Ali Yalçın, TRT Haber'e Konuk Oldu

Ali Yalçın, TRT Haber'e Konuk Oldu

TRT-Haber’de konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Artık ILO'da temsil yetkisi Memur-Sen'de. ILO'da Türkiye'yi biz temsil edeceğiz. Memur-Sen olarak ILO’da Türkiye’nin çalışan kesimin temsil sorumluluğunu üstleneceğiz” dedi.

TRT-Haber’de konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Artık ILO'da temsil yetkisi Memur-Sen'de. ILO'da Türkiye'yi biz temsil edeceğiz. Memur-Sen olarak ILO’da Türkiye’nin çalışan kesimin temsil sorumluluğunu üstleneceğiz” dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın TRT-Haber canlı yayınına konuk oldu. Önemli açıklamalarda bulunan Yalçın, ILO’da temsil yetkisinin Memur-Sen’e geçtiğini hatırlatarak, çalışan kesimin Memur-Sen tarafından temsil edileceğini kaydetti. 

Artık ILO’da Temsil Yetkisi Memur-Sen’dir
“1952’den bu yana çalışanları ILO’da üye sayısı en fazla olan Türk-İş temsil ediyordu” diyen Yalçın, “Bunu hiçbir zaman tartışmaya açmadık ve saygı gösterdik. Türk-İş de ILO’ya gitmeden önce, ILO’da gündeme getirilecek olan konulara ilişkin Türkiye’deki sendikalardan ‘gündeme getirilecek maddeler’ konusunda talepte bulunuyordu. 2016 yılında üye sayıları verilerini dikkate aldığımızda ise, Memur-Sen’in 956 bin üye sayısıyla Türkiye’de, en büyük konfederasyon olduğu tescillenmiş oldu. Bunun üzerine Memur-Sen olarak, ILO delegeliği noktasında Çalışma Bakanlığı’na bir müracaatta bulunduk. Bakanlıktan da önceki gün, bir yazıyla geri dönüş aldık. Yazıda, ‘Temsilen konferansa katılacak olan konfederasyon, en fazla üyeye sahip olan Memur-Sen’dir’ ibaresini gördük. Artık ILO'da temsil yetkisi Memur-Sen'de. ILO'da Türkiye'yi biz temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen İçin Esas Olan Emektir
Memur-Sen’in ILO’da Türkiye’nin çalışan kesimin temsil sorumluluğunu üstleneceğinin altını çizen Yalçın, “Geçen seneki durumla bu seneki durum arasındaki tek fark, özne değişimidir. Yani kural değişmedi, 1952’den beri aynı, sadece özne değişti. Türkiye’deki tartışılan boyutuyla işçi – memur ayrımı gibi bir durum ILO’da yoktur. Dolayısıyla Memur-Sen olarak çalışan kesimi ILO’da biz temsil edeceğiz” diye konuştu.

Türk-İş’in ‘ILO işçi örgütüdür’ anlayışını yanlış bulduklarını ve İLO sistemini küçümseyici bir tavır olarak gördüklerini belirten Yalçın, “Bazı konfederasyonların ILO konusunda yaptıkları açıklamalar, çalışma hayatında bir ötekileştirme refleksidir. Kabul etmiyoruz. Memur-Sen için esas olan emektir. Emek kesimini ayrıştırmaya çalışanları kamuoyu görüyor. Kamu-Sen’in de 'memur sendikaları ILO’da temsilci olmasın' anlayışı yanlış ve eksiktir, memur sendikalarını inkâr anlamına gelir, doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum