Ali Yalçın: Hayal Bile Edemeyecekleri...

Ali Yalçın: Hayal Bile Edemeyecekleri...

Ali Yalçın: Hayal Bile Edemeyecekleri Tarihi Başarılara İmza Attık

Büro Memur-Sen Başkanları Kurulu’na katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toplu Sözleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, Memur-Sen’in kazanımlarıyla Toplu Sözleşme’ye damgasını vurduğunu, Kamu görevlileri için tarihi bir başarı elde ettiklerini söyledi. “Kimilerinin hayalini bile göremediği kazanımlarla başarımızı taçlandırdık, genel toplu sözleşme de alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde kazanılan 170 olmak üzere toplam 213 kazanım üreterek tarihe not düştük. Bu toplu sözleşme sendikacılık tarihinin en iyi toplu sözleşmelerinden birisidir. Elde ettiğimiz kazanımların 23’ü Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolumuzdaki memurlarımız içindir” dedi.

 

Büro Memur-Sen 9’uncu Başkanlar Kurulu, Anadolu Otel’de yapıldı. Başkanlar Kurulu toplantısını Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş, Genel Başkan Yardımcıları Vecdi Yanbaz, Kutbettin Aydın, Sezayi Soysal, Mustafa Mengütaycı ve Nihat Tunç ile ülkenin dört bir yanından gelen Büro Memur-Sen şube başkanları katıldı. Toplantıda teşkilat çalışmaları ve kamu görevlilerinin haklarını en iyi konuma getirmek için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

 

3828

 

MÜCADELEMİZ; HAK, EMEK, ADALET VE ÖZGÜRLÜK

Başkanlar kuruluna hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasına, konfederasyonu 850 bin üyelere taşınmasında emeği büyük olan Büro Memur-Sen teşkilatlarını selamlayarak ve sendikal mücadelede hayatını kaybeden teşkilat mensuplarına rahmet dileyerek başladı. Kamu görevlilerinin temsilcisi ve sesi olan Memur-Sen teşkilatlarının erdemliler topluluğu olduğunu vurgulayan Genel Başkan Ali Yalçın, bu erdemliler topluluğunun bir yandan kamu görevlileri için mücadele verirken diğer yandan da ülkenin geleceği, özgürlükler, demokrasinin ilerlemesi, milletin refahı, mazlumlar için çalıştığını kaydetti. Yalçın, “Hak, emek, adalet ve özgürlük mücadelemiz kesintiye uğramadan devam edecek” dedi.

 

İLLEGAL YAPILARIN KARŞISINDAYIZ

Sendikacılıkta kısır çekişmelerin yaşandığı dönemde Memur-Sen’in ahlaklı sendikacılığın nasıl yapılacağını herkese öğrettiğinin altını çizen Ali Yalçın, “Sağımızdaki ve solumuzdaki sendikacılarla bizi kıyaslayanlar bizleri anlayamazlar. Bizler, temel hak ve özgürlüklerin arttırılması, demokrasimizin ilerlemesi, ülkemizin geleceği için mücadele veriyoruz, ter döküyoruz. Bizim kamu görevlilerimize, ülkemize ve milletimize hizmet etmemiz içimizdeki mücadele aşkını gösterir. Bizler bir idealin sendikasıyız. 28 Şubat’ı unutanlar, bizim neden ter döktüğümüzü anlayamazlar. Milletimiz tehdit edilerek yeni 28 Şubatlar ülkemize yaşatılmak istendi. Son 13 yıl içeresinde 7 defa darbe girişiminde bulunuldu ancak karşılarında Memur-Sen vardı. Bizler, demokrasinin kesintiye uğratılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

 

3825

 

TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET DEDİK

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinen Yalçın, terör saldırılarıyla ülkenin terör sarmalına çekilmeye çalışıldığını söyledi. Emperyalist güçlerin Türkiye’yi oyun alanına dönüştürmeye çalıştığını vurgulayan Yalçın, “Bu süreçte Memur-Sen olarak İstanbul’da, Diyarbakır’da, Ankara’da terör olaylarına yeter dedik. PKK silah bırakmalıdır dedik. Konu ‘vatan, bayrak, kardeşliğimizse gerisi teferruattır’ diyerek yüzlerce sivil toplum kuruluşu ve yüzbinlerce vatandaşımızın katılımıyla Ankara’da teröre hayır, kardeşliğe evet dedik. Terör olayları artık bitmelidir. Terörü, bizler bir ve beraber olarak kardeşliğimizle yeneceğiz. Küresel emperyalizmin ve taşeron örgütlerin oyunlarını sağduyulu davranarak, kardeşliğimize sahip çıkarak bozacağız” diye konuştu.

 

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ TARİHİ BİR BAŞARIDIR

Konuşmasına toplu sözleşme süreciyle devam eden Yalçın, toplu sözleşme öncesinde ‘Ben bilirim, ben yaparım’ zihniyetinde olmadan tüm sendika teşkilatlarıyla istişarelerde bulunduklarını belirtti. Oluşturulan taleplerin toplu sözleşmenin sonuna kadar ısrarcısı olduklarını kaydeden Yalçın, “Bizler tekliflerimizin arkasında durduk. Hükümetin ilk teklifi geldiğinde tüm sendikalarımızla birlikte ayağa kalkarak teklifin müzakere dahi edilemeyeceğini vurguladık ve tepkimizi gösterdik. Diğer konfederasyonlar ise adeta yere çakıldı, hükümetin teklifini müzakere etmek istedi. Bizler kamu görevlilerimizin toplu sözleşmede yaralarını sararken başkaları ülkemiz aleyhine yapılan eylemlerdekilerin yaralarını sarmaya çalıştı” dedi. Yalçın, Memur-Sen’in kazanımlarıyla Toplu Sözleşme’ye damgasını vurduğunu, Kamu görevlileri için tarihi bir başarı elde ettiklerini söyledi. “Kimilerinin hayalini bile göremediği kazanımlarla başarımızı taçlandırdık, genel toplu sözleşme de alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde kazanılan 170 olmak üzere toplam 213 kazanım üreterek tarihe not düştük. Bu toplu sözleşme sendikacılık tarihinin en iyi toplu sözleşmelerinden birisidir. Elde ettiğimiz kazanımların 23’ü Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolumuzdaki memurlarımız içindir” dedi.

 

3839

 

KARDEŞLİK DUYGUSU YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Erdoğmuş ise konuşmasına son zamanlarda artan terör olaylarına değinerek başladı.   Sendika olarak,  yaşanan terör saldırılarını, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefret ve şiddetle kınadıklarını vurgulayan Erdoğmuş, “Maalesef ülkemizin dört bir yanında yaşanan hain terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerimiz için yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimizin evlerine ateş düşerken, ülke olarak, 78 milyon vatandaş hep birlikte gözyaşı döküyoruz. Bu canice yapılan terör saldırılarının amacı ülkemizde iç karışıklık çıkartmak, milletimizin ve ülkemizin geleceğini karatmaya yöneliktir. Yapılan saldırılarla, asırlarla bir arada yaşayan, Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Arap, Alevi, Suni olarak kardeşçe yaşayan milletimizin arasına nifak sokulmak, kardeşlik duygusu yok edilmek istenmektedir” dedi.

 

BİRLİK RUHU İÇİNDE TERÖRE CEVABINI VERECEĞİZ

Terör saldırıları karşısında sağduyu çağrısı yapan Erdoğmuş, “İpi, yurtdışında ve yurtiçindeki karanlık odakların elinde olan kalleş terör örgütleri bilmelidir ki; doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bir ve beraber olan milletimizin kardeşliğini bozmaya hiçbir güç yetmeyecektir.   Bu süreçte milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, aklıselim davranarak, ülke olarak yekvücut olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara en güzel cevabı vereceğiz. Terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

 

3830

 

DİK DURARAK ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK

Geçtiğimiz aralık ayında yapılan genel kurulun ardından teşkilatların başarı çalışmalarıyla 54 bin 908 üye ile 4’ünce kez yetkili sendika olduklarını hatırlatan Erdoğmuş, Büro Memur-Sen bayrağının zirvede dalgalandırılmasını sağlayan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

 

Genel yetkili sendika olan 3’üncü dönem toplu sözleşme görüşmelerine katıldıklarını aktaran Erdoğmuş, toplu sözleşmede hizmet kolundaki yaklaşık 300 bin memuru temsil ettiklerini belirtti. Erdoğmuş, “Toplu sözleşmede diklenmedik ancak dik durduk. Hükümetin ilk teklifini yetersiz bulan Memur-Sen ve bağlı sendikalar olarak ayağa kalkarak tepkimizi gösterdik, teklifin müzakere dahi edilemeyeceğini söyledik. Bizler teklifi yetersiz bulurken diğer konfederasyonlar masada çakılı kalarak teklifi müzakere etmeye kalkıştı. Yürüttüğümüz başarılı çalışmalarla Memur-Senimizle birlikte toplam 213 kazanıma imza attık. Bu kazanımların büyük bir bölümü hizmet kolumuzdaki memurlarımızı ilgilendirmektedir. Elde ettiğimiz önemli kazanımlarla hizmet kolumuzdaki memurların sorunlarını çözüme kavuşturduk. Tabiî ki bu kazanımları sendika olarak yeterli görmüyoruz. İçimizdeki mücadele aşkımızla teşkilatımıza ve kamu görevlilerimize hizmet etmeye ve sorunlarını çözüme kavuşturmaya aralıksız devam edeceğiz. Allah’ın izni ve siz değerli teşkilatlarımızın desteğiyle yeni yeni kazanımlara imza atacağız” şeklinde konuştu.

 

Başkanlar kurulunda, toplu sözleşme taleplerine dikkat çekmek için Balıkesir’den Ankara’ya düzenlenen bisikletli eyleme destek veren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve bisikletleriyle pedal çeviren sendika üyelerine plaket verildi.

 

3799

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum