Ali Yalçın: Birliğimizi Asla Bozamayacaklar

Ali Yalçın: Birliğimizi Asla Bozamayacaklar

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’e bağlı Ulaştırma Memur-Sen 6. Büyük Türkiye Buluşması’nda terör saldırılarına tepki gösterdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’e bağlı Ulaştırma Memur-Sen 6. Büyük Türkiye Buluşması’nda terör saldırılarına tepki gösterdi. Yalçın, “Ankara’daki hain terör saldırısını, lanetliyor; yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Ulaştırma Memur-Sen 6. Büyük Türkiye Buluşması Antalya’da gerçekleştirildi. Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısını lanetleyerek, “Yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz. Asla emellerine ulaşamayacaklar. Suruç’ta 32 gencin hayatına kıyanların, Danıştay saldırısında olayın gerçekleştiği saatte kameraları kapatanlar, şimdi yeniden harekete geçti. Şunu bilsinler ki Türkiye’nin yürüyüşünü durduramayacaklar” diye konuştu.

 

DARBE İLE AMACA ULAŞAMAYANLAR TERÖRE BAŞLADI

 

Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Yalçın, “Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemize, milletimize ve birliğimize yönelen canice saldırıları kınıyor, geleceğini kan ve rant üzerine kurmuş terör örgütlerini lanetliyoruz. Terör azmaya, ekonomik dengeler bozulmaya, toplumsal barış zedelenmeye başladı. Darbe girişimleriyle amaçlarına ulaşamayanlar bu sefer terör kartını devreye soktular. İçeriden ve dışarıdan lojistik destek alan başta PKK olmak üzere terör örgütleri ülkemizin istikrarını bozmak için yoğun saldırılarda bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

 

dasdasdasdasdasd

 

EN BÜYÜK SİVİL TEPKİYİ ORTAYA KOYDUK

 

Terörün karşında en büyük sivil direnişin Memur-Sen tarafından ortaya konduğunu hatırlatan Yalçın, “Büyük Memur-Sen Ailesi olarak, bu süreçte genel merkezimiz ve il başkanlarımız teröre lanet bildirileri yayınladı ve eylemler ortaya koydu. Özellikle Diyarbakır’da Memur-Sen öncülüğünde yapılan ve 600 STK’nın katıldığı teröre lanet mitingi çok anlamlıydı. Yine milli irade ve sivil dayanışma platformundaki sosyal paydaşlarımızla birlikte ortak bildiriler açıkladık. Türkiye-AB Karma İstişare Kurulu(KİK) üyelerinin öncülüğünde yüzlerce kuruluşun katıldığı “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” mitingini organize ettik. Terörü bu topraklarda asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

 

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Can Kesen, Ankara tren garında yaşanan patlamadan ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Ulaştırma memur-sen ailesi olarak, yaşamını yitirenlere Allah’tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

 

Çözüm Süreci’ne ilişkin değerlendirmelerde de buluna Cankesen, “Milletimizin kardeşliğine yeniden hedef alınmıştır. Türkiye’nin bölgesinde lider ülke olmasını istemeyenler her fırsatta taşeron örgütü devreye sokuyor. Terörün olduğu yerde kalkınma gerçekleşmiyor, ulaşım engelleniyor. Vatandaşlarımıza hizmet götürülmesinin önüne silah çıkıyor. Karayoları’nın araçları ateşe veriliyor, barajlar; okullar hedef alınıyor. Terörün her türlüsünü bir kez daha lanetliyoruz” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.