Ali Yalçın: Şimdi icraat vakti

Ali Yalçın: Şimdi icraat vakti

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ülke TV ve Kanal A canlı yayınlarında 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ülke TV ve Kanal A canlı yayınlarında 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi.

1 Kasım seçim sonuçlarından istikrar çıktığını vurgulayan Yalçın, Kamu görevlilerinin tüm taleplerinin yerine getirilmesini beklediklerini belirterek, "1 Kasım 213 kazanım elde ettiğimiz Toplu Sözleşme'yi de yakından ilgilendiriyordu. Çıkan sonuç bizim açımızdan sevindirici. Şimdi; Cuma Namazı için izin süresinin arttırılması, sözleşmeli ve 4/C'lilerin kadroya geçişi, ek gösterge adaletsizliklerinin düzeltilmesi, silahlı kuvvetler ve emniyet bünyesindeki sivil memurların mağduriyetlerinin giderilmesi başta olmak üzere 3.Dönem Toplu Sözleşmenin içeriğinde yer alan çalışma konularındaki uzlaşmayı kazananıma dönüştürme vaktidir. Vakit demokratik hukuk devleti noktasında sırtımızda kambur olan kamu görevlilerine yönelik grev ve siyaset yasaklarını sona erdirme vaktidir. Hepsinin takipçisiyiz" dedi.

Yeni anayasa hemen yapılmalıdır

Eski Türkiye arayışlarına sandıktan çıkan sonuç ile "Hayır" denildiğini vurgulayan Yalçın, "Şimdi geçmişle yüzleşilmeli, vesayet ile tamamıyla hesaplaşılmalıdır. Hiç vakit kaybeden sivil, özgürlükçü Yeni Anayasa yapılarak, darbelerin tüm tortuları silinmelidir" şeklinde konuştu.

Algı operasyonları tutmadı

Emperyalizm'in bir takım argümanları kullanarak 1 Kasım seçimlerine müdahil olduğunu ifade eden Yalçın, "Seçim sürecine girerken de algı operasyonları çok güçlüydü. Ama millet cevabını verdi. Türkiye, kendi sınırlarının dışarısında beyaz taşların ötesindeki olaylara da müdahil olabilen, mazluma-mağdura kol kanat geren, dünya 5'ten büyüktür diyerek küresel aktörlere, egemen güçlere tavır alabilen bir tavır ortaya koyuyor. Emperyalizm ise Türkiye'nin dışa açılmasını istemiyor. Bunun içinde vesayet ve terör araç olarak kullanılıyor" diye konuştu.

Terörle Türkiye’ye diz çöktürmek istendi

Seçimden önce terör olayları tırmandırılarak, Türkiye'nin diz çöktürülmek istendiğini de sözlerine ekleyen Yalçın, şu şekilde konuştu: "Bölge halkı yatırımı, huzuru, geç saatlere kadar şehir içinde dolaşabilmeyi ve seyahat edebilmeyi istiyor. Eski Türkiye'nin geride kalması, yeni Türkiye'ye ilişkin umut verici gelişmelerin yaşanması bölge halkında memnuniyetle karşılandı. Ama terörün yeniden sahaya sürülmesi ister istemez bölgede tedirginliği beraberinde getirdi. Şimdi o barış ortamını yeniden tesis etme vaktidir."

Kardeşlik ve emekçi kesim kazandı

"Ülke kazandı, mazlumlar kazandı, mağdurlar kazandı, Anadolu çocukları, Anadolu sermayesi kazandı, kardeşlik kazandı ve burada emekçi kesim kazandı" diyen Yalçın, "Eğer seçim sonuçları ilk açıklandığında ilk tebrik Filistin'den, Gazze'den, Nahta'dan, Bosna'dan Suriye'den, Mısır halkından, Özgür Suriye'den geliyorsa, mazlum coğrafyalar kutlamalar yapıyorsa demekki doğru yoldayız demektir" ifadelerini kullandı.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum