Ali Yalçın'dan Nevruz Performansı: Demir dövdü, yumurta tokuşturdu

Ali Yalçın'dan Nevruz Performansı: Demir dövdü, yumurta tokuşturdu

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Samsun İl Temsilcilik binasının ve Genç Memur-Sen tarafından 19 Mayıs Üniversitesi KYK Kız Yurdu’nda kurulan ‘Mehmet Akif İnan Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Samsun İl Temsilcilik binasının ve Genç Memur-Sen tarafından 19 Mayıs Üniversitesi KYK Kız Yurdu’nda kurulan ‘Mehmet Akif İnan Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Yalçın, daha sonra, düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşmasına katıldı.

19 Mayıs Üniversitesi’ne ziyaret

Yalçın, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile görüştü. Yalçın, yükseköğretim ve açılışı yapılan kütüphane ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede, Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu da hazır bulundu.

Ali Yalçın, daha sonra Münevver Ayaşlı Kız Yurdu’nda Genç Memur-Sen öncülüğünde kurulan ‘Mehmet Akif İnan Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şube Başkanı Nejdet Güneysu, Sağlık-Sen Şube Başkanı İlhan Öksüz, Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Yılmaz Taşova, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Sarıalioğlu, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor

Kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan’ın adını taşıyan kütüphanenin açılışı öncesinde yurtta kalan öğrencilerle kahvaltıda buluşan Yalçın, burada yaptığı konuşmada, “Genç Memur-Sen öncülüğünde burada gelecek nesillere de kalacak bir eser bıraktık. Bu kütüphane eminim ki yurtta kalan öğrencilerimize çok katkı sağlayacaktır. Yüce kitabımız ‘Oku’ diye başlıyor. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor” dedi.

Öğrenciler ise yeni bir kütüphaneye kavuşmalarından dolayı memnun olduklarını ifade ettiler. Konuşmaların ardından Mehmet Akif İnan Kütüphanesi dualarla açıldı. Kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulunan Yalçın, kütüphaneye Mehmet Akif İnan’ın toplu eserlerinin bulunduğu seti hediye etti.

Baharın ülkemize huzur getirmesini temenni ediyorum

Yalçın, 19 Mayıs Üniversitesi merkez kampüsünde gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarına da katıldı. Yalçın, burada yaptığı konuşmada, “Bahar, doğanın yeniden dirilmesi, yeniden doğuşu demektir. Baharın ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve coğrafyamıza, genelde tüm dünyaya huzur, barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Rektör Bilgiç ile beraber Nevruz ateşini yakan Yalçın, demir dövdü, yumurta tokuşturdu. Nevruz alanında kurulan ve misafir öğrencilerin kendi ülkelerini tanıttığı stantları gezen Ali Yalçın, ormanlık alanda Nevruz Bayramı hatırasına fidan da dikti.

Temsilcilik binası hizmete açıldı

Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen Samsun İl Temsilciliği’nin yeni binasının açılış törenine katıldı. AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş, Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta kısa bir konuşma yapan Yalçın, “Memur-Sen, kaldırım taşıyla, esnafın camıyla derdi olmayan bir emek hareketidir. Tek derdimiz, emeğin ve emekçinin hakkını korumak, ülkemize ve milletimize hizmet etmektir” şeklinde konuştu.

Yanbaz: Emek mücadelesine devam ediyoruz

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Memur-Sen olarak emek mücadelesine, kamu çalışanlarını koruma mücadelesine devam edeceklerini söyledi.

Köktaş: Memur-Sen kalıcı eserler bırakıyor

Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise, Memur-Sen’in Türkiye için yaptığı hizmetlerin gelecek nesiller tarafından unutulmayacağını belirterek, “Memur-Sen, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak bu ülkeye daha çok hizmetler edecektir” diye konuştu.

Genel Başkan Ali Yalçın, programı kapsamında down sendromu öğrencileri de ziyaret ederek, kendileriyle sohbet etti, öğretmenlerinden bilgi aldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum