Ali Yalçın: Toplamda %30 ile %40 arasında bir artış sağladık

Ali Yalçın: Toplamda %30 ile %40 arasında bir artış sağladık

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarına değinerek, toplu sözleşme ikramiyesi ve hizmet kollarındaki kazanımlarla birlikte toplamda yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir artış sağladıklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarına değinerek, toplu sözleşme ikramiyesi ve hizmet kollarındaki kazanımlarla birlikte toplamda yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir artış sağladıklarını söyledi.

Ali Yalçın, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplu sözleşmede elde edilen kazanımlara ilişkin gerçekleştirilen sunumun ardından konuşan Yalçın, yoğun bir dönemi geride bıraktıklarını ifade ederek, toplu sözleşme sürecini zaman, mekân ve süre tanımaksızın takip eden basın emekçilerine teşekkür etti.

Oransal zammın yanında hizmet kollarındaki kazanımlara da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın,“Yüzdelik olarak bakıldığında yüzde 28,61 oranında bir zam var. Bununla birlikte hizmet kollarında birçok yeni kazanımımız söz konusu. Sadece hizmet kollarında toplamda 7 milyar TL’lik bir kazanıma imza attık. Yıllarca toplu sözleşme masasında görüşülemez denilen 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konularını görüştük ve karara bağladık. 2022 yılı içerisinde bakanlık ve yetkili konfederasyon arasında çalışmalar yapılacak ve tamamlanacak” dedi.

Memurlar ile işçilerin Kamu İşveren Heyeti ile yaptığı toplu sözleşme sürecindeki farklılıklara değinen Yalçın, “Hatırlarsanız mutabakat sonrası gerçekleştirdiğimiz ilk basın toplantısında 4688 sayılı Kanun’un memur toplu sözleşmeleri için olumsuz bir durum oluşturduğunu ifade etmiştik. Toplu sözleşme, bize verilen süre ve yürütülen süreç bakımından işçi toplu sözleşmeleriyle karşılaştırıldığında oldukça yetersiz. İşçiler mevcut enflasyon üzerinden pazarlıklarını yürütürken, biz öngörülen enflasyon üzerinden masaya oturuyoruz. Bu bizim için büyük bir dezavantaj oluşturuyor. Onlar 2021 yılının ilk 6 ayında enflasyonu görüyor ona ilişkin bir teklif veriyorlar ve bu teklif üzerinden zamları peşin olarak maaşlarına yansıyor. Bizim yaptığımız sözleşme ise 2022 yılının başında yürürlüğe girecek. Ayrıca işçilerde iki ay olan toplu sözleşme süresi bizde hakem süreci dâhil bir ay. Biz bu ayrımların kaldırılması, işçi toplu sözleşmesinde gösterilen hassasiyetin memurlar için de gösterilmesi için 10 yıldır mücadele ediyoruz ve bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anadolu Meydanı’nda 15 bini aşkın kişiyle tarihî bir miting gerçekleştirdiklerini ve bu mitingin sürece ciddi bir katkısının olduğunu kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Müzakerenin, mücadelenin ve diplomasinin bir arada yürütüldüğü bir toplu sözleşmeyi geride bıraktık. Toplu sözleşme ikramiyesi ve diğer kazanımlarla birlikte yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir oransal zammın memurun cebine girmesi adına sahada da masada da mücadelemizi başarılı bir şekilde götürdük ve bugüne kadarki en kapsamlı toplu sözleşmeye imza attık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum