Alan Bölüm Şefleri de Torpille Belirlenecek

Alan Bölüm Şefleri de Torpille Belirlenecek

MEB'de Alan, Bölüm ve Atölye Şefleri nasıl belirlenecek?

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama:

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 25/06/2015 tarihli yazısı ile Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliklerine İlişkin Yönerge yayımlanmıştır. 
Yayınlanan Yönergenin “Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliklerinin Görevlendirilmesi” başlıklı 9.maddesi; “Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliklerine 8.maddedeki şartları taşıyan öğretmenler arasından, okul/kurum müdürlerinin inhası ve il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile dört yıl süreyle görevlendirme yapılır. Dört yıllık sürenin dolacağı tarihten önceki bir ay içinde okul müdürünün yeni teklifte bulunmaması halinde şeflerin görevi, görev süresinin sona erdiği tarihten itibaren dört yıl daha devam eder.”  Şeklinde değiştirilmiştir. 
Oysa ki; Şubat 2009 tarihli Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliklerine İlişkin Yönerge’de Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliklerinin Görevlendirilmesi; ilgili alanın öğretmenleri arasından  Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şeflikleri Değerlendirme Formu kullanılarak, yapılan değerlendirme sonucu puan üstünlüğü esas alınarak, müdürün önerisi ve valilik onayı ile gerçekleşmekteydi. 
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 84.maddesi gereğince hazırlanan bu yönerge hukuka ve mevzuata aykırılık teşkil etmektedir. Değerlendirme kriterleri kaldırılarak objektiflik ve liyakat ilkeleri gözetilmeden yapılan bu düzenleme bir hukuk katliamına daha yol açmıştır. Türk Eğitim-Sen olarak sadece yandaşlardan oluşan bir idari teşkilat oluşturmak isteyen zihniyete karşı mücadelemiz doğrultusunda hukuka uyarlılık bulunmayan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliklerine İlişkin Yönerge’nin iptali için Danıştay’da dava açacağımızı kamuoyuna duyururuz. 

İlgili yönerge için tıklayınız 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum