Ali Yalçın'dan Hükümete "Çalışma Hayatı Gündemi" Uyarısı

Ali Yalçın'dan Hükümete "Çalışma Hayatı Gündemi" Uyarısı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Ulaştırma Memur-Sen 7. Başkanlar Kurulunda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmesine bağlı olarak üzerinde çalışma yapılacak konular", "Kamu Personeli Danışma Kurulu gündemine getirilen...

Ali Yalçın, "213 tarihi kazanıma imza atan teşkilatız. Genel toplum sözleşmenin oluşturduğu memnuniyet üyemiz olsun olmasın herkesin hakkımızı teslim etmesine vesile oldu. Bazı hizmet kollarına ilişkin masada karar altına aldığımız üzerinde çalışılacak başlıklar söz konusuydu. Bunlara ilişkin 2. Toplum sözleşme gibi adlandırılacak şekilde Devlet Personel Başkanlığı'nda maddeleri masaya yatırdık. Bayram öncesi 'çifte bayram olsun, uzlaşılan maddeler açıklansın' diye Çalışma bakanımızla teklifimizi paylaştık. Fakat bayram sonrasına kaldı.

Bayram sonrası ise 15 Temmuz gündemi Türkiye'de çalışma hayatı gündemi dahil bütün gündemi alt üst etti. Çalışma bakanının değişmesi yeni bakanın göreve başlaması dolasıyla yapılan çalışmaların aktarılması, gelinen noktanın izah edilmesi hususunda girişimlerimiz oldu. Eurocontrol, KİT'lerde temel ücret gruplarının 5' ten 3' e indirilmesi, yıllık izinlerin bir sonraki yıla devri gibi başlıklar başta olmak üzere üzerinde çalışılan, konuşulan kazanımların hayata geçmesinde ısrarcı kazanım hanesine yazılmasında kararlıyız. Bazı kazanımların 31 Ocak 2016 tarihinde hayata geçmesi gerekiyordu, ilgili tarihten itibaren uygulanması yasal bir zorunluluk. Konfederasyon olarak çalışmalarımız, görüşmelerimiz ve gayretlerimiz devam ediyor. Hükümete çağrımız 15 Temmuz ile ilgili atılması gereken acil adımlar atıldı. Acilen çalışma gündemine ve ülkenin beklediği büyüme ve gelişme gündemine daha çok odaklanmasıdır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum