Ali Yalçın'dan Kıyafet Özgürlüğü Çıkışı

Ali Yalçın'dan Kıyafet Özgürlüğü Çıkışı

Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebimize,1982 Model Kenan Evren Yönetmeliğine isyanımıza artık herkes hak verir hale gelmiştir.

Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebimize,1982 Model Kenan Evren Yönetmeliğine isyanımıza artık herkes hak verir hale gelmiştir.

Kamuda Kılık Kıyafet özgürlüğü eylemine başladığımızda"Memur-Sen'in eylemi KESK'in esaretidir"diyenler zamanla hak vermiş ve eylemimize katılmışlardır.

Biz eylem yapıp,sivil itaatsizlikle hak ararken hakkımızda Valiliklere suç duyurusunda bulunan sendikada zamanla özgürlükçü olmuş eyleme katılarak destek vermiştir.

Eylem kararımıza uyan yönetici üyelerimiz hakkında okul idarelerine;"kıravat takmayan şu kişiler hakkında ne gibi işlem yaptınız"diyen altı başka üstü başka sendikalarda eylemdeler.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı " Benim öğretmenim kendisine yakışanı giyer" demişti. Milli Eğitim Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin; "Ben, kılık kıyafet konusunda sendikalara katılıyorum. Başkasının hak ve hürriyetini kısıtlamadığı takdirde, herkes özgürce giyinebilmeli" demiştir.

Kamu çalışanlarına kılık kıyafet özgürlüğü talebimize siyasilerinde destek vermesini bekliyor ve bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum.

Saçımızla,favorimizin uzunluğuyla,kazağımızın yakası,pantolonumuzun kumaşı,bıyığımızın üst dudağı ihlali ve alt dudağı taciziyle uğraşan; ayakkabımızın topuk boyuna varana kadar sınırlayan,kıravat mecburiyeti ile bizi boğan yönetmeliğe ve dayatmalara hayır sesimize ses verin!

Öğrencilere kıyafet serbestliği hakkının tanındığı Yeni Türkiye'de; çalışanlara ne giyeceğine karar veremeyecek kişiler muamelesi yapmayın. Çalışan herkese hakî yeşili giydirerek otoritesini sağlamaya çalışan,işin özüne değil yüzüne bakan bazı oligarşik bürokratlardan, ve eski Türkiye'nin mülki amirlerden ve anlamsız kaprislerinden kurtarınız bizleri.

Neredeyse Cenazesini kaldıracak insan bulunmayan Kenan Evren'in itibarıyla eş itibarı olan darbe ürünü 1982 model "Evren Yönetmeliği"nden artık kurtarın çalışanları diyoruz.

Ali YALÇIN
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum