Ali Yalçın'dan Öğrencilere Karanfil

Ali Yalçın'dan Öğrencilere Karanfil

Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla Şehit İbrahim Çoban İlkokulu’nu ziyaret ederek, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla Şehit İbrahim Çoban İlkokulu’nu ziyaret ederek, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çocukların eğitim almalarının engellendiği, askerlerimizin şehit edildiği, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik gayretlerin arttığı bir dönemde yeni bir eğitim-öğretim yılının başladığını belirterek, terör örgütünün eğitim-öğretimin açılışına kan bulaştırdığını söyledi.

9 yaşındaki Elif Şimşek’in PKK tarafından katledilmesini kınayan Yalçın, “Elif kızımız ölmeseydi bugün arkadaşlarıyla beraber okul yolunda olacaktı ve öğretmenlerine, sınıfına kavuşacaktı. Ama terör örgütü kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi ve Elifimizi katletti. Buradan, hayatını kaybeden Elif kızımızı, vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor ve acılı ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.  


Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla, il milli eğitim müdür yardımcıları, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan, Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 No’lu Şube yöneticileri ve okul aile birliği başkanıyla birlikte Ankara Yenimahalle Şehit İbrahim Çoban İlkokulu’nda 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılışını gerçekleştiren Ali Yalçın, ilk olarak Okul Müdürü Mutlu Genç ile bir araya geldi. Genç’ten okul hakkında bilgi alan Yalçın, daha sonra öğretmenler odasını ziyaret ederek, öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Sınıfları da tek tek dolaşan Yalçın, öğrencilerle sohbet etti, karanfil dağıttı. Terör örgütü PKK’nın saldırılarını kınayan Yalçın, ülkenin geleceğine yapılan saldırıların karşısında olacaklarını dile getirdi.

Elifimizi katledenleri kınıyorum

Ülke olarak önemli bir süreçten geçtiklerini ifade eden Yalçın, “Eğitim çalışanlarının, okulların hedef alındığı, eğitimin sabote edilmek istendiği bir dönemden geçiyoruz. PKK, çocukların geleceğini karartmak için okulları hedef alıyor; çocukların eğitimli ve donanımlı birer insan olmasını değil, kendi vesayetine bağlı kalmasını istiyor” şeklinde konuştu.



9 yaşındaki Elif Şimşek’in PKK tarafından katledilmesini lanetleyen Yalçın, şunları söyledi: “Elif kızımız ölmeseydi bugün arkadaşlarıyla beraber okul yolunda olacaktı ve öğretmenlerine, sınıfına kavuşacaktı. Ama terör örgütü kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi ve Elifimizi katletti. Buradan, hayatını kaybeden Elif kızımızı, vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor ve acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu eğitim ve öğretim döneminin ülkemize huzur, barış, kardeşlik ve refah getirmesini temenni ediyorum.”

3. Dönem Toplu Sözleşme sürecine de değinen Ali Yalçın, süreci 213 kazanımla tamamladıklarını hatırlatarak, “Kamu görevlilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz bir dönem yaşadık. Kamu görevlilerinin haklarını savunmayı bundan sonrada sürdürecek, bu yolda durmadan çalışacağız” diye konuştu.


Okulda görev yapan yönetici ve öğretmenlere Eğitim-Bir-Sen yayınlarını hediye eden Yalçın, daha sonra yeni okul binası inşaatını gezdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.