Ali Yalçın'dan Kamuda İş Güvencesi Vurgusu

Ali Yalçın'dan Kamuda İş Güvencesi Vurgusu

Şube yönetimleri, ilçe temsilcileri, Kadınlar Komisyonu üyeleri ve Genç Memur-Sen temsilcilerinin katılımıyla Antalya’da yapılan 11. Türkiye Buluşması programının açılışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın önemli açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Buluşması’nın, milletin cesur bileklerinin, çağın irfan kimliklerinin, vaktin sendikal liderlerinin buluşması olduğunu belirterek, “Bu buluşma, ‘ben’in ‘biz’de kaybolması, aklın ahlaka teslim olması, ehliyetin aidiyetle kaynaşması, zirvenin yeni ufuklarla buluşmasının haykırışıdır. Çağın erdemlilerinin, çağı kendi karanlıklarında boğmak isteyen zevata ait zulüm ve ihanet şatolarını yıkma çağrısıdır, Eğitim-Bir-Sen. Bu buluşma,  bütün yetimlere, ‘biz varız, her zaman yakınınızda ve yanınızdayız’ demenin adıdır” dedi.
 


Şube yönetimleri, ilçe temsilcileri, Kadınlar Komisyonu üyeleri ve Genç Memur-Sen temsilcilerinin katılımıyla Antalya’da yapılan 11. Türkiye Buluşması programının açılışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, buluşmayı teşkilat zemininde ‘Türkiye Buluşması’ olarak adlandırdıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak, buradaki heyecanı esas aldığımızda, bu buluşma, ‘medeniyetin imanlı yüreklerinin; 15 Temmuz darbe görünümlü işgal girişimini püskürten çelik irademizi esas aldığımızda, ‘milletin cesur bileklerinin;  Türkiye’nin eğitimine, geleceğe yön veren birikimimizi esas aldığımızda, ‘çağın irfan kimliklerinin; sendikal alandaki rakipsizliğimizi baz alırsak, ‘vaktin sendikal liderlerinin buluşması’dır. Bu buluşma, ‘ben’in ‘biz’de kaybolması, aklın ahlaka teslim olması, ehliyetin aidiyetle kaynaşması, zirvenin yeni ufuklarla buluşmasının haykırışıdır. Çağın erdemlilerinin, çağı kendi karanlıklarında boğmak isteyen zevata ait zulüm ve ihanet şatolarını yıkma çağrısıdır, Eğitim-Bir-Sen. Bu buluşma, bütün yetimlere, ‘biz varız, her zaman yakınınızda ve yanınızdayız’ demenin adıdır. Kurucu liderimiz Mehmet Akif İnan’ın, ‘Bir kurşun yağmuru altında kaldık/Anıtı dikilse korkusuzluğun’ mısralarında ifade ettiği ‘korkusuzluk anıtı’ hayata geçirilseydi, simgesi Eğitim-Bir-Sen olurdu. Sadece korkusuzluğun değil, bilginin, umudun, onurun, direniş ve dirilişin adı da Eğitim-Bir-Sen’dir. Kapitalizme, emperyalizme, siyonizme ve makyavelizme karşı fikirleriyle çağa imzasını atan teşkilattır Eğitim-Bir-Sen. İmzamızı atmaya da, mührümüzü vurmaya da devam edeceğiz.”
 


 

FETÖ, Türkiye’deki ihanet unsurlarının omurgasıdır

Türkiye’nin, özüne döndüğü, gücünü keşfettiği, yeniden büyük Türkiye idealine inandığı bir devrin içinde olduklarını dile getiren Yalçın, “Dünyanın, köhne küresel düzenden, hegemonik emperyalizmden, evrensel vesayet çetelerinden kurtulma, arınma sancıları çektiği vakitlerdeyiz. Konumunu korumak isteyenlerle muhalif kimlikler arasındaki mücadelenin seyircisi olmakla yetinemeyiz. ‘Süreç netleşsin, sonuç belli olsun, tarafımızı seçeriz’ ezikliğini hep reddettik, yarın da reddedeceğiz. Çünkü bizim yerimiz, yolumuz ve yönümüz bellidir. Taraftar olarak değil, milletten, insanlıktan, özgürlükten, adaletten, huzurdan yana sorumluluk aldık, almaya devam edeceğiz. Özgürlük ve bağımsızlık noktasındaki kararlılığımız bütün heybetiyle, cesametiyle herkesin görüş mesafesindedir. Üye sayımızla, milletimize, ülkemize, ümmete, insanlığa hizmet kaygımızla her zaman öndeyiz. 15 Temmuz işgal kalkışmasına, Pensilvanyalı Lawrence’in mankurtlarına karşı durduk. Hainlere had bildirmek için sağımıza ve solumuza bakmadan caddelere, meydanlara aktık. Tanklara meydan okuduk. Kurşunlara, bombalara, dipçiklere göğüs gerdik. Bir tarafta millet ve Eğitim-Bir-Sen’i zirveye çıkaranlar, diğer tarafta Pensilvanyalı Lawrence ve haşhaşileri, bir tarafta sokak itinden değersiz, ne idüğü belirsiz müptezelin eteğine yapışan ‘1 dolar’lık çakalların ihaneti, diğer tarafta ülkesini darbe ve işgal teşebbüsünden kurtarmak için gemileri yakanların cesareti.  Sonuç mu? İmani dirayet, şeytani ihaneti bitirdi. ‘Altın nesil’ diyerek ‘hain nesil’ yetiştirenleri iyi anlamak zorundayız. İhanetin kronolojisini bütün yönleriyle açığa çıkarmalıyız. Kimden beslendiklerini, kimleri beslediklerini, kimleri zehirlediklerini, eğitimin kaymak tabakasını nasıl mankurtlaştırdıklarını bilmek zorundayız. Emniyetten askeriyeye, adliyeden mülkiyeye, hariciyeden külliyeye her tarafa sızmış bir terör örgütünden bahsediyoruz. Bizim alanımızda da örgütlerinin unsurları vardı ve hâlâ da var. Eğitim, FETÖ için örgüte insan devşirme kompartımanıdır. Ders kitaplarını ve müfredatı arındırmak, en az kamuya yerleştirdikleri unsurları tahliye ve tasfiye kadar önemlidir. Kurumlardaki sızmayı bertaraf ederken, zihinlerdeki sızmayı es geçersek tarih tekerrür eder. Bunları kamudan, okullardan, sınıflardan temizlemek devletin ve milletin bekası için hukuki, siyasi zorunluluktur. Milletin, himmet diyerek cüzdanını,  hizmet diyerek vicdanını gasbedenlerin zillet tohumlarını zihinlerden söküp atacak ilmi basiret de, fikri kuvvet de, örgütlü kudret de Eğitim-Bir-Sen’dir. FETÖ ise, Türkiye’deki ihanet unsurlarının omurgasıdır. Çaldıkları uçaklarla millete alçakça bomba yağdırdılar ama millet meydanı onlara bırakmadı, Elhamdülillah. Türkiye’nin dirilişi biiznillah sürecek, küresel emperyalizme karşı direniş her geçen gün büyüyecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye 15 Temmuz sonrası, öncesinden daha güçlüdür” şeklinde konuştu.
 


 

Tasfiyedeki kararlılık, masumun hakkını teslimdeki tutarlılıkla desteklenmelidir

“Kamuda teröre bulaşanların tasfiyesini devletin zayıflaması olarak görenler var” diyen Yalçın, şunları söyledi: “Fakat onlar yanılıyorlar. Türkiye, terörle mücadelesini artırdıkça, bu sesler kısılacaktır. Yeter ki kararlı olunsun. 15 Temmuz faillerine, irtibatlılarına merhamet etmek, şehitlere, yetimlerine, gazilere ihanet etmek demektir. Olağanüstü hal sonrasında çıkarılan KHK’lar ve kamudaki ihraçlar, sendikamızın gündemini etkiledi, biliyorum. ‘Bu arkadaş masum, bu makul bir insan, falan öğretmen, filanca şube müdürü mağdur edildi’ beyanlı talepler geliyor teşkilatlarımıza. Dostlarımız, komşularımız devreye giriyor. Bu tarz girişimler devam edecektir. Hakkında hata yapılmış, yanlış verilerle görevden alınmış, ihraç edilmiş olanlar olabilir mi? Evet, olabilir. Biz bir hak arama örgütüyüz. Bir masumun mağdur olmaması için elimizden geleni yapar, hakkı teslim edilene kadar uğraşırız. Uğraşmaya kendimizi sorumlu sayarız. Fakat süreci sulandırmaya, siyasi bağnazlıklarına ülkeyi meze yapmaya çalışanlar var. FETÖ’cü gri propaganda maalesef devam ediyor. Hatayla görevden uzaklaştırılanların ve yanlışlıkla ihraç edilenlerin iadesi mümkündür. Bunun için herkese sorumluluk düşüyor. Tasfiyedeki kararlılık, masumun hakkını teslimdeki tutarlılıkla desteklenmelidir. Biz ilkesel duruşumuzu sürdürüyoruz. Terörle bağı olan üyemiz değil, babamızın oğlu da olsa sahip çıkmayız. Ama bir masumu mağdur eden babamız da olsa karşı çıkarız.”
 


Yerli ve milli bir gözle Türkiye’nin eğitim sisteminin fotoğrafını çektik

Albert Einstein’in, ‘Belirlediğiniz yolun sonuna ulaşacak kadar sabırlı mısınız? Posta pullarının gideceği yere varana kadar mektuba yapışıp kalmasından ötürü çok değerli oldukları söylenir. Posta pulu gibi olun ve başladığınız işi bitirin’ sözlerine atıfta bulunan Ali Yalçın, “Biz, eğitim sisteminde vesayetin tasfiyesinde tam da bunu yaptık. Eğitim sisteminde olmaması gerekenleri tespit ederken kararlı olduk. Şimdi eğitim sisteminde olması gerekenleri tespit, tahlil etmek durumundayız. Müfredat bize ait değil diyorsak, bize ait müfredatın en azından genel kodlarını ortaya koymalıyız. Nasıl olmamız gerektiği konusunda cümle kuruyorsak, ne durumda olduğumuzu da bilmeliyiz. Hayalimizi resmediyorsak, mevcudun fotoğrafını ortaya koymalıyız. Biz yol almak ve yol açmak istiyoruz. Tam da bu yüzden, tam da bu amaçla kollarımızı sıvadık. ‘Ne yapmalıyız’ı sorguladık. Madem eğitim bizden sorulur diyoruz, öyleyse bizim verilerimizi, bizim analizlerimizi derli toplu ortaya koyalım dedik. Başka mahfillerin hazırladıkları veri, analiz ve değerlendirme mahkûmiyetinden kurtulalım dedik. Duruşumuzu değiştirmeden durumumuzu değiştirmeye talip isek, Mevlana’nın ‘Kuru duayı bırakın. Ağaç isteyen tohum eker’ öğüdüne uyarak Eğitime Bakış 2016: Eğitim İzleme ve Değerlendirme raporu, müfredat raporu, yükseköğretim raporu hazırlama kararlarını aldık. İlk çalışmamızı tamamladık ve kısa süre önce kamuoyuyla paylaştık. Evrensel kriterleri de gözeterek yerli ve milli bir gözle Türkiye’nin eğitim sisteminin fotoğrafını çektik. Verileri derli toplu, analizleri ve değerlendirmeleri objektif bir zeminde bir araya getirdik. Sonuç, tarafsızların beğenisini, taraflıların kıskanmasını kazanmış bir rapor. Ter akıtırsanız karşılığını alıyorsunuz. Kurumlar, eğitimle ilgili zirve kimlikler, rapordan yararlanmak istediklerini söylediler. Ayrıca bu neviden başka raporumuz olup olmadığını soruyorlar. Sırada, müfredat raporumuz var. Bu raporumuzu da Ekim ayı içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. İnanıyorum ki, müfredat raporu da ses ve sonuç getirecek. Yıllardır böyle müfredat olmaz demiştik. Yakında müfredat böyle olmalı diyeceğiz. Daha sonra ülkemizin kanayan yarası, yılların vesayet aparatı yükseköğretimi masaya yatıracağız. İşi, bilenin yaptığı, yapamayanın çamur atmakla iştigal ettiği sendikacılık alanında nasıl Eğitim-Bir-Sen’i zirveye çıkardıysak, eğitimde de ülkemizi zirveye çıkarmalıyız. En büyük sendikayız, en doğru duruşa sahibiz. Fikir dünyasında aidiyete dayalı coşku iş görebilir fakat gerçek dünyada ehliyete dayalı azim gerekir. Fikrimizi ehliyetle buluşturmazsak, kürsülerle sınırlı bir sefer yolculuğuna mahkûm oluruz. Oysa biz kürsülerden gerçeği haykırmanın ötesinde hakikatimizi küresel zemine taşımak istiyoruz. Biz, buna talip olup yola çıktık. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu hakikatin gereklerini bihakkın yerine getirdiğimizde galip olduğumuzu söyleyebiliriz. Biz  ‘en büyük sendika olmak’ için değil, ‘en doğru sendika olmak’ için yola çıktık. Doğru duyuştan, doğru duruştan, doğru görüşten sapmayacağız” diye konuştu.
 

Yeni hedef, 500 bin üye

Eğitim-Bir-Sen’e 60 bin yeni üye kazandıran şube başkanlarına, yönetimlerine, ilçe ve işyeri temsilcilerine teşekkür eden Yalçın, geçen yıl 400 bini aşan Eğitim-Bir-Sen tablosunu oluşturduklarını, şimdi ise hedeflerinin ‘500 bine ulaşan Eğitim-Bir-Sen’ tablosuyla kendi rekorlarını kırmak olduğunu kaydetti.

Değerlere vefanın yanında kişilere vefayı da önemsiyoruz

Sendikal mücadelede çeyrek asra adım attıklarını vurgulayan Yalçın, “Bugünlere bariyer ve barikatları aşa aşa geldik. Teşkilatımızın emek ve ömür verenleri, yoklukta sabrı, varlıkta fedakârlığı, zorlukta cefakârlığı devreye soktular. Davalarına sadık kaldılar, ahitlerine vefa gösterdiler. Biz de aynı rotayı takip ediyoruz. Vefayı değişmez rotamız olarak görüyoruz. Değerlere vefanın yanında kişilere vefayı da önemsiyoruz. İşte bu yüzden kuruluşumuzun 25. yılını ‘vefa yılı’ olarak ilan ettik. Kısa film yarışmamızın ana temasını vefa olarak belirledik. İnsani değerlerin başlangıç noktası ve inancımızın değişmez rotası olarak gördüğümüz vefaya yıllık faaliyetlerimiz içerisinde mutlaka yer veriyoruz. Vefa temalı kısa film yarışmamızın ödül törenini bu kapsamda bir vefa buluşması olarak tertipleyeceğiz. Vefanın hatırlamak değil, unutmamak olduğunu söyleyegeldik. Bir adım öteye gidip vefa sadece unutmamak değil, paylaşmaktır, buluşmaktır, kucaklaşmaktır diyoruz. Bu yıl, 11-12 Şubat 2017’de çeyrek asırlık mücadelenin ikinci vefa buluşmasını düzenleyeceğiz. Kuruluş günümüz olan 14 Şubat hafta içine geldiği için bütün şubelerimizde o gün vefa programları icra edilecek. Eğitim-Bir-Sen olarak vefa sorumluluğumuzu sadece ülkemizle, teşkilatımızla sınırlı tutmadık, tutmuyoruz. İslam dünyasında bizimle iş birliği, yol ve yön birliği için heyecanlananlar var. Farklı inanç ve dünya görüşüne sahip olup Eğitim-Bir-Sen’i tanımak, bilmek isteyenler var.  Evet, biz yerlilik ve millilik noktasında Türkiye’nin, inanç ve medeniyet noktasında ümmetin emek örgütüyüz. Fakat bildiklerimizi, yaptıklarımızı, hayallerimizi sadece Anadolu coğrafyasıyla, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika ile sınırlı tutamayız. Bu yüzden, Afrika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Amerika’ya bütün kıtaları ilgi, etki ve eylem alanımız olarak kabul ediyoruz. 27 ülkeden 40’a yakın sendika ile ikili görüşmeler yaptık, eğitim ve işbirliği anlaşmaları imzaladık. İş birliği potansiyeli üretiyor, anlaşmalar imzalamaya, dünyayı tanımaya, dünyanın da bizi tanımasına gayret gösteriyoruz. Bu türden ilişkiler meyvelerini verdi. 11 Ekim’de, İstanbul’da Filistin’e destek temalı bir uluslararası organizasyon düzenliyoruz. Hemen akabinde de ‘Dünya Buluşması’ niteliğinde 56 ülkeden 70’in üzerinde konfederasyonla, çoğu konfederasyon başkanı olan 117 sendikacıyla gerçekleşecek ‘İslam dünyasında sendikacılık’ uluslararası sempozyumunu Memur-Sen olarak gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Kadrolu öğretmenlik tek seçenek olarak hayata geçirilmelidir

Yalçın, iyiyi, doğruyu inşa yolculuklarında çağa damga vurmayı hedeflerken, sendikal gündemlerine dair gelişmeleri, değişimleri ıskalamadıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Eleştirel akılla, yapıcı bir üslupla yanlışlara itiraz etmeye, doğruları ifade etmeye devam ediyoruz. Eğitimin insan-insan temalı ve temaslı bir hizmet ve hikmet zemini olduğunu söyleyegeldik. Öğretmenin huzurlu olmadığı, güvencesiz olduğu bir eğitim sisteminin öğrencilerin beklentilerini karşılayamayacağı tespitindeki ısrarımız sürüyor. Öğretmen ihtiyacı karşılanmadan, toplumun öğrenme ihtiyacı bihakkın karşılanamaz diyerek, öğretmen açığı giderilsin dedik. Öğretmen ihtiyacını gidermeye dair adımlar atıldı, atılıyor. Adım atma iradesinin doğruluğunu takdir etmeye hazırlanırken, adımın hatalı yöne atılmasının yanlışlığını ifade etmek zorunda kaldık. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yanlışa, mülakat uygulamasının yangına sebep olacağını defaatle dile getirdik. Uyarımıza kulak kapatılmıştı. Şimdi sözleşme ve mülakat noktasında yaşanan sorunlar sekiz sütuna manşet yapılıyor. Her konuyu kaos malzemesi yapmak isteyen fitneciler çetesinin akbabaları da bu kitlenin etrafında kanat çırpıyor. ‘Sözleşmeli öğretmenlik sorunlara, mülakat adaletsizliğe neden olur’ uyarımızın gereği yapılsaydı, ne enerji ne de zaman kaybı yaşardık. Çözüm basit. Yol yakınken dönülmeli ve kadrolu öğretmenlik tek seçenek olarak hayata geçirilmelidir. Mülakata da gerek yok. Kadrolu istihdamda adaylık sürecinde öğretmenlik alanına yönelik bir mülakat yapılıyor zaten.”

‘Sendikamsı yapıların’ eğitimcilerin kazanmasından ziyade belirsizlik ve kaostan beslenmeyi tercih ettiklerine şahit olduk

3. Dönem Toplu Sözleşme’de kazandıklarının alanda kendilerini ne kadar rahatlattığına, ne kadar motivasyon ürettiğine hep birlikte şahit olduklarının altını çizen Ali Yalçın, “Kazanımlarımızın, çözümlerimizin rakiplerimizi ne kadar gerdiğini ve gerilettiğini, MEB’i, YÖK’ü, KYK’yı ve diğer kurumları ne kadar rahatlattığını hep beraber yaşadık. Bazı sendikaların eğitimcilerin kazanmasından ziyade belirsizlik ve kaostan beslenmeyi tercih ettiklerine şahit olduk. Bununla birlikte, toplu sözleşmeye, eğitim çalışanlarına kazandıran hükümlere dava açan kurumları, bu kurumlara destek veren ‘sendikamsı yapıları’ da hep birlikte gördük. Bu kadar da olmaz diyerek, toplu sözleşme hükümlerini uygulamakta nazlanan bürokratlara, hem merkezde hem yerelde tanıklık ettik. Sonuçta ne oldu? İmzamızın gereğini yapmak zorunda kaldılar. Sadece toplu sözleşme hükümlerini uygulamakla kalmadılar, toplu sözleşmeyle oluşturduğumuz baskı kaynaklı yeni kazanımlara da ‘evet’ demek durumunda kaldılar. Müdür yardımcılarının nöbet ücreti, okul öncesi öğretmenlerimizin nöbet ücretleri bu kapsamda hayata geçti. Masada oturarak değil, sahada ter dökmek gerekiyor” dedi.




İşin hakkını vermeyi de, işi yapanın hakkını almayı da önemsiyoruz

Kuruldukları günden beri ‘kuruş değil, duruş sendikacılığı’ yaptıklarını ifade eden Yalçın, “Bunu söylerken kuruşa önem vermediğimiz sanılmasın. Aksine, işin hakkını vermeyi önemsediğimiz gibi, işi yapanın hakkını almayı da önemsiyoruz. Her ikisini hakkıyla yerine getirmeyi önemli ve değerli görüyoruz” şeklinde konuştu.

İş güvencesini kaldırmak FETÖ tipi örgütlerin kamuya sızmazına kapı aralamaktır

Ortadan kaldırılmaya çalışılan iş güvencesinin FETÖ bahanesiyle yeniden gündeme getirilmesine tepki gösteren Yalçın, eğitimden yargıya, askeriyeden emniyete, her kuruma sızan FETÖ’nun önündeki en büyük engelin iş güvencesi olduğunu ifade ederek, “İş güvencesi olmasaydı, ihanet şebekesinin başarılı olma ihtimali yüksek olurdu. İş güvencesini kaldırmak, FETÖ tipi örgütlerin kamuya sızmazına kapı aralamaktır. Hükûmet, ikide bir iş güvencesini gündeme getirerek, kaos için fırsat kollayanlara koz vermekten vazgeçmelidir. Kamu görevlilerinin iş güvencesine dokunulmasına, iş barışının ve huzurunun bozulmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

En önemli hedeflerimizden biri de yetimlere sahip çıkmaktır

İnsani duruşlarıyla yetimlere sahip çıktıklarını, insan merkezli sendikacılık, erdemli sendikacılık, hizmet sendikacılığı noktasında zirvede olduklarını söyleyen Yalçın, şöyle devam etti: “Ancak biz, sendikacı olmanın, kamu görevlisi olmanın, sivil toplumcu olmanın ötesinde ve öncesinde insanız. İnsani bakışımız, insanı merkeze alan yaklaşımımız bizi zirveye, insan merkezli bir zaviyeye taşıyor. Bu kapsamdaki en önemli faaliyetlerimizden, en önemli hedeflerimizden biri yetimlere sahip çıkmak, yetimlerle hemhal olmak, ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ hedefiyle, ülkemizin yüz akı İHH ile birlikte bu konuda yola çıktık. Hayata geçirdiğimiz projeyle el verdiğimiz çocuklar, önce insani duruşumuza istikamet veriyor. Bugün bu proje kapsamında kendilerini gönlümüzde misafir ettiğimiz kardeşlerimizi burada misafir ediyoruz. Yüzlerine yansıyan tebessümü paylaşmayı hedefliyoruz. Bu hedef için ilk adımı atmalı, bugün ulaştığımız 24 bin çocuğumuza yenilerini eklemeli ve kardeş sayısı ilk etapta 50 bine çıkarmalıyız. Evet, işte budur insan diyen sendikacılık. Sendikayı yetime sahip çıkma aracına dönüştüren insanlık budur.”

Şehitlerimizi, gazilerimizi aklımızdan çıkarmamalıyız

Ali Yalçın, sözlerini, “Yetimlerden bahsedince 15 Temmuz’daki şanlı millet direnişinde verdiğimiz şehitlerimizi, gazilerimizi aklımızdan çıkarmamalıyız. Onlar, bizimle birlikte meydanlardaydılar. Hak onlara şehadet makamı, gazilik rütbesi ikram etti.  Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimize, ülkesi ve milleti için PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadele ederken şehit olan millet evlatlarına Yüce Mevla’dan rahmet diliyorum. FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C başta olmak üzere, terör örgütlerinin kirli eylemleriyle gazi olanlara Yüce Allah’tan şifa diliyorum. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak için açılan kampanyaya 1 milyon TL bağışta bulunmamızı sağlayan teşkilatımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu duygularla, ‘gidilmeye değer hiçbir yerin kestirmesi yoktur’ idrakiyle sendikacılıkta yeni ufuklara, insanlık için yeni umutlara kapı aralayan, erdemiyle çağı kuşatmak için ter döken teşkilatımızı, başkanlarımızı, yol arkadaşlarımızı, siz değerli hikmet yolcularını saygıyla selamlıyor, süreci zahmet, sonu rahmet olan soylu mücadelemizde Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum” şeklinde tamamladı.
 

Plaket takdimi ve teşkilat eğitimleri yapıldı
 

Konuşmanın ardından, 402 bin üye sayısına ulaşmamızda emeği geçen, sayısına ve oranına göre en çok üye yapan şube başkanlarına plaket takdim edildi.

Programda misafir olarak katılan yetimlere Genel Başkan Ali Yalçın tarafından çeşitli hediyeler verildi.
 

Daha sonra teşkilat eğitimine geçildi. Genel Başkan Ali Yalçın, ilçe temsilcileriyle bir araya gelirken; Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Şube Başkan vekilleriyle; Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Teşkilattan Sorumlu Şube Başkan yardımcılarıyla; Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan yardımcılarıyla; Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan yardımcılarıyla; Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Mevzuattan Sorumlu Şube Başkan yardımcılarıyla; Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan yardımcılarıyla toplantı yaparak, yapılan ve yapılması tasarlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
 







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.