Ali Yalçın: Hem ‘emek’ hem ‘evet’ için çalışıyoruz

Ali Yalçın: Hem ‘emek’ hem ‘evet’ için çalışıyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Evet diyeceğiz. Bu ülkenin rüyalarını değil, insanlığın büyük özlemlerini gerçekleştirmek için sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Evet diyeceğiz. Bu ülkenin rüyalarını değil, insanlığın büyük özlemlerini gerçekleştirmek için sonuna kadar direneceğiz” dedi.



Siirt’te düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programında konuşan Ali Yalçın, Memur-Sen’in bir emek ve erdemliler hareketi olduğunu belirterek, “Memur-Sen bu ülkede sendikacılığı ideolojik bir zeminden çıkarıp hak ve özgürlük zeminine getiren, emek ve alın teri mücadelesini hakkıyla yerine getiren bir teşkilattır. Onun için bu ülkede özgürlük ve demokrasi adına bir mücadele, bir sorumluluk varsa Memur-Sen o taşın altına elini koyar” ifadelerini kullandı.



 

Memur-Sen’in örgütlü gücüne atıfta bulunan Yalçın, “Memur-Sen bu ülkedeki en büyük sivil toplum örgütü olarak her zaman demokrasiden ve özgürlükten yana olmuştur. Kamusal alan yalanını bu örgütlü gücümüz sayesinde bitirdik. Birtakım vesayet odaklarının kılık-kıyafet dayatmasına ve inanç özgürlüğünün askıya alınmasına karşı durmuştur ve 12 milyon imza toplayarak başörtüsünün serbest olmasının yolunu açmıştır” şeklinde konuştu.



 

Hem ‘emek’ hem ‘evet’ için çalışıyoruz

Türkiye’nin büyük bir dönüşümün eşiğinde olduğunu kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye tarihi bir tercihin eşiğinde. Önümüzde iki seçenek olacak: Ya Türkiye’nin yerinde saymasına, demokrasi diye bize yutturulan vesayet odaklarının giderek büyümesine ve güçlenmesine sebep olan bir sistemle devam edeceğiz veya Türkiye’nin önünü açacak, istikrarın da getirisiyle ekonominin büyüdüğü ve refah seviyesini artıracak, doğrudan millet iradesini esas alan bir sistemle yeniden bismillah diyeceğiz. ‘Evet’ diyeceğiz. Sadece bu ülkenin rüyalarını değil, insanlığın büyük özlemlerini gerçekleştirmek için sonuna kadar direneceğiz.”



 

Memur-Sen’in yeni hükûmet sistemiyle ilgili almış olduğu inisiyatifin detaylarına değinen Yalçın, “Biz milyonlarca kamu görevlisinin hakkı için çalışan, onların alın terinin hakkının ödenmesi için mücadele eden bir emek örgütüyüz. Ancak, emek yalnızca maaş pazarlığı yaparak korunmaz. Emeğin erimesine ve yok olmasına neden olan, emeğin karşılığının değersizleşmesine neden olan ne varsa onun karşısında durmak da gerekir” diye konuştu.



 

Yılda bir hükûmetin değiştiği yerde ekonomi büyümez

Yalçın, mevcut sistemin koalisyon krizlerine neden olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sandığa gidip oy veren milletin, acaba hükûmet kurulacak mı diye düşünmemesi hemen işine gücüne bakması gerekir. Veya birkaç partinin bir araya gelip hükûmet etmeye çalışıp da edemediği bir sistemin olmaması gerekir. Biz sabit gelirliler koalisyon dönemlerinin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Cebimizdeki paranın değeri ancak istikrar dönemlerinde artıyor. Onun için, istikrar için ‘evet’ diyoruz.”


 

Koalisyon dönemlerinde yaşanan istikrarsızlıkları hatırlatan Yalçın, “90 küsur yıllık Cumhuriyet tarihinde kurulan hükümetlere baktığımızda ortalama 1 yıla bir hükûmet düşüyor. Bürokraside ufak bir değişiklik olduğu zaman sistem tepetaklak oluyor. Bir belediye başkanı değiştiğinde sistem sil baştan yapılandırılıyor. Bu kadar çok hükûmetin kurulduğu bir ülkede ekonominin büyümesi söz konusu değil. Onun için istikrar gerekiyor” dedi.

Birilerinin 16 Nisan halk oylamasını farklı şekillerde tarif edebileceğini dile getiren Ali Yalçın, “16 Nisan’ın kıymetini bu teşkilat anladı; tıpkı altının değerini sarrafın anladığı gibi. Çünkü biz olanları görüyor, neyin nereden tetiklendiğini biliyor, hangi sıkıntıları yaşadığımızı not ediyor ve bu ülkenin yarına yolculuğunda dönüm noktası olan 16 Nisan’a ilişkin yeni bir inisiyatif alırken, bunun neye tekabül edeceğini çok iyi hesaplıyoruz” ifadelerini kullandı.



 

Aktay: Memur-Sen sendikacılıkta devrim yapmıştır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Memur-Sen’in sendikacılığa yeni bir anlayış getirdiğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Sendika hareketlerinin sosyolojisini yapmış bir akademisyen olarak söyleyebilirim ki, Memur-Sen sendikacılığı Türkiye’deki sendikacılık anlayışında bir devrim yapmıştır.  Sendikal alan özellikle solun alanı olarak kabul edilegelmiştir ve sendikacılık yapıcı bir eylem biçimi değil, yıkıcı bir eylem biçimidir. Sendikalar bazı hedeflerin aracıdır genelde. Onun için sendikalar hep kavgalıdır. Önce devletle kavgalıdır, toplumla kavgalıdır, sonra da kendisiyle kavgalıdır. Böyle bir sendikacılık marazi bir sendikacılıktır. İşte Memur-Sen’in getirdiği anlayış bu anlamda bir devrimdir. Amacımız bağcıyı dövmek değil. Hem üzüm yemek hem herkesin yiyeceği hale getirmek hem de bağcının kazanmasını sağlamak. O yüzden Memur-Sen’e teşekkür ediyorum.”



 

Sevinç: Daha fazla kazanım için çalışıyoruz

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Memur-Sen’in her zaman iyiden, güzelden ve hakkı üstün tutmaktan yana, kamu görevlilerinin yanında olduğunu ifade ederek, daha fazla kazanım için daha çok çalışacaklarını kaydetti.



 

Şeker: Değerlerimizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Siirt Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Şeker ise, Memur-Sen’in hak ve özgürlükten yana olan duruşunu Siirt’te de şimdiye kadar gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini belirterek, “Teşkilat mensuplarımız ve kamu görevlileri için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Memur-Sen’in üzerine inşa edildiği değerleri en iyi şekilde temsil etmenin gayretindeyiz” şeklinde konuştu.
 

Daha sonra, Diyanet-Sen Siirt Temsilciliği’nin yeni temsilcilik binasının açılışını gerçekleştiren Ali Yalçın, Ülkü Ocakları’nı da ziyaret ederek gençlerle sohbet etti.

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ı, İl Milli Eğitim Müdürü M. Fethi Suay’ı, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’ı ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ı da ziyaret etti. 







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum