Ali Yalçın Gençlerle Buluştu, Önemli Mesajlar Verdi

Ali Yalçın Gençlerle Buluştu, Önemli Mesajlar Verdi

Ali Yalçın Gençlerle Buluştu, Önemli Mesajlar Verdi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Çabalayarak ve çalışarak ulu çınarlar yetiştirmeliyiz. Geleceğe hazırlanmalı, öncüler yetiştirmeli, öncüler olmalıyız” dedi.

2015-2016 Akademik Yılı Faaliyet Dönemi “Medeniyet Yolculuğunda Eğitim ve Gençlik” temalı Ankara Gençlik Buluşması programı, Genel Başkan Ali Yalçın’ın katılımıyla Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Umutları Türkiye 

Programda konuşan Ali Yalçın, sözlerine, 12. ölüm yıldönümü olan Aliya İzzetbegoviç’e rahmet dileyerek başladı. Yalçın, “Liderleri yetiştiren Aliya, ‘Savunan Adam’a Bosna size emanet demişti. Ve Bosna’yı bize emanet etmişti. Medeniyetimizin önemli burçlarından biri olan Balkanların sorumluluğunun bizde olduğunu unutmamalıyız. Oradaki temsilciliklerle bir araya geldiğimizde, dertleştiğimizde bizlere yükledikleri anlamı bir kez daha fark etmiş, sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha görmüştük. Oradaki insanlar umudunu buraya bağlamış durumda. Sizin birliğiniz ve dirliğiniz oranın umut ışığı” şeklinde konuştu.

Herkesi kucakladık

Memur-Sen’in, sadece sendikal faaliyet yürüten bir teşkilat değil, hizmet sendikacılığını ve değerler sendikacılığını sendikacılık tarihine sokan bir aile olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti: “Biz Memur-Sen ailesiyiz, çıkış noktamız kendi değerlerimizdir. Bu ülkede rengine, diline, şekline bakmaksızın, milletine, mezhebine bakmaksızın, gözyaşı ve alın terinin renginin aynı olduğundan hareketle, bütün milleti kucakladık. Cemaatine, cemiyetine, vakfına, platformuna bakmasızın herkesi aidiyetiyle kabullendik. Türkiye’de sendikacılığın insanları ayrıştırdığı, faşist-komünist diye kamplara böldüğü bir ortamda, yüksek sesle tepki koyup, sendikacılığı hizmet boyutunda ele alan, üç boyutlu bir direnişi ifade ettik. Biz yan yana olmuş, kol kola girmiş, bir ve diri olarak daha güçlü olmuş bir konfederasyonuyuz.”



Hak ve adalet yolunda önemli yol kat ettik

Yalçın, bugüne kadar hak ve adalet mücadelesinde önemli yol kat ettiklerini belirterek, “Memur-Sen, 8 yıllık kesintisiz eğitimi Milli Güvenlik Kurulu kararlarıyla tahkim edenlerin, 12 yaşına kadar cami kapısını yasaklayarak çocukların dinle irtibatını kesenlerin, çocukların bu ülkede dinle bağı olmaması için tuzak kuranların, Milli Güvenlik Dersi’yle ‘biri bizi gözetliyor’ kamerasıyla okulları baskı altına alanların, üniversite kaplarını çilehaneye dönüştüren, çocukların ağzından burnundan getiren, katsayı tuzağı kuranların tamamının tezgâhını boşa çıkaran teşkilatın adıdır” diye konuştu.

Siz varsanız orada feraset ve basiret vardır

“Bu ülkede bir şeyler değiştiyse, temel haklardan söz edilebildiyse altlarında ağabeylerinizin teri var, imzası, büyük bir mücadelenin izi var” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler bulunduğunuz yerin liderlerisiniz, sizler varsanız oranın şekil vericileri sizler olacaksınız. Siz varsanız oradaki insanlar emniyettedir. Siz varsanız feraset, basiret ve adalet vardır. Sizler Genç Memur-Sen’in, ‘Cesaret-Sen’in liderlerisiniz. Memur-Sen büyük bir sevdanın, büyük bir kaygının, büyük bir davanın adıdır. Sizler de bu büyük ufkun temsilcileri, taşıyıcılarısınız.”

Büyük bir mücadele içerisindesiniz

Konuşmasında, Muhammed İkbal’in, “Yamaçlara dalıp denizi seyretme, denize gir dalgalarla savaş” sözüne atıfta bulunan Ali Yalçın, “Bu sözle İkbal’in de belirttiği gibi Memur-Sen’in ne kadar büyük bir dava olduğunu, bu dava ve bu kaygıya ortak olarak sizlerin ne büyük bir mücadele içinde olduğunuzu anlayacaksınız”  ifadelerini kullandı.

Öncülerin yetiştirilmesi gerektiğini dile getiren Yalçın, üniversiteyi 4 yıllık vaktin geçirileceği bir eğlence aracı olarak görmemek gerektiğini kaydetti. Çabalayarak ve çalışarak ulu çınarların yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, şunları söyledi: “Geleceğe hazırlanmalı, öncüler yetiştirmeli, öncüler olmalıyız. Ben bu yolda çabalayan ve çalışan Genç Memur-Sen Genel Başkanımıza ve bütün ekibine ‘Allah işinizi kolaylaştırsın, bereketli kılsın ve sizin üzerinizden bu topluma huzuru, adaleti getirsin’ diyorum. Sizler sıradan insanlar, sıradan gençler değilsiniz. Sorumluluklarınız da sıradan olmayacak. Bu ülkede devlet-millet kaynaşmasını sağlayanların ortaya koyduklarını sizler de gerçekleştireceksiniz. Sizler de bu davanın taşıyıcıları ve temsilcileri olacaksınız.”

Yalçın, sözlerini, “Bizler gençleri sahaya sürülmesi gereken aygıtlar olarak göremeyiz. Bizim nazarımızda gençlik sokaktan uzak tutulması gereken, tavır ortaya koyacaksa, bunu erdemli bir şekilde yapan bir gençliktir” diyerek tamamladı.

Beyhan: Disiplinli bir örgütlenme gerçekleştirdik

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Genç Memur-Sen’in, tevhit, adalet ve özgürlük ekseninde kurulduğunu, bu anlamda insanlığın hayrına üretilmiş bütün evrensel değerleri kuşandıklarını ve vahyin kılavuzluğunda erdemli bir gelecek tasavvur ettiklerini söyledi. 

Örgütlü yapıların dünyayı değiştirebilme tahayyülü ve iradesinin hâkim olduğu yapılar olduğunun altını çizen Beyhan, “Bu bilinçle katılımcılığı esas alan bir yönetim modeliyle disiplinli bir örgütlenme gerçekleştirdik. Mehmet Akif İnan ‘Medeni insan, örgütlü insandır’ diyor. ‘Türkümüz dünyayı kardeş bilendir, Gökleri insanın ortak tarlası’ anlayışıyla hiç kimseyi ötelemeden, bölgesel, mezhepsel, sınıfsal ayrım yapmadan bütün gençliğimizle gönül bağı kurduk ve kurmaya devam edeceğiz” dedi.

Birçok faaliyetimizle gençliği buluşturacağız

Genç Memur-Sen’in gerçekleştirdiği faaliyetlerinden de bahseden Beyhan, şöyle konuştu: “Üniversitelerde topluluk, kulüp çalışmaları, fakülteler, kantinler, mescitler, yurtlar, düşünce kuruluşları, temsilcilikler, vakıf, dernek ve sendika merkezlerinde, öğrenci evlerinde yürüttüğümüz sohbet, seminer, sempozyum, kitap okuma, rapor hazırlama, çalıştaylar, düşünce tarihi okumaları, Tefsir okumaları, uluslar arası kongreler vb. faaliyetlerle gençlerimizi buluşturuyoruz. Birçok kanaat önderini, düşünürü, siyasetçiyi gençlerimizle buluşturduk. 13 Mart’ta Çanakkale’nin 100. Yılı Etkinliğimizle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda ağırladık. Bir toplum geleceğini kitapla beslemezse, o toplumun geleceği olmaz diyoruz. Her ay bir kitap okunup değerlendirilmesi yapılacaktır. 7 bölgede 7 güzel adam kütüphanesi oluşturuyoruz. Türkiye gençliği yazıyor diyor ‘Unutamadığım öğretmenim’ ödüllü hatıra yarışması organize ediyoruz. Türkiye’de okuyan yabancı öğrencileri misafir ediyor, kültürel buluşmalar tertip ediyoruz. Tecrübe istikballe paylaşılıyor diyor, tecrübe paylaşım meclisleri yapıyoruz, özel temel okuma atölyeleri oluşturup, temel düşünce okumaları yapıyoruz. Geleceğini uyuşturma projesiyle Türkiye genelinde bağımlılıkla mücadele programları yapıyor, sağlıklı bir beden için sportif faaliyetlerde bulunuyoruz. Buna benzer birçok faaliyetimizin plan ve programını yaptık.



Aksu: Sadece kendimize değil, topluma da faydalı olmalıyız 

KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, örgütlü yapıyla tanışmasını anlatarak, döneminde sendikal faaliyetlerin bu kadar gelişmemiş olduğunu ifade etti. Kişinin sadece kendisine değil, çevresine ve topluma da faydalı olması gerektiğini belirten Aksu, “Bu da teşkilatlanmayla mümkündür” dedi.

Aksu, KYK hakkında da gençlere bilgi verdi.

Kaçar: Gençlerin karar alma mekanizmalarına katılmalarını önemsiyoruz

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, demokratik ülkelerin olmazsa olmazının sendikalar olduğunu dile getirerek, “Gençlerin de bu örgütlenme modeliyle ülkenin karar alma mekanizmalarına katılmalarını önemsiyoruz. Bu tür faaliyetler gençliğin ve gençlerimizin daha fazla söz sahibi olabilmesini sağlıyor” şeklinde konuştu.

Aktekin: Bu programlar gençlerin önünü açıyor

MEB Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Semih Aktekin ise, “Medeniyet inşa hedefimiz var ve bunun için çabalıyoruz. Bu medeniyet inşası için de gençlerin şuurlu bir şekilde yetiştirilmesi, geliştirilmesi gerekiyor. Bu programlar ve benzeri faaliyetler, gençlerin daha iyi geliştirilmesinin önünü açıyor. Eğitimci olarak, Memur-Sen ve Genç Memur-Sen yöneticilerini tebrik ediyorum. Bir medeniyet inşa edilecekse, bu, entelektüel birikimle gerçekleşecektir” ifadelerini kullandı.

Programa Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal ve Genç Memur-Sen’liler katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.