Ali Yalçın: Yurtta Sus Cihanda Sus Eski Türkiye'de Kaldı

Ali Yalçın: Yurtta Sus Cihanda Sus Eski Türkiye'de Kaldı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen 'İl Buluşmaları'nın Sinop ayağını katıldı.

Yalçın, "Memur-Sen emeğin, ekmeğin, özgürlüklerin mücadelesini veren teşkilattır. Bizim farklı sorumluluklarımız da var. Biz ülkemizde istikrarın mutlaka korunması gerektiğinin farkındayız. Bu ülke bu saatten sonra güçlü hükümetlerle yönetilmeli. 'Yurtta sus cihanda sus' politikası geride eski Türkiye'de kaldı" dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen 'İl Buluşmaları'nın Sinop ayağını katıldı. Sinop Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yalçın, teşkilata ve üyelere önemli mesajlar verdi.

 

 

 

SİYASETTE; EKONOMİDE, DİPLOMASİ, MEDENİYET DURUŞUNDA İSTİKRAR ŞART

"Kazandıklarımızı kaybetmemek için istikrar her açıdan ilk şart" diyen Yalçın, "Siyasette istikrar, ekonomide ve diplomasi de istikrar, medeniyet duruşunda, özgürlük anlayışında, çözüm arayışında istikrar şart. Memur-Sen emeğin, ekmeğin, özgürlüklerin mücadelesini veren teşkilattır. Bizim farklı sorumluluklarımız da var. Biz ülkemizde istikrarın mutlaka korunması gerektiğinin farkındayız.  Bu ülke bu saatten sonra güçlü hükümetlerle yönetilmeli. 'Yurtta sus cihanda sus' politikası geride kaldı. Bu ülkenin sınırlarını kireçle boyanmış beyaz taşlardan ibaret görenler bütün medeniyet coğrafyasındaki insanların gözlerinin bizim üzerimizde olduğu gerçeğini artık görüyorlar. Kosava, Lübnan, Bosna, Arnavutluk'a gitmiş, oralarda toplantılar yapmış bir kardeşiniz olarak, 'tek umudumuz sizsiniz', dediklerini biz bilmek zorundayız. Onlar biliyor biz de bilmek zorundayız. Salt siyasi zeminden çıkararak ifade ediyorum; 7 Haziran;'da çıkan sonuç gösterdi ki Türkiye koalisyonla yönetilmez. Bu seçimler Türkiye'de güçlü bir iktidara vesile olmak zorundadır, çünkü bütün mafyalar koalisyon dönemlerinde büyüdü, bütün paramiliter yapılar koalisyon dönemlerinde yuvalandı. Bunun için 1 Kasım'da güçlü bir iktidarın çıkmasını umut ediyoruz" diye konuştu.

 

 

NEDEN 1 MİLYON ÜYE?

Yalçın, 850 bin üyenin güvenini güce, gücünü kazanıma dönüştüren teşkilat olarak; "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye"  Hedef 1 Milyon üye diyerek yola revan olduklarını belirtti. 1 Milyona üye sayısına ulaşmak için gün saydıklarının altını çizen yalçın, "1 Milyon; yeni başlangıçlara, yeni kazanımlara, yeni ufuklara, yeni umutlara, kararlı adımlarla güvenli yarınlara, Yeniden Büyük Türkiye'ye ve Adil Bir Dünya'ya hizmet etsin, vesile olsun istiyoruz" dedi.

 

 

DALGA KIRMAYA, YENİ DALGALAR KURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye'nin geleceği adına çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, "Onun için üzerimize gelen vesayet dalgalarını kırmak, insan odaklı, merhamet odaklı yeni dalgalar oluşturmak Memur-Sen gibi bu ülkenin entelektüel beyinlerini oluşturan sendikaya düşmektedir. Bundan sonra da adam gibi durmaya adam gibi işlerini yapmaya, dalgaları kırmaya ve yeni dalgaları oluşturmaya, kuruş değil, duruş sendikacılığı yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

 

Programda konuşan Memur-Sen Sinop İl Temsilcisi Hasan Tüyüboz ise, "Memur-Sen her zaman önüne büyük hedefler koyan ve bu büyük hedefleri başaran teşkilattır. Şimdi önümüzde daha büyük bir hedef var. 1 milyon olma yolculuğunda Ordu Memur-Sen olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Buradan bütün arkadaşlarımı daha fazla sorunluluk almaya davet ediyor, Mayıs 2016'da 850 bin sayısını 1 milyon yapma sözü veriyoruz" dedi.

 

Programa Memur-Sen Sinop ve Çevre İl Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen üyeleri, Milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ZİYARETLER

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sinop'ta birçok temasta bulundu. Yalçın, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'yı ziyaret etti. 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum