Ali Yalçın, Sahaya İndi

Ali Yalçın, Sahaya İndi

Yalçın, Çorum Kınık Köyü Taşıma Merkezi Ortaokulu'nu ziyaret etti

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çorum’un Kınık Köyü’nde bulunan Taşıma Merkezi Kınık Ortaokulu’nu ziyaret ederek, okul çalışanlarıyla bir araya geldi.

 

Okul Müdürü Şeref Bilan ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Yalçın, taşıma merkezi okullarda yaşanan sorunları dinledi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, sorunların çözümü için mücadele ettiklerini belirten Yalçın, “Taleplerimizi daha güçlü şekilde dile getirmek ve sorunlarımızı daha kısa sürede çözüme kavuşturmak için örgütlenmeye daha çok önem vermeliyiz” dedi.



 

Sorunların çözümünün güçlü bir örgütlenmeden geçtiğini, sendika olarak hak ve özgürlük mücadelelerinde çözümü hayal dahi edilemeyen birçok sorunun çözülmesini sağladıklarını vurgulayan Yalçın, “Eğitim-Bir-Sen’in üye sayısı olarak daha da büyümesi, daha çok sorunun çözülmesi demektir” şeklinde konuştu.

 

İhale kırımlarından ziyade hizmetin kalitesiyle ön plana çıkılması gereken bir alan olan taşımalı okullardaki yemek sorununun çoğu yerde bulunduğuna dikkat çeken Ali Yalçın, “Yüzde 70’inin yiyemediği yemeğin bedelinin ödenmemesi gerekir. Önemli olan fiyatları kırıp işi almak değil, nitelikli hizmet verebilmektir. Bakanlığın taşıma yapılan merkezlerde yaşanan bu tür sorunları ciddiyetle ele alması gerekir. Yüzde 70’i çöpe giden kalitesiz yemeğin bedelinin ödeniyor olması vebaldir” diye konuştu.



 

Taşıma merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin işe gidiş gelişlerinin taşıma kapsamına alınmamasını ve öğretmenlere ‘başınızın çaresine bakın’ denilmesini anlamanın mümkün olmadığını vurgulayan Yalçın, “Bu konuyu Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya aktaracağız” ifadesini kullandı.

 

Okulda görev yapan eğitim çalışanları, taşıma merkezlerinde taşımalı eğitimden kaynaklı sorunlar yaşandığını kaydederek, en önemli sorunun, öğrencilerin dağıtılan yemeklerin yüzde 70’ini yiyememesi olduğunu söylediler. Devletin nitelikli hizmet sunamaması gibi bir durumun ortaya çıktığını, konuya mutlaka el atılması gerektiğini belirten ve taşıma merkezine gelen öğretmenlerin taşıma kapsamına alınmasını talep eden eğitimciler, yaşadıkları sorunları da dile getirdiler.



 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ve Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil’in de yer aldığı ziyarette, Okul Müdürü Şeref Bilan, üyelik formunu imzalayarak, Eğitim-Bir-Sen’e üye oldu. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum