Ali Yalçın, Azerbaycan'da Konuştu: Yaşasın emek ve emek örgütlenmemiz

Ali Yalçın, Azerbaycan'da Konuştu: Yaşasın emek ve emek örgütlenmemiz

Azerbaycan Hemkârlar İttifakı Konfederasyonu’nun kongresinde konuşan Ali Yalçın, emeğin sesinin kısılma çabalarını görmek zorunda olduklarını ifade etti. Yalçın, içinde bulunulan zor dönemde emek kesiminin dayanışma içinde olması gerektiğini ve emek...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Azerbaycan Hemkârlar İttifakı Konfederasyonu’nun kongresine katıldı. Kardeş konfederasyonun kongresinde bulunmaktan ve destek olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Yalçın, “Küresel oligarşi, dünya ölçeğinde yaşanan krizlerin, terörün, çatışmaların, savaşların ve göçlerin en büyük müsebbibidir” dedi.

Azerbaycan Hemkârlar İttifakı Konfederasyonu’nun kongresinde konuşan Ali Yalçın, emeğin sesinin kısılma çabalarını görmek zorunda olduklarını ifade etti. Yalçın, içinde bulunulan zor dönemde emek kesiminin dayanışma içinde olması gerektiğini ve emek mücadelesinin küresel ölçekte verilmesi gerektiğini kaydetti.

“Küresel egemenlerin ideolojisi emperyalizmdir” diyen Yalçın, dünyanın en büyük sorununun da bu ideoloji olduğunu dile getirerek, “Emperyalizmin dili şiddet, politik yöntemi ise çatışma ve terördür. Bunun için, emek ve adalet adına daha cesur cümleler kurmak zorundayız. Türkiye’nin en büyük emek örgütü olarak bizler tam da bu noktada duruyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana sömürüyü esas alan iktidarlarını sürdürmek için ortaya attıkları argümanları küresel egemenlerin yüzlerine çarpıyoruz” şeklinde konuştu.

Terör örgütleri emperyalizme taşeronluk yapıyor

Bölgedeki gelişmelere de değinen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “DEAŞ, PKK/PYD ve birçok terör örgütü emperyalizme hizmet eden taşeronlardır. PKK’nın Suriye kolu PYD’yi kimlerin desteklediği açık seçik ortadadır. PKK/PYD’yi silahlandırarak bir terör koridor oluşturmak isteyen güçlerin bölgede yaktıkları ateş bir türlü sönmüyor. Bazı ülkeler PYD’yi DEAŞ’la mücadele üzerinden meşrulaştırmaya çalışsa da, bunun emperyalist bir strateji olduğunu her vicdan sahibi görüyor ve biliyor.”

Türkiye, Afrin’de terörle mücadele ediyor

Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin konuşan Yalçın, algı operasyonlarına karşı uyanık olunması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak amacıyla haklı bir mücadele verdiğini söyleyen Yalçın, Türkiye’nin Afrin’de terörle mücadele ettiğini ifade etti. Yalçın, “Türkiye nasıl Fırat Kalkanı operasyonuyla DEAŞ ile mücadele ettiyse şimdi de PKK/PYD ile mücadele ediyor. Türkiye, 3,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaparken, terör örgütünün ‘sivil katliamı var’ propagandasını sahiplenen kesimler, ancak terörü meşrulaştırırlar” ifadelerini kullandı.

Ermenistan Karabağ’dan çekilmelidir

Terörün insanlığın ortak sorunu olduğunu belirten Yalçın, “Bu yüzden teröre karşı ortak tavır almalıyız. İşgallere karşı daha gür şekilde sesimizi çıkarmalıyız. İşte Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ. Özellikle güçlü devletlerin ikircikli tutumu işgalin sürmesine neden oluyor. Ermenistan bir an önce Azerbaycan’a ait Karabağ’dan çekilmelidir. Bölgede barışın sağlanmasının şartlarında biri bu işgalin sona ermesidir. Bu duygu ve düşüncelerle bir kere daha sizleri selamlıyor, kurultayın emek adına hayırlar getirmesini diliyorum. Yaşasın barış, yaşasın emek ve emek örgütlenmemiz” diye konuştu.

Azerbaycan'da bulunmaktan mutluluk duyuyoruz

Azerbaycan basınına da konuşan Ali Yalçın, Azerbaycan’da bulunmaktan ve kardeş ülkenin emekçileri ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Küresel oligarşiye karşı örgütlü ve evrensel bir mücadelenin gerekli olduğunu kaydeden Yalçın, dünyadaki bütün çatışmaların küresel oligarşi düzeninden çıktığını vurguladı. Bu düzene karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, emek örgütlerinin yerel değil, küresel ölçekte düşünmeleri ve mücadele etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum