Ali Yalçın'dan MEB'e Eleştiri: Kararlar Zamanında Alınmalı ve Uygulanmalı

Ali Yalçın'dan MEB'e Eleştiri: Kararlar Zamanında Alınmalı ve Uygulanmalı

Ali Yalçın, Osmaniye ve Adana’da teşkilat buluşmasına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, salgın sürecinde eğitim yönetiminde kararların zamanında alınması, süreç içerisinde alınan farklı kararların eğitim çalışanlarını belirsizlik içerisinde ve zor durumda bırakmaması gerektiğini belirterek, “Bakanlığın eğitim paydaşlarıyla istişare hâlinde olması, merkez ve taşra teşkilatları arasında güçlü koordinasyon kurması zorunludur. Zor şartlarda birçok şeyden mahrum olarak sürdürülmeye çalışılan eğitim faaliyetlerinin verimliliğinin ve niteliğinin artırılması için istişareyle uygulanabilir net kararların alınması önemlidir” dedi.

Ali Yalçın, Osmaniye ve Adana’da teşkilat buluşmasına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 salgınının başladığı ilk günlerde hazırladıkları raporda, hastalıkla mücadelenin yerel yönetim şeklinde yapılması gerektiğini belirttiklerini kaydeden Yalçın, vaka sayısının olmadığı, riskin bulunmadığı yerlerde okulların kapatılmasını doğru bulmadıklarını ifade ederek, “Türkiye’nin bu anlamda altyapısının durumu bellidir. İnsanların eğitime ulaşmada bazı tartışmaların olduğu ve internet altyapısının her yerde olmadığı, insanların imkânlarının eşit olmadığı yerde siz merkezî olarak ‘aç-kapa’ yaparsanız burada mağdur kitleler üretirsiniz. Onun için pandemi yönetimi mutlaka ama mutlaka lokal durumları dikkate almalıdır. Bir ilin tamamı açılıp kapatılmaz, kapatılmamalıdır. Vaka sayısına bakılır, vaka sayısına göre risk altında olan yerler bir miktar esnetilir. Diğer yerlerde eğitim devam ettirilir. Salgınla mücadelede ilk başta söylediğimize sonradan gelindi” dedi.

Eğitimcilerin aşılanması öncelenmeli ve hızlandırılmalıdır

Milletin duyarlılığını tetikleme açısında da eğitim ve öğretimin kontrollü şekilde devam etmesi son derece önemli olduğunun altını çizen Yalçın, şöyle devam etti: “Çocuklardaki öğrenme kayıplarının telafisi uzun vadede zorlaşacaktır. Eğitim öğretim mutlaka ama mutlaka şartlar zorlanarak devam ettirilmeli, riskin çok olduğu yerde durum anında kontrol altına alınarak oraya ilişkin özel uygulama yapılmalıdır.”

Yüz yüze eğitim ve öğretimin başladığını hatırlatan Yalçın, “Eğitimcilerin aşılanmasına öncelik verilmelidir. Sağlık Bakanı ile yaptığımız görüşmede de aşılamanın bir an önce yapılması gerektiğini ifade ettik. Ziyaretimiz esnasında 100 bin öğretmenin aşılandığını, yeni aşılar geldikçe sürecin devam edeceğini belirttiler. Aşı temini konusunda baskı artırılmalıdır. Eğitim-öğretim faaliyetinin devam ettiği bu süreçte eğitimcilerin mutlaka ama mutlaka aşılamada öncelenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kalıcı yapısal çözümler için gayret gösteriyoruz

Herkesin kendi sorumluluk alanında istikrarlı, kararlı ve müstakim bir şekilde sorunların çözümü için çaba göstermesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Bunun gereği olarak, ana sorumluluk alanımız olan sendikal mücadelede kararlı, istikrarlı, müstakim bir gayretle çözümler geliştiriyor, kazanımlar üretiyoruz. Bunun yanı sıra, karşılaştığımız küresel, ülkesel ve yapısal sorunlara yönelik de müktesebatımızı artırmaya, bunun üzerinden paradigmal ve zihnî dönüşümleri sağlamaya, kalıcı yapısal çözümler için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik Meslek kanunu ve 3600 ek gösterge sözü yerine getirilmelidir

İki yıl önce açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu’nda da yer verilen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili adımın artık atılması gerektiğini dile getiren Yalçın, 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi, bu konuda bir çalışmanın yapılarak ek gösterge sözünün bir an önce yerine getirilmesi, farklı istihdam biçimlerine son verilmesi, bütün atamaların kadrolu olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sezer, Vali Süleyman Elban’ı, İl Millî Eğitim Müdürü Veysel Durgun’u ziyaret etti. Yalçın, Mehmet Sezer, 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Benli ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay ile görüştü.

Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın, Yönetimi Kurulu ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileriyle bir araya gelerek, sendikal çalışmalara ilişkin istişarelerde bulundu. Yalçın, Vali Hamza Aydoğdu’yu da ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum