Ali Yalçın: Ek Zam ile Memurun Alım Gücü Yükseltilmelidir!

Ali Yalçın: Ek Zam ile Memurun Alım Gücü Yükseltilmelidir!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son aylarda enflasyon, döviz kuru ve fiyatlardaki artışlar nedeniyle ekonomik kayba uğrayan kamu görevlileri için ilave ödeme istediklerini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son aylarda enflasyon, döviz kuru ve fiyatlardaki artışlar nedeniyle ekonomik kayba uğrayan kamu görevlileri için ilave ödeme istediklerini belirtti. Yalçın açıklamasında "Ekonomik fotoğrafı gören, asgari ücreti yükselten hükümet, memuru da görmeli, alım gücünü yükseltmelidir" dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İşyeri Temsilciler Buluşması'nda teşkilatla bir araya geldi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Yalçın'ın açıklamaları:

"Ek Zam ile Memurun Alım Gücü Yükseltilmelidir Ekonomideki dalgalanma,€ ve $ ‘daki hareketlilik ve ₺’nin değer kaybı memur maaşlarını eritmiş, kamu görevlileri zorlanmaktadır. Ekonomik fotoğrafı gören, asgari ücreti yükselten hükümet, memuru da görmeli, alım gücünü yükseltmelidir.

Memur maaşlarını yükseltmek için, •Seyyanen Zam •Refah Payı •Oransal Zam •Matrahları Yükseltme •Vergi Muafiyeti gibi bir çok seçenek vardır. Hükümet, asgari ücret tutarındaki ücretleri gelir vergisinden muaf tutmalı, sadece asgari ücretli istisnai tutulmamalıdır.

Enflasyona ezdirmemek, gerçek enflasyonu görmek, enflasyonu gerçekten ezen ek zam vermekle olur. En düşük memur maaşı, fotoğrafı net bir şekilde göstermektedir. Çarşı, pazar, piyasa da rahatlatılmak isteniyorsa; bu yine asgari ücret gibi memura, sabit gelirliye vermekten geçer.

Ek zam, ek göstergeler, sözleşmelilere kadro, öğretmenlik meslek kanunu başlıkları önümüzdedir. Toplu Sözleşmede aldığımız karara dayanarak, asgari ücret sonrası bir araya gelip, çalışmaya başlamak üzere mutabık olduğumuz konularda gecikmemeli,15 Ocak maaşına ek zammı yetiştirmeliyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum