Ali Yalçın: Asıl Kendileri Çakma!

Ali Yalçın: Asıl Kendileri Çakma!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yerli otomobil üretimine yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Mesele Türkiye'nin şeftali yerine motor üretmesiydi' diyen Rahmetli Erbakan Hocanın bıraktığı geleneği devam ettiren, yerli motor üretme iradesi ortaya ko

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yerli otomobil üretimine yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Mesele Türkiye'nin şeftali yerine motor üretmesiydi' diyen Rahmetli Erbakan Hocanın bıraktığı geleneği devam ettiren, yerli motor üretme iradesi ortaya konulduğunda ‘Çakma Cadillac' diyenlerin kendisinin çakma olduğunun altını çiziyorum" dedi.

Memur-Sen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen İl Buluşmalarının Tokat ayağı yoğun katılımla İşeri Park Tesislerinde yapıldı. Programda Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, teşkilata ve üyelere hitap etti. 

 

1 KASIM'DAN SONRA İSTİKRAR GELMELİ 
Türkiye'nin bundan sonra güçsüz bir ülke olma şansının olmadığını belirten Yalçın, şu şekilde konuştu: "Bu ülkenin bundan sonra koalisyonlu hükümet görme şansı yok. Bundan sonra bu ülkenin istikrarı devam etmeli çünkü fincancı katırları ürkütüldü. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan durum koalisyon belirtisi yüz yıllık planlarının ertelenmesi ve gerçekleşmemesi üzerine umudunu yitirenlerin yeniden umudunun yeşerdiği bir sürece dönüştü. Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve Ankara'da yapılan saldırıların ortak bir hedefi vardır. Yeniden Büyük Türkiye yolculuğu akamete uğratılmak istenmektedir. Onun için yapılan mühendisliği görmek lazım, fark etmek lazım. Her zaman aynı şeyin tutmadığını bilmek lazım, bildirmek lazım" diye konuştu. 

"ÇAKMA CADİLLAC" DİYENLERİN ASIL KENDİSİ ÇAKMA
Yalçın, Türkiye'nin yerli üretim otomobil çalışmalarıyla ilgili gelişmelere değinerek, bazı kesimlerin yerli olan her ne varsa hemen bir çamur atma, itibarsızlaştırma girişiminde bulunduğunun altını çizerek, "Dün Erbakan'ı hedef alanların bugün Erdoğan'ı hedef aldığının altını çiziyor, bu ülkenin kalkınma sürecine bu ülke yürek katanlara çelme takmaya çalışanların olduğunu görmenin üzüntüsünü yaşıyorum. 'Mesele Türkiye'nin şeftali yerine motor üretmesiydi' diyen Rahmetli Erbakan Hocanın bıraktığı geleneği devam ettirmeye çalışıp bu ülkede yerli motor üretme iradesi ortaya konulduğunda 'Çakma Cadillac' diyenlerin kendisinin çakma olduğunun altını çiziyorum. Cesareti kırmaya çalışanların yürüyüşü durdurmaya çalışanların yüreklerinin satılmış olduğunu gördüğümüzü ifade ediyorum" diye konuştu.

 

 

TUFANOĞLU: ADALET HAREKETİYİZ
Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ise, "Bugün Memur-Sen camiası olarak; 850 bini aşan üyemizle ve tüm hizmet kollarında yetkili olan  sendikalarımızla Türkiye'nin en büyük emek hareketiyiz. Dünyanın bütün mazlumlarına el uzatan merhamet hareketiyiz. Kapitalizmin sömürgeci anlayışına sessiz kalmayan küresel adalet hareketiyiz. "İnsan değerlidir" diyerek zorba yönetimlerin karşısına dikilen kadim medeniyetin sivil toplumdaki merkeziyiz. İnsan onurunu merkeze alan erdemliler hareketi olarak başladığımız yolculuğumuzu taviz vermeksizin sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Toplu Sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlardan ötürü Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'a ve teşkilata teşekkür eden Memur Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar, "Maddi ve Özlük Haklar için  bunlarla uğraşırken,  bir Sivil Toplum Örgütü olduğumuzu da  hiçbir zaman unutmadan, ülkemiz ve geleceğimiz söz konusu olduğunda, sağında solunda   kim var diye bakmadan, ben olmazsam bu iş olmaz diyerek kendinizi ortaya koyduğunuz gibi, bizde Tokat'ta  aynı şekilde bu çalışmaları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Programda bir selamlama konuşması yapan Memur-Sen Tokat Kurucu Üyesi ve AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Yusuf Beyazıt, Mehmet Akif İnan'ın toprağa attığı Memur-Sen tohumunun bugün bir çınar olduğunun altını çizdi.

 

 

Programa AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Zeyid Aslan, Toç Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk ile sendika şube başkanları ve üyeleri katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum