Ali Yalçın'dan Hollanda'ya Sert Tepki

Ali Yalçın'dan Hollanda'ya Sert Tepki

Iğdır’da konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hollanda demek sömürgecilik demek. Hollanda demek koloni demektir. Hollanda'nın Türk yetkililere karşı çirkin ve ırkçı engellemesini kınıyorum” dedi.

Iğdır’da konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hollanda demek sömürgecilik demek. Hollanda demek koloni demektir. Hollanda'nın Türk yetkililere karşı çirkin ve ırkçı engellemesini kınıyorum” dedi.

Memur-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan "Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşması Iğdır’da gerçekleştirildi. Programa Genel Başkan Ali Yalçın, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Memur-Sen Iğdır İl Temsilcisi Malik Akşit, Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
 


Yalçın, Hollanda’nın engellemelerini kınadı

Programda konuşan Ali Yalçın, Hollanda'nın Türk yetkililere karşı çirkin engellemesini kınadı. “Türkiye demokratik bir dönüşüm yaşıyor. Ses ne hikmetse batıdan geliyor” diyen Yalçın, “Türkiye, iktidarıyla muhalefetiyle kendi iradesini test edeceği 16 Nisan’a doğru yol alırken, Almanya’dan, Hollanda’dan oligarşik kakafoni yükseliyor. En son Hollanda’da yaşananlar neresinden tutarsanız tutun, batının ikiyüzlülüğüyle karşılaşırsınız. Popülizm, Avrupa’yı baştan aşağıya kuşatmış görünüyor. Kendilerince, manipülasyon araçlarıyla Türkiye’yi tecrit etmeye kalkıyorlar. Biliyorsunuz; uzun zamandır “Türkiye yalnızlaşıyor” nakaratıyla ülkemizi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Türkiye yalnızlaşmıyor. Yeni açılımlarla, alternatifler oluşturuyor kendine. Afrika politikaları ortada. Türkiye, geçmiş yüzyıllarda batı tarafından sömürülen kara kıtaya dönük büyük diplomatik atılımlar yapıyor. Biz biliyoruz ki, Afrika, yeni dünya sistemi için önemli bir bölge. Avrupa, işte bu bölgeden çekilmek zorunda kalacak. Çünkü kendi iç sorunlarıyla uğraşıyor Avrupa. sömürü üzerine yükselttikleri refahın sonu göründü. Onun için telaşa kapılıyorlar. Onun için Türkiye’ye karşı bu küçük politikaları uyguluyorlar. Hollanda’nın son ırkçı ve kabul edilemez tutumu da bundandır. Şiddetle kınıyoruz” dedi.yalcinigdir1Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hollanda demek sömürgecilik demek. Hollanda demek koloni demek. Zengin Hollanda resminin temelinde işte bu koloniler var. Yeri gelmişken söyleyeyim; Avrupa demokrasisi, refah üzerine inşa edilmiştir. Özgürlük, çoğulculuk hep bu mantık üzerine kurulmuştur. İşte görüyoruz; az bir sallandıkları zaman neler yaptıklarını. Irkçılık yükseliyor, yabancı düşmanlığı kültürlerini şekillendiriyor. Daha doğrusu, güçten azıcık düştüklerinde, kültürel kodlarının derinliklerinde bulunan yabancı düşmanlığı birden ortaya çıkıveriyor.”




Biz güçlü bir Türkiye için tüm gücümüzü ortaya koyuyoruz

Avrupa demokrasilerinin uzun zamandır kriz içinde olduğunun altını çizen Yalçın, “En iyimser rakamlarla söyleyecek olursak, Avrupa’da seçmenlerin sandığı gitme oranı yüzde elli-ellibeş. Yani bu kıtada yaşayan insanların Avrupa değerlerine, demokrasiye inançları kalmadı. Bir de bize bakın; 1 Kasım seçimlerinde katılım oranı yüzde seksen yedi. Bu bile aramızdaki farkı gösteriyor. Biz irademize her türlü sahip çıktık toplum olarak; çıkmaya da devam edeceğiz. Dostlarım, ülkemizden de bazıları Avrupa’nın bu kakafonisine katılıp, “yalnızlaşıyoruz” nakaratını tekrar ediyor. Çünkü onların yüzü batıya dönüktü. Onlar batılıların ezberlerini tekrar ederek ahkâm kesiyorlardı. Oysa yeni bir dünya doğuyor. Yeni bir dünya kurulurken, bizde değerlerimizce söz söyleyeceğiz. Değerlerimize yabancı olmayan bir sistem oluşturacağız. Eğer bunu başarabilirsek; kartların yeniden karıldığı, yeni yeni ittifakların oluşturulmaya çalışıldığı bir dünyada masaya daha güçlü oturmuş olacağız. Türkiyesiz denklem mümkün değildir zaten. Asıl mesele, kendi değerlerimizle mi denklemde yer alacağız, yoksa iradesi belirlenen bir topluluk olarak figüran mı olacağız? Biz birincisi için çalışıyoruz. Biz güçlü bir Türkiye için tüm gücümüzü ortaya koyuyoruz. Özgürlükleri daha fazla geliştireceğiz. Ekonomimizi farklı alternatiflerle güçlendireceğiz. Ekonomi demişken; kimileri, batıyla ilişkileri germek ekonomimize zarar verir diyor. Birincisi biz germiyoruz. Fotoğraf ortada. İkincisi ve daha da önemlisi, 2007’den bu yana yaşanan finansal kriz, en çok Avrupa ekonomilerini daralttı. Bu yüzden yeni pazarlar aramak zorundayız. Yeni ilişkiler kurmak zorundayız. Yani sistemimizi değerlerimizle yeniden inşa ederken, o kadim aklımızı inançlarımızla yeniden ihya ederek farklı arayışlar gerçekleştirmek zorundayız. Çok şükür bunu kısmen başardık” şeklinde konuştu.



16 Nisan’ın önemi ortaya çıktı

Batı’da yaşanan ırkçı uygulamaların 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halk oylamasının önemini ortaya çıkardığını vurgulayan Yalçın, “Yolumuz açık, ufkumuz açık. Yeter ki kendimiz olalım. Yeter ki, inancımıza ve tarihimize kulak verelim. Onlar oyun oynayacaktır. Biz yeter ki, aklımızı ihya edip, sakin bir şekilde bu oyunları karşılayıp, kendi oyunumuzu kuralım. Biz bu sebepten, önümüzdeki 16 Nisan’da çıkacak “evet”in önemli olduğunu düşünüyor; biliyoruz” diye konuştu.


Yanbaz: Memur-Sen büyümeli

Salonda toplanan Iğdırlılara hitap eden Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, “Memur-Sen’den önce sendikacılık tamamen ideolojik bir zeminde yapılır; insanlar sağcılık solculuk Kürtçülük Türkçülük ve buna benzer şeylerle bir yerden tutulup ötekileştirilirdi. Hamdolsun bizler, bizden önceki o ideolojik zemini yıkıp kardeşlik zeminini yeniden inşa ettik. Emperyalizmin sömürü aracı olan sağcılık solculuk ve benzeri ötekileştirmeleri bir sendikacının yapamayacağını, sendikacının bizzat buna karşı olacağını biz ortaya koyduk” dedi.
 



Aras: Geleceğimiz için evet

Konuşmasında Türkiye’nin tarihi süreçlerine atıfta bulunan Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, her dönemde zorluklar atlatıldığını hatırlattı. “Milletimizle yol almayı sürdürerek, her türlü tehlikeyi bertaraf edeceğiz” diyen Aras, 16 Nisan’ın önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin geleceği için ‘Evet’ diyeceklerini söyledi.aksitAkşit: Milletle Olacağız




Akşit: Milletle olacağız

Memur-Sen Iğdır İl Temsilcisi Malik Akşit ise, Memur-Sen olarak tüm teşkilatın halisane çalışmalarıyla sahada olduğunu vurguladı. 15 Temmuz’da da milletin yanında yer aldıklarının altını çizen Akşit, 16 Nisan’a giden süreçte de kirli ittifakın karşısında yine milletle olacaklarını belirtti.




Tutulmaz: Her dönemeçte yol açıcı oldunuz

Memur-Sen’i ülke genelinde başlattığı kampanyadan ötürü tebrik ederek sözlerine başlayan Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, “Tüm teşkilatınızı kutluyorum. Her dönemeçte attığınız adımlarla, söylemlerinizle yol açıcı, ufuk genişletici oldunuz. Bundan sonra da bu tutumunuzu sürdüreceğinizi biliyoruz, Allah hepimizi muvaffak etsin” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.