Ali Yalçın: Şimdi daha sıkı kenetlenme vakti

Ali Yalçın: Şimdi daha sıkı kenetlenme vakti

Ali Yalçın, Memur-Sen’in “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sloganıyla 81 ilde düzenlediği il buluşmaları kapsamında yapılan ‘Samsun İl Buluşması’na katıldı.

Ali Yalçın, Memur-Sen’in “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sloganıyla 81 ilde düzenlediği il buluşmaları kapsamında yapılan ‘Samsun İl Buluşması’na katıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada konuşan Yalçın, son zamanlarda Türkiye üzerinde yeni bir oyunun devreye sokulduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç’ta olduğu gibi Ankara’da yapılan terör saldırısının da bir tek hedefi vardır: Türkiye’ye diz çöktürmek. Ama bunu asla başaramayacak, amaçlarına ulaşamayacaklar. Hedef, birliğimiz ve kardeşliğimizdir. Unuttukları bir şey var: Türkiye artık eski Türkiye değil. Acılara, sancılara ve egemen güçlerin haksızlıklarına isyan eden bir Türkiye var. Biz her türlü vesayete, vesayet arayışına ve teröre karşıyız. İrademize sahip çıkıyor, zulümleri deşifre ediyor, haksızlıklarla mücadele ediyoruz.”

“Terör saldırılarıyla kaos meydana getirmek isteyen taşeron yapıların oyunlarını bozmak için ‘Şimdi birlik vakti, ortak akılla hareket ederek tuzakları bozma vaktidir” diyen Yalçın, “Bugün ayrışma değil, birbirimize daha sıkı bir şekilde kenetlenme vaktidir. Bütün ayrıştırmalardan uzak durmalı, topyekûn birliğimize sahip çıkmalıyız. Şimdiye kadar yaşanan acıların bir daha bu topraklarda yeşermemesi için birlik olmalıyız. Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar adeta pusu da bekliyor. Bunun bilincinde olarak hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Hak bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz

Toplu sözleşme sürecine de değinen Yalçın, Memur-Sen’in tarihi bir başarıya imza attığını dile getirerek, “Masadan herkes kazançlı çıktı. Memur-Sen üyesi olsun veya olmasın, herkes kazandı. Bundan sonraki adım, kazanımlarımızın hayata geçirilmesidir. Bunun için de Türkiye’de istikrarın sürmesi gerekiyor. Ülkenin bir daha güçsüz olma lüksü yoktur. Bizim duruşumuz asla bir siyasal hareketin duruşu olamaz. Biz bir sendikayız, Mehmet Akif İnan’ın sendikal yaklaşımını prensip edinmiş, doğru bildiğini söyleme noktasında bu kimin işine yarar yaklaşımından ziyade bu memleketin işine ne yarar prensibindeyiz. Biz tarafız, ‘Yeniden Büyük Türkiye’ idealinin, adil bir dünya, kimsenin mağdur edilmediği ve zulüm görmediği, emeğiyle, alın teriyle kazanan kesimin açlık sınırından çıktığı bir Türkiye tarafındayız. Bunun için hak bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Güneysu: Hedefimiz, bayrağı daha ileriye taşımak

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu ise, 18 bin üye ile Memur-Sen’in misyon ve vizyonunu en ücra köşelere kadar taşıdıklarını belirterek, “Şimdi bu bayrağı daha ileriye taşımanın çabası içerisindeyiz. Yeni hedefimiz ise 1 milyon üyedir. Bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu’nun bir konuşma yaptığı programa Gençlik ve Spor Bakanı, Samsun Milletvekili Adayı Akif Çağatay Kılıç, üyeler, milletvekilleri-milletvekili adayları ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın, Samsun İl yöneticileriyle birlikte, Vali İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya ve Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban’ı ziyaret etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum