Aktif-Sen Görevde Yükselme İçin Sınav İstedi

Aktif-Sen Görevde Yükselme İçin Sınav İstedi

Aktif-Sen Görevde Yükselme İçin Sınav İstedi

 

14/9/2011 tarih ve 28054 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlan “652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilatı ve Görevleri Hakkında Kanun Hakkında Kararname” ile Bakanlığın kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları yeniden düzenlenmiştir.  MEB mevzuatının söz konusu kanun hükmünde kararname hükümlerine uyumlu hale getirilmesine yönelik çalışmalar ile merkez ve taşra teşkilatındaki yapılanma süreci devam etmektedir.
 
Ağır aksak işleyen bu süreçte, Bakanlık;  genel idari hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı, teknik hizmetler sınıfı personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı taleplerini hep ötelemektedir. Diğer kamu kurum ve kuruluşları, kendi personeline yönelik görevde yükselme ve unvan değişikli sınavlarını yaparken MEB, konuyu –devam eden güncelleme çalışmaları sonuçlandığında- şeklinde belirsiz bir tarihe bırakmaktadır. Güncelleme ve uyum çalışmalarının bir türlü sonuçlandırıl(a)mamasının, acziyetten mi yoksa art niyetten mi olduğu da merak konusudur.
 
Bakanlık, personelinin bu haklı talebine ivedi olarak cevap vermelidir. Bakanlık; çalışanın en önemli beklentisinin görev başında moral ve motivasyon olduğunu dikkate almalı, çalışanı motive etme ve geleceğe dair kariyer planı yapabilmelerini sağlama adına yıllardır yapılmayan ve ihmal edilen görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları ile ilgili hazırlıklarını bir an önce tamamlamalıdır. Eğitim çalışanları arasında nükseden huzursuzluk ve karar verici makamlara duyulan güvensizliği giderme adına söz konusu sınav takvimi derhal açıklanmalıdır.
Geciken adalet adalet olmadığı gibi, hiçbir gerekçesi olmayan gecikmelerin adalet anlayışında nereye konulacağı izahı mümkün olmayan bir durumdur.
 
Aktif Eğitimciler Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.