Alex böyle istedi

Alex böyle istedi

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, Bucaspor'u 5-2 mağlup etti...

Sarı Lacivertliler'e galibiyeti getiren goller Alex De Souza(3), Niang ve Semih'ten geldi ve Fenerbahçe bu sonuçla ligdeki puanını 24'e çıkarıp lider Trabzonspor'la olan puan farkını da 6'ya indirmiş oldu. Bucaspor'un gollerini ise Manucho ve Musa kaydetti.

Ayrıca Fenerbahçe tarihinin en başarılı yabancı oyuncusu olarak gösterilen ve geçtiğimiz haftaki Gaziantepspor maçında da takımının lig tarihindeki 2999. golüne imza atan Alex, Bucaspor karşısında da sırasıyla 3000, 3001 ve 3002. golleri atarak adını Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazdırdı.

GÖKAY İLK KEZ İLK 11'DE
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bucaspor ile yaptıkları lig maçında sürpriz bir şekilde genç oyuncu Gökay Iravul'u ilk 11'de sahaya sürdü.

Bucaspor maçında orta sahada Cristian ile birlikte görev yapan Gökay, ilk kez bir lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü maçında ilk 11'de forma giyen Gökay, ligde bu sezon 7. haftada Gençlerbirliği maçında son 4, 8. haftada da Konyaspor maçında son 14 dakika oynamıştı.

SELÇUK 51 GÜN SONRA KADRODA
Fenerbahçe'de sakatlığı geçen Selçuk Şahin, Bucaspor maçında yedekler arasında yer aldı.

Ligin 7. haftasında 2 Ekim'de Gençlerbirliği ile yapılan maçta sağ diz iç yan bağı kopan ve 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Selçuk, 51 gün sonra 18 kişilik maç kadrosuna girdi.

Fenerbahçe'de Serkan, Gökhan Ünal ve Bilica da yedek soyundu.

Fenerbahçe'de cezalı olan Lugano ile sakatlıkları bulunan Emre, Özer ve Güiza ile İlhan, Mert, Okan, Ertuğrul ve Uğur kadroda yer almadı.

Lugano, eşi ve çocuklarıyla birlikte karşılaşmayı tribünden izledi.

Bu arada, Inter'in kulüp doktoruna muayene olmak için İtalya'ya giden Emre, İstanbul'a dönerek, karşılaşmayı locadan izledi.

AÇILIŞ 35. SANİYEDE
Fenerbahçe, Bucaspor karşısında maça öyle hızlı başladı ki, golü bulması sadece 35 saniyesini aldı. Mehmet Topuz'un sağ kanattan yaptığı ortada Cristian topu Alex'in önüne bıraktı. Brezilyalı yıldız da bekletmeden sert bir şut çıkardı ve topu Bucaspor ağlarına gönderdi: 1-0

Bu gol aynı zamanda Fenerbahçe'nin lig tarihinde kaydettiği 3000. goldü.

3001. GOL DE AYNI İSİMDEN
Sarı Lacivertliler öyle istekliydi ki, Bucaspor defansı Fenerbahçeli hücum oyuncuları karşısında aciz durumlara düştü. Bu pozisyonlardan birinde Gökhan Gönül sağ kanattan ortasını yaptı ve kaleci Carlos'un yumrukladığı top çok kısa düştü. Niang önünde bulduğu topu Alex'in önüne bıraktı. Alex de ilk goldeki gibi usta bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skor 2-0 oldu.

BİZ SAYMAKTAN YORULDUK ALEX ATMAKTAN YORULMADI
Fenerbahçe, Bucaspor karşısında skoru 3-0'a getiren golü 23. dakikada buldu. Bu golde de, ilk 2 golde olduğu gibi Brezilyalı yıldız Alex'in imzası vardı. Gökhan Gönül sağ kanattan ortasını yaptı, Alex de defansın arasından çok şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. Brezilyalı yıldız bu golle 23 dakikada hat-trick yapmış oldu.

AYBABA MÜDAHALE ETTİ
Bucaspor teknik direktörü Samet Aybaba, skorun 3-0 olmasının ardından iki oyuncu değişikliği birden yaparak oyuna çok geçmeden müdahale etti. Oyundan çıkan isimler Sercan ve Serkan olurken yerlerine ise İbrahim ve Ali Güneş girdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve Fenerbahçe ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

BUCASPOR İÇİN ŞANSSIZ AN
Bucaspor, ikinci yarıya iyi başladı. 49. dakikada Erkan sol kanattan ortasını yaptı. Defanstan seken topa Leko çok sert vurdu, kaleci Volkan da topu güçlükle çeldi. Mendy de gelişine sert bir şut daha çıkardı ama top direkten döndü.

KONUK EKİP GOLÜ BULDU
Fenerbahçe skorun da verdiği rahatlıklar defansında açıklar vermeye başladı. Bucaspor da bunlardan yararlanmaya başladı ve skoru 3-1'e getiren golü 65. dakikada buldu. Sağ kanattan kullanılan kornerde kafayı vuran Manucho, topu Fenerbahçe filelerine göndermeyi başardı.

STOCH YORULDU VE ÇIKTI
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman da Bucaspor'un oyundaki etkinliğinin artmasından sonra bir hamle yaptı ve yorulan Miroslav Stoch'u saha kenarına aldı. Yerine ise İssiar Dia oyuna dahil oldu.

ALEX AYAKTA ALKIŞLANDI
Gecenin kahramanı, 23 dakikada hat-trick yapan, Fenerbahçe'nin lig tarihindeki 3000. golüne imza atan Alex De Souza, Aykut Kocaman tarafından 76. dakikada oyundan alındı. Taraftarlar da Brezilyalı yıldızı ayakta alkışladı. Alex'in ise oyunan alınırken moralinin bozulduğu da gözlerden kaçmadı. Nitekim Alex yedek kulübesine gelmeden direkt olarak soyunma odasına gitti.

NİANG FARKI 3'E ÇIKARDI
Fenerbahçe, 81. dakikada farkı 3'e çıkaran golü attı ve skor olarak iyice rahatladı. Çok güzel bir organizasyonun ardından Niang ve Semih şık paslarla birbirlerine ikramlarda bulundu ve topa son olarak vuran Senegalli Niang, skoru 4-1'e getiren golü attı.

SEMİH HİÇ DURUR MU?
Sarı Lacivertliler, 85. dakikada bu kez de Semih'le golü buldu ve skor 5-1'e geldi. Niang'la verkaca giren Semih Şentürk, ceza alanına girer girmez şık bir plaseyle topu Bucaspor ağlarına gönderdi.

GOL YAĞMURUNA DEVAM
Bucaspor da Musa'nın ayağından skoru 5-2'ye getiren golü bulduğunda dakikalar 87'yi gösteriyordu. Bu gol aynı zamanda maçın da skorunu belirleyen gol oldu ve Fenerbahçe sahadan 5-2'lik skorla galip ayrıldı.

takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.