Ali Yalçın: Çözülmüş Sorunların Altında Bizim İmzamız Var

Ali Yalçın: Çözülmüş Sorunların Altında Bizim İmzamız Var

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikacılığa yeni bir anlam kazandırdıklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikacılığa yeni bir anlam kazandırdıklarını söyledi. Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Yalçın, sendikacılığa yeni bir boyut getirmek için Eğitim-Bir-Sen’in kurulduğunu belirterek, “Türkiye’deki komitacılık anlayışıyla yapılan eski sendikal ezberi bozarak, sendikacılıkta yeni bir çığır açtık. Esnafın camı, kaldırımın taşı ile sorunu olan ya köhne bir zihniyetin sopası ya korsan gemilerin limanı ya da kutsal devlet metaforunun ileri karakolu olarak nitelendirilen sendikacılığı insan odaklı bir sendikacılığa dönüştürmek, merkeze insanı yerleştirmek, Türkiye’de emek ve ekmek kavgasına yeni anlam katmak için sendikal yolculuğa çıktık. Sendikacılığı kavga zemininden çıkarmak için ilk adımı attık. Türkiye’de sendikacılık kavga zemininde yapılıyordu. Sendikacılığı medeniyet değerlerimiz doğrultusunda yeniden biçimlendirdik” şeklinde konuştu.

 

Son 10 Yılda Eğitim Alanında Büyük Atılımlar Yapıldı

 

Sendikacılığı Türkiye’de erdemli bir şekilde inşa etmeye çalıştıkları dile getiren Yalçın, şunları söyledi: “Bizim sendikacılığımızı, kısmi sendikacılık yapan örgütlenmelerle kıyaslayarak, onlarla ölçerek bize anlam biçenlerin, öncelikle bizi yanlış yerlerle kıyaslayarak yanlış yaptıklarını bilmeleri gerekir. Çünkü biz sendikacılığı farklı anlamlandırıyor ve sendikacılığa farklı bir mana katıyoruz. Sendikacılığı Türkiye’de erdemli bir şekilde inşa etmeye çalışıyoruz.”


Yalçın, son 10 yılda eğitim alanında büyük atılımlar yapıldığını kaydederek, “Eğitimin kademeli ve kesintili hale getirilmesi, katsayı adaletsizliğinin kaldırılması, kamusal alan yalanının bitirilmesi, din eğitiminin önündeki yaş engelinin kaldırılması, okulları biri bizi gözetliyor odasına dönüştüren Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması son derece önemlidir. Bütün bunlar ve benzeri antidemokratik uygulamalar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in mücadelesi sonucu kaldırıldı” diye konuştu.



 

Çözüme Kavuşturulmuş Bütün Sorunların Altında Bizim İmzamız Var

 

Sendika olarak bugüne kadar eğitim çalışanlarının çözüme kavuşturulmasında öncü olduklarını belirten Ali Yalçın, bundan sonra da aynı kararlılıkla yollarına devam edeceklerini vurguladı. 

 

Okullardaki nöbet görevi için topladıkları 350 bin imzayı Kamu Personeli Danışma Kurulu’na ilettiklerini ifade eden Yalçın, şöyle konuştu: “Okullarda nöbete ücret eylemi devam ediyor. 2013 yılında ilk defa toplu sözleşme masasına bu konuyu götüren sendika olarak bunu çözmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Nöbet konusunda bugün okullarda size iş gördürmemek, size iş yaptırmamak üzerine kurgulanan ‘Atansalar bile onları çalıştırmayacağız’ diyenlere inat nöbet sorununu eninde sonunda biz çözeceğiz. Bu konuda kimsenin kuşkusu, endişesi olmasın. Çünkü bu ülkede çözülmüş olan bütün sorunların altında bizim emeğimiz ve imzamız var.”

 

 

Yalçın, Yalova’da öğretmen Halil Serkan Öz’ün maruz kaldığı talihsiz bir olay sonrası kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi nedeniyle üzüntülü olduklarını sözlerine ekledi.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.