Ali Yalçın: Emeğimizin hakkı için 'evet' diyeceğiz

Ali Yalçın: Emeğimizin hakkı için 'evet' diyeceğiz

Memur-Sen’in 1 milyon 111 bin 111 üye hedefiyle başlattığı “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programı Bilecik’te gerçekleştirildi. Ali Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tek sorununun istikrar olduğunu ve bu gerçekleşmediği için alınan kazanımla

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin 93 yılda 65 hükûmet gördüğünü belirterek, “Bu, bir buçuk yılda bir hükûmet demek. Buradan bir başarı hikâyesi çıkmaz. Buradan istikrarsızlık, tatsızlık, koalisyon tartışmaları, kurulamayan hükûmetler ve tekrar eden seçimler çıkar. Böyle bir zeminde yatırım olmaz, ülke istikrar bulmaz ve böyle bir zeminde mutfağımıza alnımızın terinin karşılığı gelmez. 16 Nisan’da bu istikrarsızlık sistemini sonlandırmak, alın terimizin ve emeğimizin hakkını alabilmek için ‘evet’ diyeceğiz” dedi.



Memur-Sen’in 1 milyon 111 bin 111 üye hedefiyle başlattığı “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programı Bilecik’te gerçekleştirildi. Ali Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tek sorununun istikrar olduğunu ve bu gerçekleşmediği için alınan kazanımların bir çırpıda kaybedildiğini söyledi.



Türkiye’nin yakalayacağı istikrarla yeni kazanımlar elde edeceğini vurgulayan Yalçın, “Ülkemizin temel sorunu istikrarsızlıktır. Osmanlı 600 yıldan fazla üç kıtada cihan devleti olarak hüküm sürdü ve yöneten sayısı 40’ı bulmadı. Amerika 229 yıllık bir hikâye, 45. Başkanı görevde, Türkiye 93 yılda 65 hükûmet gördü, bir buçuk yılda bir hükûmet. Buradan bir hikâye, bir başarı çıkmaz; buradan istikrarsızlık, tatsızlık, koalisyon tartışmaları, kurulamayan hükûmetler ve tekrar eden seçimler çıkar. Böyle bir zeminde yatırım olmaz, ülke istikrar bulmaz ve böyle bir zeminde mutfağımıza alnımızın terinin karşılığı gelmez” ifadelerini kullandı.



 

Türkiye istikrarla ayağa kalkacak

Dünya Bankası verilerine göre kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın Güney Kore’de 27 bin dolar, İspanya’da 26 bin dolar, Japonya’da 35 bin dolar olduğunu dile getiren Yalçın, “Türkiye’nin son 14 yıllık dönem içerisinde kaydettiği mesafe ile 11 bin dolar. Bunların bizden ne farkı var, bunların bizden ne üstünlüğü var? Sorun istikrar. Onun için Almanya hopluyor, Hollanda hopluyor, İsviçre tepiniyor. Çünkü istikrar yakalandığı zaman Türkiye ilerleme kaydederse onların oda konforu da, kafa konforu da bozulur. Türkiye ayağa kalktığında sadece Türkiye ayağa kalkmıyor. Orta Doğu, Kafkaslar, Balkanlar ve Türkî cumhuriyetleri de bundan cesaret buluyor” şeklinde konuştu.



 

Selöz: Türkiye kazanırsa, mazlum coğrafyalar da kazanır

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, Memur-Sen olarak gerektiği zaman sorumluluk almasını bildiklerini ifade ederek, “Bu süreçte de sorumluluk aldık, alanlarda yeniden büyük Türkiye’nin kuruluş iradesi için çalışıyoruz. Türkiye kazanırsa tüm mazlum coğrafyalar da kazanır, dirilişi olur” diye konuştu.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ise, Memur-Sen’in üstlendiği rolü önemsediklerini belirterek, Memur-Sen teşkilatlarına teşekkür etti.



Yeni hizmet binası açıldı

Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen İl Temsilciliği’nin yeni hizmet binasının açılışını da gerçekleştirerek, binanın hayırlara vesile olmasını temenni etti.



Yalçın, daha sonra, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’da düzenlenen 9. Bölge Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın ikincisi olan Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Recep Karayel’e ödülünü takdim etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum