Ali Yalçın'dan Eylem Sinyali: Uzlaşı Çıkmazsa Gereğini Yaparız

Ali Yalçın'dan Eylem Sinyali: Uzlaşı Çıkmazsa Gereğini Yaparız

Toplu sözleşmede yetkili Konfederasyon Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, masada uzlaşı çıkmazsa ve bize uzlaşı dışında bir alan bırakılırsa gereğini yapmaktan imtina etmeyiz dedi.

Toplu sözleşmede yetkili Konfederasyon Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, masada uzlaşı çıkmazsa ve bize uzlaşı dışında bir alan bırakılırsa gereğini yapmaktan imtina etmeyiz dedi.

İşte Yalçın'a sorduğumuz sorular ve cevapları

Hükümetin yeni teklifi gördüğümüz kadarıyla yüzde 3,5+3,5 şeklinde bu teklifi nasıl görüyorsunuz?

Şuana kadar yeni bir teklif gelmedi sadece gayri resmi mesaj veriliyor. Verdiğimiz mesaja karşılık uygun bir teklifin Kamuoyuna paylaşılmasını umuyoruz. Çünkü masada 3'leri barındıran bir teklifi asla müzakereye açmayacağımız belirtmiştik. Bu konuda Kamu İşveren Heyetinin bütün tabloları dikkate alarak teklifi hazırlaması gerekiyor. Kamu Görevlilerini bu anlamda yormanın germenin bir anlamı yok. Bu konuda sorumluluk Kamu işveren heyetinde, Heyete başkanlık eden de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'dır. Çalışma Bakanı çok beklemeden beklentileri karışalayn yeni bir teklif sunmalı ve müzakere edilecekse, müzakere başlamalı.

Toplu sözleşme Hakem Kurulu'na kalır mı?

Hakem Kurulu'na kalmasını tavsiye etmiyorum, istemiyorum. Ama Hakem Kurulu'na kalmaması Kamu İşveren Heyeti'nin elindedir. Kamu İşveren Heyeti bunu oraya zorlarsa, bizi oraya zorlarsa bu konuda bizim yapacağımız birşey yok. Dolayısıyla biz kabul edebileceğimiz rakamları Devlet Personel Başkanlığı'na iletmiştik. Eğer kabul edemeyeceğimiz teklifler gelirse bu süreç Kamu Hakem Heyeti'nde bitebilir.

Müzakere edilecek bir teklif gelmezse bir eylem planınız var mı?

Memur-Sen olarak nasıl ki toplu sözleşmede alternatifli teklifler sunduysak, bu konuda da hiçbir zaman alternatifsiz değiliz. Alternatiflerimiz bitmez. Dolayısıyla bizim masada 3 alternatifimiz olabilir ama hedefimiz tektir. Oda Kamu görevlilerinin açlık, yoksulluk sınırından çıkarılması. Buna ilişkinde bütün verileri ortaya koyduk söylenecek bütün cümleleri söyledik.

Gördüğüm kadarıyla eylem planınız var

Masada uzlaşı çıkmazsa uzlaşı dışında bir alan bırakılırsa biz uzlaşı dışı alanda da Memur-Sen olarak gereğini yapmak durumundayız ve bu konuda da yapmaktan imtina etmeyiz.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum