Ali Yalçın, Gündemi Değerlendirdi

Ali Yalçın, Gündemi Değerlendirdi

Yalçın, TV Net ve Kanal A'da Gündemi Değerlendirdi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kanal A ve TV Net‘e konuk oldu. Yalçın, katıldığı her iki televizyonda da Anayasa Mahkemesi’nin verdiği iki kararı değerlendirdi.


 
Yalçın, 6528 sayılı yasanın muhatabı olan dershanelerin bu süreçte yeni bir dönüşüm içine girdiğini belirterek, “2 bin 300 tanesi dönüşüm programı başvurusu yaptı. İnsanlar da kendilerine buna göre yeni bir yol belirlediler. Böyle bir süreçte AYM’nin bu kararı geciktirerek vermesi talihsizliktir” dedi. AYM’nin kararını “eski Türkiye alışkanlığı” olarak değerlendiren Yalçın, “Anayasa Mahkemesi bu kararı ile kendisini tartışmaya açmıştır” diye konuştu. Yalçın, konunun AYM’ye taşınmasını “garabet”, CHP’nin paralı eğitimi desteklemesini “skandal” bulduğunu açıkladı.  


 
Okul yöneticileri hakkında verilen karar hakkında ise Yalçın, “Kararın okul yöneticileri ve bakanlık merkez teşkilatı yöneticilerini kapsayıp kapsamadığı yönünde sipekülasyonlar yapılmaktadır. Alınan duyumlara göre okul yöneticilikleri ile ilgili iptalin söz konusu olmadığı, merkez teşkilatı kadrolarını kapsadığı bilgisi vardır. AYM'nin kararını ve gerekçeli kararı görmeden kurulacak cümleler sadece toplumda tedirginliği artırır. Yorum için kararı görmek lazım” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.