Alan Değişikliği Yapılacak Mı?

Alan Değişikliği Yapılacak Mı?

Alan Değişikliği Yapılacak Mı?

MEB 2012 yılında zihinsel engelliler öğretmenliğine, sınıf öğretmenlerinden alan değişikliği yapılacağını ve başvuru alacağını belirtti. Bunun üzerine sınıf öğretmenleri MEB’in alan değişikliği icraatına müracaat etti. Aynı şekilde MEB, öğretmenlerine teknoloji ve tasarım alanına geçilebileceği ve bunun için müracaatlar alınacağı söylenildi. Bu öğretmenlerimiz de MEB’in bu icraatlarına dayanarak müracaat yaptılar ve alan değişiklikleri gerçekleşti. Ancak bir süre sonra bu uygulama mahkeme tarafından iptal edildi. Bunun üzerine bakanlık teknoloji ve tasarım alanına geçenlere 80 saat , zihinsel engelliler alanına geçenlere 540 saat bir program açtı . Bu programları da bitirenleri de bu alanlara atayacağını belirtti. Talim ve Terbiye Kurulu da 20 Şubat 2014 ve 9 sayılı kararıyla “90 saat teknoloji ve tasarım kursunda başarı gösteren ve 540 saatlik zihinsel engelliler öğretmenliği kursunda başarı gösteren öğretmenlere sertifika ile bu alanlara baş vuracaklarını dair karar aldı.” 2014 yılı bitmek üzere olmasına rağmen MEB alan değiştirmek isteyen öğretmenlerimize yönelik her hangi bir işlem yapmadı , bir açıklamada da bulunmadı.

Oysa 90 saatlik bir eğitim programı alan teknoloji ve tasarım öğretmenleri ile 540 saatlik programı bitiren öğretmenler bakanlıktan bir resmi açıklama beklemektedirler.

Dile kolay tam 540 saatlik bir programa tabi tutulmak. Yaz,kış demeden bu programlara devam etmek. Bu programların bitirilmesinin ardından ise endişeli bir şekilde beklemek.

MEB acilen alan değişikliği  işlemlerini başlatmalı ve teknoloji ve tasarım, zihinsel engelliler öğretmenleri başta olmak üzere ki bu öğretmenlere tüm normlar açılmalıdır.

Lisans diplomasına bağlı alan değişikliklerini bakanlık eğitim ve öğretim yılının başında yapmalı ve hem öğrenciler mağdur olmamalı hem de dönem arasındaki çeşitli sıkıntılara maruz bırakılmamalıdır.

MEB’in en kısa sürede alan değişikliğine yönelik çalışmasını kamuoyuna açıklamalı  ve kılavuzunu yayımlamalıdır.  Kurban bayramı bitmeden MEB’in bu işlemi  yapmasını bekliyoruz.

Alan Değişikliği Bekleyen Öğretmenler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum