Ali Yalçın: Terör koalisyonunu sevindirmeyin

Ali Yalçın: Terör koalisyonunu sevindirmeyin

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, millet iradesini korumanın derdinde olduklarını ifade ederek, “İnsanlığın adaletle buluşması için mücadele ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, millet iradesini korumanın derdinde olduklarını ifade ederek, “İnsanlığın adaletle buluşması için mücadele ediyoruz. Direnişin yoğurduğu maziden aldığımız güvenle, yeni ufukların haberini vermek için saflarımızı daha da sıklaştırdık. Türkiye kazanırsa, mazlumlar kurtulacak. Türkiye kalkınırsa, insanlık kazanacak, adil bir dünya düzeni yeniden kurulacak” dedi.



 

Bursa’da düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşmasında konuşan Ali Yalçın, Türkiye’nin önemli bir sürece doğru gittiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte Memur-Sen ailesi olarak inisiyatif almamamız asla beklenemez. Çünkü bu iş bir siyasal harekât işi değil. Memur-Sen ailesi olarak Türkiye Anayasa Platformu’nu oluşturarak, Cumhurbaşkanının da iştirak ettiği üç bin kişilik toplantıda, yeni anayasa için hemen şimdi diyerek çağrıda bulunan ve Türkiye’nin en büyük ihtiyacının 82 model darbe anayasasının tasfiyesi ve milletin Anayasa’sının tahkimatı olması gerekir diye sesini yükselten bir kitleyiz. Uluslararası Anayasa Kongresi, Anayasa Araştırması, Anayasa raporlarıyla bu sürece en ciddi katkıyı veren ve bu sürecin öneminin farkında olan da biziz diye düşünüyorum.”



 

Terör koalisyonunu sevindirmeyin

Yalçın, “Siyasetçilerin konuşmalarını dinliyorum? Hayır demek PKK’ya, DAEŞ’e, FETÖ’ye, Almanya’ya, Hollanda’ya diye cümle kuruluyor. Ben öyle kurmuyorum. Hayır demek PKK’lı olmak demek değil ama hayır demek PKK’yı sevindirmek demek, hayır demek FETÖ’ye bayram ettirmek demek, hayır demek Hollanda’ya küstahça tavrında iyi ki yaptın, başardın dedirtmek. Hayır demek Almanya’ya lokma dağıt, cümbüş düzenle demek. Onun için fotoğrafın büyüğünü görmek durumundayız. Biz, statüko, terör ve vesayetin yeniden tesisini hedefleyen yapıların karanlık faaliyetlerine son vermek için ‘evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.



 

Millet iradesini koruma derdindeyiz

Kargaşa dönemlerinde ülkenin geriye gittiğini, mevcut kazanımların da kaybedildiğini kaydeden Yalçın, bunun önünün kapatılmasının 16 Nisan’da çıkacak karara bağlı olduğunu dile getirdi. Mevcut sistemin çözüm üretemediğini vurgulayan Yalçın, refahın yükselmesini istediklerini belirterek, “Ülke ilk defa istikrarı yakalayacak bir zemine doğru gidiyor. O yüzden bazıları bu süreci sabote etmeye, ‘evet’ çıkmasını engellemeye çalışıyor. Kaostan beslenenlerin, mahşeri cümbüşçülerin çabaları bu yüzdendir. Bu milletin arzu ettiği gelecek mutlaka inşa olacaktır. Millet ‘evet’te kararlıdır” ifadelerini kullandı.



 

Memur-Sen olarak, millet iradesini korumanın derdinde olduklarını vurgulayan Yalçın, “İnsanlığın adaletle buluşması için mücadele ediyoruz. Direnişin yoğurduğu maziden aldığımız güvenle, yeni ufukların haberini vermek için saflarımızı daha da sıklaştırdık. Türkiye kazanırsa, mazlumlar kurtulacak. Türkiye kalkınırsa, insanlık kazanacak, adil bir dünya düzeni yeniden kurulacak” diye konuştu.



 

Ala: Her dönemeçte yol açıcı oldunuz

AK Parti Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Memur-Sen’i yaptığı çalışmalardan ötürü tebrik ederek, “Tüm teşkilatınızı kutluyorum. Her dönemeçte attığınız adımlarla, söylemlerinizle yol açıcı, ufuk genişletici oldunuz. Bundan sonra da bu tutumunuzu sürdüreceğinizi biliyoruz, Allah hepimizi muvaffak etsin” dedi.

Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini kaydeden Ala, paketin mahiyetinin bazı çevreler tarafından anlaşılmadığını dile getirdi. Yeni Türkiye’nin yolunun 16 Nisan’da milletçe açılacağını ifade eden Ala, “15 Temmuz’dan bu yana sahaları doldurarak demokrasisine sahip çıkan milletimiz, her şeyin en iyisini hak ediyor. 16 Nisan, Türkiye için milat olacak, yeni Türkiye’nin yolunun açılışı olacak” şeklinde konuştu.




Şeker: Milletle olacağız

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker ise, tüm teşkilatın halisane çalışmalarıyla sahada olduğunu vurguladı. 15 Temmuz’da da milletin yanında yer aldıklarının altını çizen Şeker, 16 Nisan’a giden süreçte de kirli ittifakın karşısında, yine milletle olacaklarını söyledi.

 

Ziyaretler

Ali Yalçın, beraberindeki heyet ile birlikte, Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’yı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş’i ziyaret etti.






Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum