Ali Yalçın: Doların Yükselmesi Küresel Güçlerin İsteğidir

Ali Yalçın: Doların Yükselmesi Küresel Güçlerin İsteğidir

Gaziantep'te konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Küresel güçler son zamanlarda Türkiye'yi ekonomik anlamda yıpratmak için kirli oyunlar oynuyor. Bugün doların yükselişi ve buna ilişkin kaygı eşiğinin yükselmesi onların isteğidir" dedi.

Gaziantep'te konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Küresel güçler son zamanlarda Türkiye'yi ekonomik anlamda yıpratmak için kirli oyunlar oynuyor. Bugün doların yükselişi ve buna ilişkin kaygı eşiğinin yükselmesi onların isteğidir" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gaziantep’te temaslarda bulundu. Temasları kapsamında ilk durağı olarak "Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi"nin Ödül Törenine katılan Yalçın, daha sonra Vefa ve Dostluk Konulu Kompozisyon Yarışması'nın Ödül Töreni ile Şehit ve Gazi Yakınlarını biraraya getiren iftar programına katıldı.Bir Bilenle Bilge Nesil Projesinin Gaziantep Finali Gerçekleştirildi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ilk olarak Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen "Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi"nin Mehmet Akif İnan Ortaokulu'nda düzenlenen Gaziantep finali ve ödül törenine katıldı. Programa Genç Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Adem Arıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Kılınç katıldı.

Burada konuşan Yalçın, "Sosyal medyadan beslenen, 140 karakterle kurulan cümlelerle, oradan aşırılan sloganlarla hayat takip edilemez, bir medeniyet inşa edilemez. Bir medeniyet inşa etmek ondan çok daha öte bir şey" dedi.Projede kitapların temini noktasında bazı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden ve bu kapsamda özellikle yerel yöneticilerden kendilerine destek olmalarını isteyen Yalçın, şöyle konuştu: "Bizim bütün gayretimiz, geleceğe dairdir. Gençleri, geleceğe hazırlayabilmektir. Çünkü iş buradan geçiyor. Sosyal medyadan beslenen, 140 karakterle kurulan cümlelerle, oradan aşırılan sloganlarla hayat takip edilemez, bir medeniyet inşa edilemez. Bir medeniyet inşa etmek ondan çok daha öte bir şey. Çok daha büyük gayret gerektiren bir şey. Bu da tamamen kitapla bağlantılı, ilimle bağlantılı, okulla bağlantılı ve öğretmenin fedakarlığına bağımlı bir çalışma ve adanmışlıkla olabilir."Programda bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin de, projenin Gaziantep'te genişletilerek devam edeceğini ve daha fazla öğrencinin katılımının sağlanacağını söyledi.

Yerel yönetimlerin de kendilerine katkı vereceğini anlatan Sevin, "Ülkeyi imar edenler nesli ihya etmeyi ihmal ederlerse, ihmal ettikleri nesil, ihya ettikleri ülkeyi tahrip eder. Bu açıdan bizim gerçekten okuyan, kendisini geliştiren ve yenilenen bir nesile, gençliğe ihtiyacımız var. Bu açıdan bu projeyi, okumaları önemsiyoruz" dedi.İlerleyen zamanlarda bu projelerin gelişerek süreceğini kaydeden Memur-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Ahmet Gök ise projelere desteklerinden ötürü belediyelere de müteşekkir olduklarını belirtti. Gök, Gaziantep'in gençlere yönelik çalışmalarda büyük önem taşıyor.

Yalçın daha sonra ise Vefa ve Dostluk Konulu Kompozisyon Yarışması'nın Ödül Töreni ile Şehit ve Gazi Yakınları'nı biraraya getiren iftar yemeğine katıldı. Programa Memur-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Ahmet Gök, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkan ve yardımcıları, Gaziantep ve çevre illerden çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, kompozisyon yarışmasına katılanlar ile şehit ve gazi yakınları katıldı. 

Mayıs Ayı, Sendikalar Açısından Önemlidir

Memur-Sen olarak, kamu görevlilerinin hakkını, hukukunu korumak, emeğini değerli kılmak, ekmeğini artırmak için çeyrek asırdır soylu mücadele yürüttüklerinin altını çizen Yalçın, her yılın Mayıs ayının kendileri için önem teşkil ettiğini belirtti. Yalçın, "Mayıs ayı, sendikalar açısından 11 ayın patronudur. Her yıl Mayıs ayında üye sayıları tespit edilir. Bu 15 Mayıs’ta da sendikaların üye sayısı tespit işlemi gerçekleştirildi. Resmi olmayan rakamlara göre Memur-Sen, 1 Milyonu aşan üye sayısıyla rakipsizliğini, liderliğini tescilledi" dedi."Örgütlü güç noktasındaki lider olmak, toplu pazarlık masasında yetkili olmak anlamına geliyor" diyen Yalçın şöyle devam etti: "Memur-Sen, bu yıl ile birlikte kamu görevlileri sendikacılığı alanında 10 yıldır kesintisiz yetkili konfederasyondur. Memur-Sen’in yetkili olması yanında bütün hizmet kollarında yani 11 hizmet kolunun tamamında da Memur-Sen’e üye sendikalarımız yetkilidir. Bu, Memur-Sen açısından yetkide istikrardır. Bu, emekçilerin gözünde itibardır. Bu, Memur-Senliler noktasında iftihardır."Doların Yükselmesi Küresel Güçlerin İsteğidir

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Yalçın, dolar kurundaki hareketlenmelere ilişkin ise, "Küresel güçler son zamanlarda Türkiye'yi ekonomik anlamda yıpratmak için kirli oyunlar oynuyor. Bugün doların yükselişi ve buna ilişkin kaygı eşiğinin yükselmesi onların isteğidir. 2012'ye kadar ülkede dolar 1,70 ile 1,80 arasında seyretmişti ama 2012'den bu tarihe kadar dolar sistemli olarak her kirli plan sahaya sürüldüğünde daha yukarı taşınarak bugünkü eşiğe getirilmiştir. Tam dokuz defa bu ülkeye operasyon çekildi ama dokuz canlı millet asla diz çökmedi ve çökmeyecek. 24 Haziran yaklaştığında Türkiye'ye karşı son operasyonlarını yapıyorlar. Bu millet buna teslim olacak bir millet değildir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.