Ali Yalçın: Güçlükler dayanışmayla aşılır, sorunlar örgütlü mücadeleyle çözülür

Ali Yalçın: Güçlükler dayanışmayla aşılır, sorunlar örgütlü mücadeleyle çözülür

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin mali, özlük ve sosyal haklarının korunması, geliştirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için çalışıp çabaladıklarını, mücadele ettiklerini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin mali, özlük ve sosyal haklarının korunması, geliştirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için çalışıp çabaladıklarını, mücadele ettiklerini belirterek, “Aldığımız mesafeyi kıymetli görüyor, alacağımız mesafeyi önemli buluyorum. 30 yılı geride bıraktık. Ülkenin imkânları ile toplu sözleşmenin gücü ve kudretiyle hak, emek ve özgürlük mücadelemizi, sendikal yolculuğumuzu sürdüreceğiz” dedi.

Kocaeli 2 No’lu Şube’nin ‘Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Programı’nda konuşan Ali Yalçın, temel hak ve özgürlükleri savunan, yasakların kaldırılmasında, yüzlerce sorunun çözüme kavuşturulmasında emeği olan bir sendika olduklarını kaydederek, her zaman hakkın, haklının, mazlum ve mağdurun yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Akademik jüri üyeliklerine ücret ödenmesine devam edilmesi, üniversitelerin sıra tahsisli lojmanlarının yüzde 15’inin idari personel için ayrılmasına devam edilmesi, disiplin kurullarında sendika temsilcisinin, üniversitelerde lojman tahsis komisyonlarında yetkili sendika temsilcisinin bulunması, öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere geliştirme ödeneğinin ilave 10 puan daha artırılarak toplamda 20 puan artışla yüzde 70 oranında ödenmesi, geliştirme ödeneğinin 2024 ve 2025 yıllarında da ödenmesine devam edilmesi, genel sekreter yardımcısı, fakülte-enstitü-yüksekokul sekreteri, şube müdürü kadrolarında bulunanların özel hizmet tazminatı oranlarının 20 puan artırılması, şeflerin özel hizmet tazminatı oranındaki artışın 22 puana çıkarılması, üniversite yurtlarında görev alan personele fazla çalışma ücretinin 5 kat artırımlı ödenmesi, toplu sözleşme ikramiyesinin 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı tutarında aylık olarak ödenmesi, üniversitelerde görevli idari personelin üniversiteler arası yer değişikliğinin YÖK koordinasyonunda merkezî olarak gerçekleştirilmesi konusunda çalışma yapılmasının karar altına alınması gibi onlarca kazanımın Eğitim-Bir-Sen olarak verdikleri sendikal mücadele ile alınmasının örgütlenmenin önemini ortaya koyduğunu vurgulayan Yalçın, “Temel hak ve hürriyetler için verdiğimiz mücadele yükseköğretimde atmosferi değiştirdi. Ülkemizin demokratikleşme mücadelesindeki onurlu duruşumuz güveni artırdı ve ilgiyi topladı. Sıfırdan başlayarak geldiğimiz noktada aldığımız mesafeyi kıymetli görüyorum. Alacağımız mesafeyi önemli buluyorum. 30 yılı geride bıraktık. Ülkenin imkânları ile toplu sözleşmenin gücü ve kudretiyle bu yolculuğu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın, konuşmasında siyonist rejimin saldırılarına da değinerek, şöyle konuştu: “Bugün yaşananların tek sorumlusu, küstahça ve hesabı sorulmayacağına duyduğu güvenle Filistin halkına yıllardır sistematik şiddet ve katliam uygulayan, masum insanları açlığa ve yokluğa mahkûm eden, şehirleri yüksek güvenlikli hapishanelere dönüştüren, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen işgalci siyonist rejimdir. İşgalci rejim, neden olduğu zulmün sonuçlarını yaşıyor. Barış ve huzuru tesis etmenin tek yolu siyonist rejimin saldırılarına son vermesi ve işgal ettiği yerlerden çekilmesidir. Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkı meşrudur. Filistinli kardeşlerimizin meşru mücadelesini destekliyoruz.”

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Dürdane Kanlıkavak, 1 No’lu Şube Başkanı Şahin Yaşlık’ın da birer konuşma yaptıkları programa, Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Kocaeli Millî Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve üyeler katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.