Ales Kitap Fiyatları

Ales Kitap Fiyatları

Ülkemizde eğitim hayatının büyük bir parçasını sınavlar oluşturmaktadır. İlkokuldan başlayarak yükseköğretim ve sonrasına kadar her alanda ve bölümde geçilmesi gereken sınavlar bulunmaktadır.

Ülkemizde eğitim hayatının büyük bir parçasını sınavlar oluşturmaktadır. İlkokuldan başlayarak yükseköğretim ve sonrasına kadar her alanda ve bölümde geçilmesi gereken sınavlar bulunmaktadır. Her sınava yönelik hazırlanan kitaplarda farklı seviyelerdeki öğrenciler için ve farklı kalitelerde oluşturulmaktadır.

ALES Nedir?

ALES üniversiteden mezun olan veya olmak üzere olan öğrencilerin girdiği, yüksek lisans veya doktora yapmanın yanı sıra akademik personel olabilmek içinde yapılan bir sınavdır. Tam olarak açılımı “Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı” olan sınav öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi tarafından yılda iki defa olarak düzenlenmektedir.

Sınav içerik olarak matematik ve Türkçe sorularından oluşmaktadır. Ancak sorular ağırlıklı olarak kişilerin mantık bilgilerini ölçmeye yönelik olduğundan hem sayısal hem de sözel mantık soruları sınavın temelini oluşturmaktadır. Bu sınavda istenen not alınmadığı takdirde yüksek lisans yapılamaması ve akademik personel başvurusu yapılamadığı için önem arz etmektedir.

 ALES Hazırlık Kitapları

Tüm sınavlarda olduğu gibi ALES içinde özel olarak hazırlanmış çok sayıda kitap bulunmaktadır. Bunlar konu anlatımlı oldukları gibi sadece soru bankası şeklinde de olabilmektedir. Her üründe olduğu gibi ALES hazırlık kitaplarında da kalite çok önemlidir.

Kitabın yazarından içeriğine ve soru kalitesine kadar her özellik kitabın kullanılma oranını artıracaktır. Nitekim gereğinden fazla zor soru sormak bir kitabın kalitesini arttırmayacağı gibi hatalı türden sorular sormakta o kitabın satışını düşürecektir. Aslında bu noktada bakıldığında kitabın fiyatından çok kalitesi daha önemlidir.

Akademik sınav olan ales kitapları fiyatları: https://www.kelepirkitap.com/ALES-558  incelendiğinde ortalama olarak 50 TL'den başlayan ve 200 TL'ye kadar ulaşan fiyatlar karşımıza çıkmaktadır. Konu anlatımlı olup olmamasına, yazar kalitesine ve daha önceki yıllarda çıkmış sorulara yakın soru tahminlerine göre fiyatlarında değişiklik olmaktadır. Bu kitaplar set halinde tüm konuları ve dersleri içerebildiği gibi tekil olarak sadece bir dersi ihtiva edecek şekilde de satılabilmektedirler.

İhtiyaç duyulan konuya göre ve derse göre de kitap seçmek çok önemlidir. Çalışılacak alanın doğru olarak belirlenmesi ve hangi konuda ihtiyaç duyuluyorsa ona göre kitap alınması hem maliyet hem de zaman açısından olumlu sonuçlar doğuracaktır. Kitap seçilmeden önce o kitap hakkındaki yorumlara bakmak bu konuda doğru bir yol gösterici olabilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.