Ali Yalçın, Fransa'daki Emek Mücadelesine "Fransız" Kalmadı

Ali Yalçın, Fransa'daki Emek Mücadelesine "Fransız" Kalmadı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fransa’da 200 binden fazla emekçinin sokaklarda eylem yaptığını, polisin müdahalesinin ise çok sert olduğunu belirterek, “Biz Memur-Sen ailesi olarak oradaki emekçi kardeşlerimiz için endişeliyiz” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fransa’da 200 binden fazla emekçinin sokaklarda eylem yaptığını, polisin müdahalesinin ise çok sert olduğunu belirterek, “Biz Memur-Sen ailesi olarak oradaki emekçi kardeşlerimiz için endişeliyiz” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesi yeni hizmet binası açılışını gerçekleştirdi. Yalçın daha sonra Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından organize edilen “Küresel Operasyonlara Karşı Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Sendikaların Rolü” konferansına katıldı.

FRANSA’DAKİ EMEK MÜCADELESİNE DESTEK!

Programlarda yaptığı konuşmasında Yalçın, Fransa’da yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Fransa’da 200 binden fazla emekçinin sokaklarda eylem yaptığını, polisin müdahalesinin ise çok sert olduğunu belirten Yalçın, “Dünyanın her tarafında emek mücadelesi, ekmek mücadelesi aziz kabul edilir. Gözyaşı ve alın teri dahil olduğu için mazlumun mağdurun dini sorulmaz. Dolayısıyla onların emeğinin karşılığını alması bizim dinimizde 'alnının teri kurumadan hakkını verin' diye öğütlenir. Şu an dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntılar yaşanıyor. Fransa’da emekçiler, alın teriyle çalışanlar, şu an haklarının gasp edilmesi dolayısıyla ciddi sıkıntılarla boğuşuyorlar. Fransa'daki emekçi kardeşlerimiz için endişeliyiz. Onun için Fransa, oradaki emekçilerin hakkını vermeli, Türkiye'de yaşanan Gezi olaylarına selam çakarak, caka satarak Türkiye’ye hava atarak alabileceği mesafe yok. Kendi ülkesindeki insanların hakkını gasp etme yerine, onları gün aşırı çalışmaya zorlama, sermayenin kapitalizmin esiri olma yerine oradaki emekçilerin hakkını vermeli. Oradaki emekçileri sokaktan geri çekecek adımları bir an önce atmalı. Biz Memur-Sen ailesi olarak oradaki emekçi kardeşlerimiz için endişeliyiz” dedi.

ITUC VE ETUC’A ÇAĞRI

“Başta ITUC ve ETUC olmak üzere, uluslararası emek örgütlerini Fransa'da ki emekçi dostlarımızın yanında yer almasını bekliyoruz” diyen Yalçın, “Batı ülkeleri dışında en ufak bir gelişme karşısında harekete geçen, tepkisiz kalmayan ITUC ve ETUC'un söz konusu Paris olunca sessiz kalmasını manidar buluyoruz. Bir çağrımızda Fransa’ya.. Fransa hükümetini haklarını arayan emekçilere uyguladığı şiddetten vazgeçmesi ve talepleri dikkate alması çağrısında bulunuyorum” şeklinde konuştu.

NORMALLEŞME İÇİN SORUMLULUK ALIYORUZ

Büyük Memur-Sen ailesinin ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğin teminatı bir teşkilat olduğunu ifade eden Yalçın, 1 milyona yaklaşan üye sayısıyla, Memur-Sen’in demokratik zeminin güçlenmesi için mücadele ettiklerini belirtti.

Normalleşme için sorumluluk aldıklarının altını çizen Yalçın, “Memur-Sen ülkedeki demokrasinin türbülanstan çıkması, ham demokrasinin tam demokrasi olması, temel hak ve hürriyetler konusunda herhangi bir kısıtlama olmaması ve ülkede geçmişten bugüne gelen bariyerlerin, barikatların birikmiş olan tortuların ortadan kaldırılması, bu ülkenin yaşanabilir bir ülke olmasını sağlama noktasında şimdiye kadar üzerine düşeni yerine getirmiş bir teşkilattır. Bundan sonra da aynı gayret ve azimle bu yolculuk devam edecektir” dedi.

Yalova Eğitim-Bir-Sen Şubesinin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Yalçın ve beraberindeki heyet, yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Programda Memur-Sen Yalova İl Temsilcisi Uğur Hakan Tan da bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Etkinliklere siyasiler, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum