Ali Yalçın: 16 Nisan Türkiye İçin Bir Şans

Ali Yalçın: 16 Nisan Türkiye İçin Bir Şans

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından ülke genelinde başlatılan “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşmaları hızla sürüyor.

Tekirdağ’da konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye, dünya haritasının yeniden şekillendirildiği, yanı başının kan gölüne döndüğü ve her geçen gün yeni tuzakların kurulduğu bir zeminde, istikrarsızlıklarla, yavaş bir sistemle yürüyemez. Onun için 16 Nisan tüm tıkanıklıkları gidermek üzere Türkiye için bir şanstır” dedi.

 

tekirdagyalcin2Memur-Sen Konfederasyonu tarafından ülke genelinde başlatılan “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşmaları hızla sürüyor. Son olarak Tekirdağ’da gerçekleştirilen programa, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’ın yanı sıra Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Feruh Topuz ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.tekirdagyalcin6Yalçın, yaptığı konuşmada Memur-Sen’in gücünü birlik olmaktan aldığını belirterek, “3 tane biri alt alta toplarsanız 3 eder, ama yan yana dizerseniz, kol kola takarsanız, aynı hedefe yönlendirirseniz 111 bereketindedir. Bu şiarla 1 milyon 111 bin 111 üye hedefiyle 15 Mayıs 2017 için ter döken teşkilata teşekkür ediyorum. Çünkü bizim gücümüz yan yana durmamızdan kaynaklanıyor. Bizim gücümüz kol kola girmekten kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.tekirdagyalcin1Bu Ülkenin Sorunu İstikrarsızlık

Türkiye’nin birkaç güçlü hükümet dışında yönetim sisteminden kaynaklı istikrar sorunu yaşadığını anlatan Yalçın, “Bu ülkenin sorunu istikrarsızlık. Bu ülkenin sorunu, bulunduğu coğrafi konum dolayısıyla bir çok operasyona maruz kalmasıdır. Bunları gören, bunları bilen bir teşkilat olarak 1961 Anayasası’nda millet iradesini araklayan, millet iradesini bazı kurum eliyle yürütülür diyerek bazı yerlere ciro eden, o düzeneği 1982’de anayasa ile takip eden bu vesayet sistematiğini görüp 35 yıl sonra mevcut darbe anayasasına ilişkin olarak şimdiye kadar yapılmış olan 18 değişiklikten sonra cerrahi müdahale anlamı taşıyan hükümet sistemi değişikliğine kayıtsız kalmak Memur-Sen’in entelektüel kapasitesine hakaret etmek olur. Çünkü Memur-Sen’e profesör üye, doçent üye, araştırma görevlisi, uzman üye, öğretmen, mühendis, hemşire, doktor, din görevlisi, bütün kamu görevlileri buraya üye. Dolayısıyla burası ülkenin entelektüel kitlesi. ‘Bu işi siyasilere bırakın, bu iş sizin işiniz değil’ diyorlar. Hayır. Bu iş tamda bizim işimiz. Çünkü bu bir seçim değil, siyasi partilerin iktidara gelme mücadelesi değil, bu bir halk oylaması. Ülkenin gelecek on yıllarını, yüzyıllarını ilgilendirebilecek en köklü ve sistemli değişikliği oylayacağız” diye konuştu.tekirdagyalcin3Türkiye’de parlamenter sistemin işlevini artık yerine getiremediğini vurgulayan Yalçın, “Türkiye’de parlamenter sistemin gidebileceği yer bu kadardır, bundan sonrası ite kaka olur. Ama Türkiye bu ortamda, dünya haritasının yeniden şekillendirildiği, yanı başımızın kan gölüne döndüğü ve her geçen gün yeni tuzakların kurulduğu bir zeminde buradan çıkamaz. Onun için 16 Nisan bu anlamda Türkiye için bir şans” ifadelerini kullandı.

tekirdagyalcin4tekirdagyalcin7uslutekirdagDışarıdan Bize Empoze Edilmiş Etiketleri Bir Kenara Bırakacağız Artık

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ise, birlik olmanın önemine değinerek, “Biz insanı insan olduğu için, yaratandan ötürü severiz. Dışarıdan bize empoze edilmiş etiketleri bir kenara bırakacağız artık. Bundan sonra da kendisini bir dolara satmış şerefsizleri de bir kenara bırakıyoruz. Bütün vatandaşlarımızla birlik beraberlik olmak durumundayız. Onun için kimseyi karşımıza almayacağız. Vatansever bu ülkenin vatandaşı herkes ilgi alanımızdadır ve bu davada, bu mücadelede yerini almak durumundadır” şeklinde konuştu.

yeltekirdagYel: Memur-Sen’in Sorumluluk Almasından Memnunuz

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise Memur-Sen’in sahaya inerek sorumluluk almasından memnuniyet duyduklarını kaydederek, “Bir dava uğruna safları sıklaştıran ve omuz omuza alanlarda olan Memur-Sen teşkilatlarını kutluyorum” dedi.

topuzTopuz: Büyük Başarı Elde Ettik

Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Ferruh Topuz da bir konuşma yaparak, 1995 yılında Fuat Asım Arvas’ın Tekirdağ’da temelini attığı Memur-Sen teşkilatlarının 1997 yılında 25-30 kişiye ulaştığını, günümüzde ise 7 bin 500 üye sayısını yakalayarak büyük başarı elde ettiklerini anlattı.

Yalçın'dan Ziyaretler

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret eden Yalçın, beraberindeki heyet ile birlikte Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek ile bir araya geldi.tekirdagvalirektortekirdagtekirdagegitimYalçın, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Uluşan'ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.evettekirdagstandtTekirdağ merkezde gençlerin "Evet" standına uğrayan Yalçın, gençlerin bu konudaki çalışkanlığı için teşekkürlerini iletti.cerkezkoySon olarak Yalçın, Tekirdağ-Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anaokulu'nu ziyaret ederek anaokulu öğrencileriyle bir süre sohbet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.