Ali Yalçın, Ordu İl Buluşması'na katıldı

Ali Yalçın, Ordu İl Buluşması'na katıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘Hedef 1 Milyon Üye” kampanyası kapsamında 81 ilde hem üyelerle buluştuklarını hem de kamu görevlileriyle kucaklaştıklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘Hedef 1 Milyon Üye” kampanyası kapsamında 81 ilde hem üyelerle buluştuklarını hem de kamu görevlileriyle kucaklaştıklarını söyledi.

Ali Yalçın, “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganıyla Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Memur-Sen Ordu İl Buluşması’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Memur-Sen’de güç birliğini daha da yükseğe taşımak için çalıştıklarını ifade eden Yalçın, bir ayda 81 ili gezeceklerini dile getirdi.

Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürlerin afiş olarak Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından şehrin billboardlarına asılmasına tepki gösteren Yalçın, “Bu zihniyetin, çocuklar üzerinden İslam’a saldırganlığı ve İslam’a kir atmaya çalışmasını şiddetle kınıyoruz. Yüzde 99’u Müslüman bir ülkede, Müslüman mahallesinde salyangoz satmak istiyorlar. Hakaretler üzerinden ülkemize nifak tohumu ekilmektedir. O yüzden sorumluluk makamında bulunan insanların sorunlu davranmak değil, sorumlu davranmak gibi zarureti var. Bu, son derece tehlikeli bir girişimdir” dedi.

Açık bir tahrik var

Bu tür girişimlerin provokasyon aracı olarak kullanıldığına dikkat çeken Yalçın, “Açık bir tahrik ile karşı karşıyayız. Seçim yaklaştıkça bu tahriklerin süreceği de belli. Kardeşliğimizi bozmak için uğraşan mihraklara inat safları sıklaştıralım. Gün, aklıselim ve sükûnetle hareket edip şiddetten uzak durmayı sağlama günü, etnik hınç ve öfkeyle toplumu kutuplaştırmadan uzak tutma günüdür” şeklinde konuştu.

Türkiye ateşin içine çekilmek isteniyor

Yalçın, Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinerek, şöyle konuştu: “Türkiye hedeftedir. El birliğiyle yapılıyor bu. Tezgâh büyük, amaç Türkiye’yi ateşin içerisine sokmak. Suriye’de sıkıntı devam ediyor. 2 milyon insan Türkiye’de misafir ediliyor ama Avrupa kapıları kapalı, cansız insan bedenleri sahillere vuruyor. Şimdi Rusya bir taraftan, ABD diğer taraftan yeniden harekete geçtiler, Suriye’de durumu daha vahim hale getirecekler.”

Kazanımlarımızı her işyerinde anlatmalıyız

Konuşmasında, ‘istikrar’ vurgusu yapan Yalçın, “3. Dönem Toplu Sözleşme’de elde edilen mali ve sosyal haklar da dahil olmak üzere 13 yıldır üretilen sosyal ve sessiz devrimlerin sırrı istikrardadır. Bu kazanımlardan geri dönülmemesi ve yeni kazanımların sürmesi için siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesi ve toplumsal barışın devam etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Şimdiye kadarki en iyi toplu sözleşmeyi imzaladıklarının altını çizen Ali Yalçın, “Yeni rekorların kırıldığı, ilk defa hayata geçecek kazanımların bulunduğu, kapsamlı, çok kazanımlı ve bol kazançlı bir toplu sözleşme imzaladık. Bunu herkese, her kişiye, her işyerinde anlatmalıyız” dedi.

Çelenk: Büyük hedefleri olan bir teşkilatız

Memur-Sen Ordu İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İsmail Çelenk ise, her zaman önüne büyük hedefler koyan ve bu büyük hedefleri başaran bir teşkilat olduklarını belirterek, “Şimdi önümüzde daha büyük bir hedef var. 1 milyon olma yolculuğunda Ordu İl Temsilciliği olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Buradan bütün arkadaşlarımı daha fazla sorunluluk almaya davet ediyor, Mayıs 2016’da 850’i 1 milyon yapma sözü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ve Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk’ün de birer konuşma yaptığı programa, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetimleri, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Başkan Ali Yalçın, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ı da ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.