eleştiriye açık olmalıyız” dedi.

Bahçe, sendikaların siyasi kaygılarla hareket etmemesi gerektiğini ifade ederek; “Sendikalarda farklı beklentiler olmamalı. Zaman zaman iktidara yakın sendikaların koltuk dağıtmaya başladığını görüyoruz. Siz sendika olarak koltuk dağıtmaya başlayınca, iktidardan beklenti içine girdiğiniz zaman sözünüzü dinletemezsiniz. Tepki gösteremezsiniz. Bu açıdan bakıldığında sendikalar olarak koltuk sevdasına kapılmamalıyız derim” dedi.

Eğitim politikaları kabul edilirken; kurumsal görüşler ifade edilirken, siyasi ve ideolojik kabuller yerine, eğitsel ve bilimsel kabullerin dikkate alınması gerektiğini söyleyen Bahçe, “Siyasi söylem tarzından uzaklaşmalıyız” dedi.

Sendikal sorumlulukları dile getirirken; eğitim çalışanlarının eğitim koşullarının ve mesleki sorunlarının dile getirilmesi, mesleki saygınlığın artırılması gibi ortak beklentilerimizin olduğunu söyleyen Bahçe; “Sendikalar olarak,  şayet hep beraber aynı şeyleri talep ediyor ve istorsak, asgari müştereklerde, ortak taleplerde, ortak noktalarda sendikalar olarak ortak hareket edebilmeliyiz. İktidarın yakınında olsun, uzağında olsun bir araya gelebilmeliyiz” dedi.

Teoman Yalçın / Turkiyeegitim.com özel haber

image001.20121013110831.jpg

image002.20121013110841.jpg

image003.20121013110852.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum