Ali Yalçın, Memurlara Seyyanen Zam ve Refah Payı İstedi!

Ali Yalçın, Memurlara Seyyanen Zam ve Refah Payı İstedi!

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Teşkilat Eğitimi programında yaptığı konuşmada ''En düşük memur maaşını görerek; makası daraltacak seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli, ilave olarak gelir...

Genel Başkan Ali Yalçın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Asgari Ücreti Yükselten Güçlü İrade, Ocak’ta Kamu Görevlilerinin Alım Gücünü de Yükseltmelidir

Kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm üretme mücadelemiz birçok sorunu çözmüş, siyasi irade de çok önemli adımlar atmıştır. Fakat ekonomik dalgalanma alım gücümüzü tekrar düşürmüştür.

Biz, eksiklikleri gören bütün mecralarda deklare eden, çözüm odaklı sendikacılık anlayışımızla güven veren, “Memur-Sen varsa çözüm var” diyenlerin sayısını her geçen gün artıran bir teşkilatız.

Güveni güce dönüştüren, gücümüzle üye, ülke ve yerküre için çalışan bir kadroyuz.

Sorun değil çözüm odaklı sendikacılığı yol haritası yaptık, bunun gereği olarak verdiğimiz mücadeleyle “802 Kazanım” oluşturduk.

Samimi gayretler, büyük fedakarlıklarla bugünlere geldik. Geldiğimiz noktayı önemsiyor, sendikal geleceğin, yeni hedeflerin başlangıcı olarak görüyoruz.

Memur-Sen olarak amacımız; emeğin değerini yükseltmek, gayretimiz ekmeğimizi çoğaltmak, yol haritamız her bir sorunu çözüme kavuşturmaktır. Bu niyetle, kamu görevlilerinin bütçesini artırmaya, adil gelir dağılımına, ilave zamma her zamankinden çok bugün ihtiyaç var diyoruz.

Bu çerçevede, enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanma kaynaklı kayıpları telafi edecek şekilde asgari ücrette gösterilen irade, tereddütsüz kamu görevlilerine yapılacak ilave iyileştirmelerde de gösterilmelidir.

3 Ocak, kamu görevlisi ve emeklisi için milat olmalıdır.

Aralık ayı enflasyon verisinin açıklanması beklenmeden, Toplu Sözleşmenin imza tarafı ve yetkilisi Memur-Sen olarak, nasıl ki asgari ücret döviz bazında en yüksek seviyeye çıkarıldıysa, kamu görevlisinin alım gücünü yükseltmede de gösterilen bu irade örnek olmalıdır diyoruz.

En düşük memur maaşını görerek; makası daraltacak seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli, ilave olarak gelir vergisi%15’e sabitlenmeli, ek göstergenin eksikleri giderilmeli, sözleşmeli personele kadro çalışmamızın kapsamı daha da genişletilmelidir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.