Ali Yalçın: Eğitimin Aktörü Öğretmendir

Ali Yalçın: Eğitimin Aktörü Öğretmendir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye’de daha nitelikli bir eğitim için çalışmalar yapılıyor, yeni uygulamalar getiriliyor. Bütçede en fazla pay eğitime ayrılıyor ancak bunların gerçeklemesi için eğitimin aktörleri olan öğretmen

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye’de daha nitelikli bir eğitim için çalışmalar yapılıyor, yeni uygulamalar getiriliyor. Bütçede en fazla pay eğitime ayrılıyor ancak bunların gerçeklemesi için eğitimin aktörleri olan öğretmene maddi ve manevi olarak daha fazla önem verilmesi gerekmektedir” dedi.

İstanbul 1 No’lu Şubesi’nin yeni hizmet binası dualarla açıldı. Açılışta konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak, ülkenin birçok yerinde kendi hizmet binalarını alarak kalıcı miraslar bırakmak istediklerini söyledi. Yalçın, şubelerin hizmet binasına kavuşmalarını önemsediklerini belirterek, “Hedefimiz, bütün şubelerimizin mülkiyeti kendilerine ait olan binalara taşınmasını sağlamaktır. Yeni hizmet binamızın hayırlı işlere imza atmaya vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Eğitime katma değer katıyoruz

Eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası olarak, eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmek, daha iyi eğitim anlayışıyla eleştiri ve öneriler ortaya koymak, ücretlerde ve gelir dağılımında adaleti sağlamak hedefleri için çalıştıklarını ifade eden Ali Yalçın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Eğitimle ilgili sorunları gidermek veya asgari düzeye indirmek amacıyla raporlar, araştırmalar, bilimsel dergiler ve öneriler getiriyoruz. Eğitime katma değer katıyoruz bundan sonra da katmaya devam edeceğiz.”



Milletin iradesi her şeyin üstündedir

Teşkilat olarak 15 Temmuz hain darbe görünümlü işgal girişiminin püskürtülmesinde önemli bir aktör olduklarını ifade eden Yalçın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “15 Temmuz darbe yönüyle sadece siyasi iktidara değil muhalefetiyle bütün siyasi partilere, cunta yönüyle bürokrasiye değil devlet egemenliğine, işgal yönüyle ise birkaç ile ya da bölgeye değil bütün ülkeye yönelmiş terörist bir kalkışmadır. Bu ülkeye hainlik edenlere, onları azmettirenlere, destek verenlere hep birlikte; ‘ Türkiye, taşıyla, toprağıyla bizim, bu milleti yenemezsiniz vazgeçin’ diyerek dik durmaya devam etmeliyiz. FETÖ’nün uzantılarına, yeni versiyonlarına da milletin gücünü göstermekten çekinmemeliyiz, çünkü millet iradesi her şeyin üstündedir.”


Birlik ve beraberliğin adresiyiz

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’nin çimentosu olduğunu ifade eden Yalçın, “Birlik ve beraberliğin adresiyiz. Çünkü bu ülkede insana özel ne varsa hepsinin içerisinde Memur-Sen’in, Eğitim Bir-Sen’in emeği, adanmışlık örneği bir gayreti var. Dolayısıyla onu büyütmek bizim elimizde, bu mekânı gençlerin, insanlarımızın gelebilecekleri ve kültürel olarak beslenebilecekleri bir mekân kılabilirsek, değeri var, yoksa bu tip mekânların da, tabelaların da bizim nazarımızda hiçbir ehemmiyeti yok. Ülkede emek olarak geldiğimiz nokta bir zirve olabilir ama bizim için asla yeterli bir nokta değil. Bunun için bütün gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 


İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ferhat Öztürk ise, yeni hizmet binalarında ülke ve üyeleri için mücadele edeceklerini kaydetti. 




Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’ı ve Bakırköy Emlak Kredi Bankası Ortaokulu’nu ziyaret etti.



Yalçın, ayrıca Bakırköy lise müdürleri toplantısına katılarak, kısa bir konuşma yaptı. 








Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum