Ali Yalçın'dan İstikrar Vurgusu

Ali Yalçın'dan İstikrar Vurgusu

Kardeşliğimizi ve istikrarı hedef alanların karşısındayız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesini istediklerini belirterek, “Biz her zaman milli iradeye sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkacağız. Biz kardeşlik ve istikrardan yanayız. Toplumsal barışı ve istikrarı hedef alan kim varsa karşısındayız” dedi.

 

“1 Milyon Üye” hedefiyle başlatılan teşkilat buluşmaları kapsamında Mersin’de teşkilatla bir araya gelen Ali Yalçın, sadece Memur-Sen üyeleri için değil, tüm kamu çalışanları için mücadeleler verdiklerini ve büyük kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

‘1 Milyon Üye’ hedefiyle yollarına devam ettiklerini kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:



 

“Herkes için kazanan teşkilatın, bir sendikal duruşun, herkesi kazanabileceğinden hareketle ‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye ve Hedef 1 Milyon Üye’ diyerek yola revan olduk. Bir ay içerisinde 7 ekiple 81 ilde, teşkilatımızla ve üyelerimizle buluşmak, sendikamıza yeni halkalar eklemek, yeni birleri yan yana dizebilmek, 111’i 1 milyon 111 bin yapabilme yolculuğumuzu teşkilatımızla paylaşmak için yola çıktık ve Bismillah dedik.”

 

Siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesini istiyoruz

 

Yalçın, siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesini istediklerini vurgulayarak, “Biz her zaman milli iradeye sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkacağız. Biz kardeşlik ve istikrardan yanayız. Toplumsal barışı ve istikrarı hedef alan kim varsa karşısındayız” şeklinde konuştu.

Memur-Sen olarak, kazanımlarımızın geriye gitmemesi, yeni kazanımların elde edilmesi ve bunların anayasal teminat altına alınması için yeniden istikrar sürsün diyoruz” diyen Yalçın, darbe ürünü mevzuat, uygulama ve yasakların son kırıntılarının temizlenmesi için mücadele edeceklerini, ‘Yeniden Büyük Türkiye’ ve medeniyetimizin yeniden inşası için sorumluluk almaya devam edeceklerini kaydetti.



 

Geleceğimizi hedef alan terör örgütünü kınıyorum

 

Terör olaylarına da değinen Yalçın, okulları ve eğitimcileri hedef alan terör örgütünü kınadı. Terör örgütünün okulları yaktığını, eğitimcileri baskı altına almaya çalıştığını dile getiren Yalçın, “Taşeron örgüt çocuklarımızı karanlıkta bırakmak, geleceğimizi çalmak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz. Terör, nereden gelirse gelsin, terördür ve kınanmalıdır. Kardeşliğimize ve geleceğimize el uzatanları kınıyorum” diye konuştu.



 

Kazanan Türkiye oldu

 

Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettikleri mali ve sosyal haklarla tarihi bir başarıya imza attıklarını belirten Yalçın, Memur-Sen’in kazanımlarıyla toplu sözleşmeye damgasını vurduğunu söyleyerek, “Kazanan Türkiye oldu. Toplu sözleşme ile sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil, toplumsal alanda da kazanımlar ürettik” dedi.



 

Çelik: Emek ve özgürlük mücadelemize ara vermeden devam ediyoruz

 

Memur-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdulla Çelik ise, Mersin’de yaptıkları çalışmaları anlattı. Memur-Sen İl Temsilciliği olarak 20 bin üye sayısına ulaşarak, önemli bir mesafe kat ettiklerini belirten Çelik, “Mersin’in en büyük emek hareketiyiz. Emek ve ekmek mücadelemizi milletimizi, insan onurunu ve özgürlükleri önceleyerek kazanacağımıza inandık. Bu düşüncelerle yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Teşkilat buluşmasına, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Memur-Sen Mersin İl yöneticileri, Şube başkanları, üyeler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar ve çok sayıda bürokrat katıldı.



 

Şube kurucularımızdan Muharrem Köse’ye ‘geçmiş olsun’ ziyareti

 

Genel Başkan Ali Yalçın, Toros Devlet Hastanesi’nde ameliyat olan Eğitim-Bir-Sen Mersin Şubesi kurucularından Muharrem Köse’yi ziyaret etti. Memur-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdulla Çelik’in de yer aldığı ziyarette, Köse ile bir süre sohbet eden Yalçın, ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.



 

Vali Çakacak’la görüşme

 

Yalçın, Memur-Sen Mersin İl Temsilcilik yönetimi ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcilerinden oluşan heyetle birlikte, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı da ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum