Ali Yalçın: Karanlık Lobilerin Kirli Oyunlarını Bozacağız

Ali Yalçın: Karanlık Lobilerin Kirli Oyunlarını Bozacağız

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen 'İl Buluşmaları'nı sürdürüyor.

Memur-Sen Bolu İl Buluşması'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Faiz lobisi ile Anadolu sermayesini, rant lobisi ile kazanımlarımızı, silah lobisi ile birliğimizi, himmet lobisi ile geleceğimizi, terör lobisi ile kardeşliğimizi hedef alıyorlar. Biz ise safları sıklaştırıp, erdemli bir duruş göstererek karanlık lobilerin, karanlık planlarını bozacağız, irademizi kafese almaya çalışanların kirli emellerini boşa çıkartacağız" dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen 'İl Buluşmaları'nı sürdürüyor. Yalçın bu kapsamda, Bolu Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen Bolu İl Buluşması'nda coşkulu teşkilata hitap etti.

 

KİRLİ EMELLERİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ

"Faiz lobisi, rant lobisi, terör lobisi, silah lobisi, himmet lobisi ve terör lobisi bir olmuş 'İstikrarımızı' hedef alıyor" diyen Yalçın, lobilere karşı, milletin lobisi olarak istikrarı hedef alanlara karşı direndiklerini söyledi. Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Faiz lobisi ile Anadolu sermayesini, rant lobisi ile kazanımlarımızı, silah lobisi ile birliğimizi, himmet lobisi ile geleceğimizi, terör lobisi ile kardeşliğimizi hedef alıyorlar. Biz ise safları sıklaştırıp, erdemli bir duruş göstererek karanlık lobilerin, karanlık planlarını bozacağız, irademizi kafese almaya çalışanların kirli emellerini boşa çıkartacağız. Bize dayatılan sınırları aşıp medeniyet buluşmasını gerçekleştireceğiz. Bizim üst aklımız inancımız, onların üst akılları baronlar."

 DALGA KIRAN, OYUNLARI BOZAN TEŞKİLATIZ   

Yalçın, "Türkiye etrafına bakmasın, mazlumlara el uzatmasın diye bekliyorlar. Bunun amacındalar. Türkiye, dinine, rengine, ırkına bakmaksızın mazlumların, masumların, mağdurların yanında olmaya, zalimlerin karşında durmaya devam etmelidir. Bizler ise duruşumuzu sürdürmeliyiz. Çünkü biz Memur-Sen ailesi olarak, oyunları bozan, dalgaları kıran, yeri geldiğinde milli iradeden aldığımız güçle oyun kuran teşkilatız. Türkiye'de düne ait ne kadar tortu varsa, temel hak ve özgürlükler anlamında ne kadar engel varsa tamamını ortadan kaldıran, bütün kazanımların altında yeri, teri ve imzası olan teşkilatız" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN SURİYE ÇIKARTMAK İSTEDİLER

Kirli odakların Türkiye'den Suriye çıkartmak için çalıştığını ama başaramadığını kaydeden Yalçın, "Dün bu ülkede Türkiye'nin politikalarına laf edenler, biz adam sınıfında değiliz diye yakınanlar, 6-8 ekim'de merhamet yüklü çocukları, kurban eti dağıtanları Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenler, Türkiye'den Suriye çıkartmak için uğraştılar. Bu ülkede Beyaz Türkler gibi Beyaz Kürtler de oluştu. İkisi bir araya gelerek Türkiye'den Suriye oluşturmaya çalıştılar ama başaramadılar. Başaramayacaklar" şeklinde konuştu.

SENDİKACILIĞA YENİ BİR SOLUK KAZANDIRDIK

Amaçlarının rekabet zemininde akademik/hizmet sendikacılığı olduğunu vurgulayan Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizm yaklaşımlarının bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Sendikacılığı, köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat; insan onurunu merkeze alarak sendikacılığa yeni bir soluk kazandırdık ve kavga zemininden çıkarıp, hizmet zeminine taşıdık. Bu ülkede kavga zemininde rekabet vardı, bizim gayretimiz ise rekabet zemininde akademik hizmet sendikacılığı vardır. Bizim sendikacılığımız sağımızdaki ve solumuzdakilerle kıyaslamasın. O gün bize bir gün ömür biçenlere inat birlerle başlayan yolculuğumuz bugün 850 bin sayısına ulaştı. Şimdi ise hedef 1 milyon üye sayısına ulaşmaktır. Şimdi kol kola girme, gücümüze güç katma vaktidir."

 

HAK VE ADALET MÜCADELESİNDE YOL KATETTİK

Memur-Sen'in sadece kuruş sendikacılığı değil, duruş sendikacılığı yaptığını belirten Yalçın, bugüne kadar hak ve adalet mücadelesinde önemli yol kat ettiklerini belirterek, "Memur-Sen, 8 yıllık kesintisiz eğitimi milli güvenlik kurulu kararlarıyla tahkim edenlerin, 12 yaşına kadar cami kapısını yasaklayan, çocukların bu ülkede dinle bağı olmasın tuzağını kuranların, Milli güvenlik dersiyle biri bizi gözetliyor kamerasıyla okulları baskı altına alanların, üniversite kaplarını çile haneye dönüştüren, çocukların ağzından burnundan getiren, katsayı tuzağı kuranların tamamının tezgahını boşa çıkaran teşkilatın adıdır" diye konuştu.

KOL KOLA ve OMUZ OMUZAYIZ

Konuşmasını Memur-Sen teşkilatının kol kola olduğunu ifade ederek sürdüren Yalçın, "Birler alt alta olursa, toplamı üç eder, ancak birler yan yana, kol kola ve omuz omuza olursa yüz on bir eder ve daha güçlü, daha diri ve daha etkili olurlar. İşte Memur-Sen teşkilatı da böyledir ve böyle olmayı da sürdürecektir" diye konuştu.

 

HEDEFE ULAŞMAK İÇİN HERKES KATKI VERECEK

Kendilerine barikat kurulan günlerden, 850 bin üye sayısını geride bırakan ve bir milyon üyeyi hedefleyen bir teşkilat haline geldiklerini ifade eden Yalçın, "Önümüzdeki yıl Mayıs ayında bir milyon üye sayısına ulaşacağımıza inanıyorum. Bu sadece başkanlarımızın üzerine düşen görev değil.. Herkes sorumluluğunu alacak ve bu hedefe ulaşmak için katkı verecek" ifadelerini kullandı.

 "İLK ARABANIN İLK MÜŞTERİSİ BİZİZ"

Yalçın, Türkiye'nin yerli üretim otomobil çalışmalarıyla ilgili gelişmelere değinerek, bazı kesimlerin yerli olan her ne varsa hemen bir çamur atma, itibarsızlaştırma girişiminde bulunduğunun altını çizdi. Yalçın, "Dün Erbakan'ı hedef alanların bugün Erdoğan'ı hedef aldığının altını çiziyor, bu ülkenin kalkınma sürecine, bu ülkeye yürek katanlara çelme takmaya çalışanların olduğunu görmenin üzüntüsünü yaşıyorum. 'Mesele Türkiye'nin şeftali yerine motor üretmesiydi' diyen Rahmetli Erbakan Hocanın bıraktığı geleneği devam ettirmeye çalışıp bu ülkede yerli motor üretme iradesi ortaya konulduğunda 'Çakma Cadillac' diyenlerin kendisinin çakma olduğunun altını çiziyorum. Ve ilk arabanın ilk müşterisi biziz diyorum" dedi.
 

 

BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİNİN YANINDAYIZ

Memur-Sen'in "büyük Türkiye" idealinin yanında saf tutmaya devam edeceğini vurgulayan Yalçın, "Bizim varlığımız herhangi bir siyasi partinin taraftarlığı ve holiganlığıyla asla bağdaştırılamaz. Özgün ve özgür duran bir teşkilat olarak bizim varlığımız, 'büyük Türkiye' idealinin varlığıdır" dedi.

Yalçın, "Sınırları aşıp her yerde bulunuyorsanız, 'one minute' diyerek safınızı belli ediyorsanız, ihtiyaç olan her yere yardım götürüyorsanız, kapılarınızı mazlumlara açıyorsanız ve dünya 5'ten büyüktür diyerek mazlumların sesi oluyorsanız mücadeleye hazır olacaksınız ve Türkiye de mücadeleye hazırdır, bizlerin desteğiyle de olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.
 

 

TUFANOĞLU: "TARİHİ KAZANIMLAR SÜRECEK"

Kamu çalışanlarının geneline ve hizmet koluna yönelik elde edilen kazanımlara değinen Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Tufanoğlu ise, "3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerinin genelini, ilgilendiren 43 hizmet kolunda da 170 kazanım elde ederek tarihi başarıya imza attık. 2005 yılından sonra göreve başlayan personele 1 derece verilmesi, 4/C'li personelin kadroya geçirilmesi ve üniversiteli işçilerin memuriyet kadrosuna geçirilmesi konusunda çalışma yapılmasını sağladık. 4/C'li personele, 150 TL ek ödeme yapılması konusunda anlaşmaya vardık. Ayrıca Cuma Namazı izni ile ibadet özgürlüğünü genişlettik. Emeklilerimize de 100 TL seyyanen zam aldık" dedi.
 

 

KOÇAK: HER DAİM DOĞRUNUN YANINDA, YANLIŞIN KARŞISINDAYIZ

Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak ise, "Bizler bu yolculuğa, ülkemizin haklarını korumak, davımızı savunmak için çıktık. Sizlerin desteğiyle de doğrunun her daim yanında, yanlışın da karşısında durduk. Bir avuç erdemli adamla çıkılan bu yolda şimdi 850 binlerdeyiz ve hedef 1 Milyon üye. Bu hedefimizi gerçekleştirmek adına bu kutlu davada varız. Mücadele etmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.
 

Programda; Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Fatih Metin de kısa selamlama konuşmaları yaptı. 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum