Ali Yalçın: Memurların 1650 TL daha alacağı var

Ali Yalçın: Memurların 1650 TL daha alacağı var

Memur-Sen, yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Toplu Sözleşme'ye dair taleplerini Konfederasyon Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme taleplerini tek tek açıkladı.

En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltildiğini anımsatan Yalçın, “Bugün memurda 30 binin altına alan bir adamın hayatta kalma şansı yok. 30 binin altında olmaması gerekir” dedi ve memurların 1650 TL daha alacağı olduğunu ifade etti. Enflasyonda iyileştirme yapmanın zam olmadığını söyleyen Yalçın, “Merkez Bankası'nın tahmin edemediği rakamları bize tahmin et diyorsunuz” dedi.

Habertürk TV’ye açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise memur maaşı zammı için 22 bin TL’lik rakamın en az 30 bin TL olması gerektiğini dile getirdi. Memur emeklisi için de seyyanen zam konusunu gündeme taşıyan Yalçın, maaş zamlarının 6 ay değil 3 ay ara ile yapılması gerektiğini de vurguladı. İşte Ali Yalçın’ın konuşmasından öne çıkanlar…

"MEMURLARIN 1650 TL ALACAĞI VAR"
Sayın Cumhurbaşkanımızın en düşük memur maaşının 22 bin TL olacak vaadini ifade ettik. '22 bine çıkardık' dendi. En düşük maaş derken hizmetli maaşı ve bekar maaşı ifade edilir. Burada evli, eşi çalışmayan, çocuk yardımı, eş yardımı alan üzerinden hesaplandığı için 22 bin lira olarak ifade ediliyor. 1650 TL memurlar olarak alacağımız var. Önce bu söz yerine getirilmeli. En düşük maaşın 22 bin TL'ye denkleştirmesi konusuyla başlayacağız. Bunu yüzdelik olarak mı, seyyanen mi önce bunu konuşmamız lazım diyeceğiz. Biz şu anki enflasyonist ortamda 1. yıl üçer aylık olsun, memurun kaybı olmasın. Yani dolaylı olarak eşel mobil sistemi bu. Bu açıdan ilk defa 3'er aylık için 1. yılı istiyoruz. 2. yılını ise 6 aylık istiyoruz. İlave olarak 10'ar puan refah payı istedik. Toplamda yüzde 70'lik birinci yıla. Enflasyon yüksek çıktığında, aldığınız rakamlı geçtiğinde alım gücü düşüyor. 2024'te 3'er aylık donemler itibariyle yüzde 70, 6'şar aylık dönemler itibariyle yüzde 40.

"ENFLASYONDA İYİLEŞTİRME YAPMAK ZAM DEĞİL"
Merkez Bankası enflasyona tahmini hedef koymuş. Merkez Bankası'nın hedefleri sadece 2010'da tutturmuş. Ondan sonrası tutmamış. Biz bu Ağustos ayında başlayacağız. 1 ayda sözleşmemizi bitireceğiz. Bu sözleşme 2024'ün 1 Ocak'ında başlayıp 2025'in 31 Aralık'ta bitecek. Bu kadar enflasyonist ortamda, bugünden yarına rakamların değiştiği ortamda bu sözleşmeyi yapalım, geleceği ilişkin tahmin üzerinden tutturalım. Ben de diyorum ki, Merkez Bankası'nın enflasyon hedefi sadece 2010'da tutmuş. Onun haricinde hiçbirisi tutmamış. Bu sistematikte toplu sözleşmelerin elimizi zayıflattığını söylüyoruz. Merkez Bankası'nın tahmin edemediği rakamları bize tahmin et diyorsunuz. Ya eşel mobil sistemi ya da refah payı verilmelidir diyoruz. Enflasyon oranında iyileştirme yapmak asla zam değil; zam onun üzerinde olmalıdır diyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.