Ali Yalçın'dan ‘Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet’ mitingine davet

Ali Yalçın'dan ‘Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet’ mitingine davet

Siyonist İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırıma sesimizi yükseltmek için 14 Ekim’de Ankara’da yapacağımız “Soykırıma Hayır Filistin'e Destek Siyonizm'e Lanet” mitingine davet amacıyla Memur-Sen Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gazze’de yaşanan vahşete, yıkıma ve soykırıma karşı durmayı, mazlumlara ses vermeyi, zulme karşı seslerini yükseltmeyi insani bir sorumluluk ve görev addettiklerini belirterek, “Bugün yaşananların tek sorumlusu Filistin’i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa’ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyenlerdir. Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz. Şehitlerimize rahmet diliyor, direnişi selamlıyoruz” dedi.

FilistineDestekBasınAçıklaması (2)

Siyonist İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırıma sesimizi yükseltmek için 14 Ekim’de Ankara’da yapacağımız “Soykırıma Hayır Filistin'e Destek Siyonizm'e Lanet” mitingine davet amacıyla Memur-Sen Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.

FilistineDestekBasınAçıklaması (1)

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, İHH Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hüseyin Oruç, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaya, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, Cihannüma Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı, ÖNDER temsilcisi Elkame Bulut ve çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda konuşan Ali Yalçın, Gazze’de yıkım, ölüm, vahşet ve katliamın olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Buna karşın elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze’de sadece vahşi bir soykırım var. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım uyguluyor. Kendi vatanında mülteci durumuna düşürülmüş olan Filistin halkı 75 yıldır zulüm altında inliyor. Varlığını korumaya çalışan, soykırıma direnen onurlu ve mazlum Filistin halkı maalesef işgali destekleyen emperyalist güçler tarafından terörist olarak damgalanıyor.”

Filistin’i açlığa, ölüme, zulme, soykırıma mahkûm eden terör devletinin 16 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze’de sivil yerleşim yerlerini aralıksız bombalayarak kelimenin tam anlamıyla soykırım gerçekleştirdiğine dikkat çeken Yalçın, “Bütün dünya biliyor ve görüyor ki bugün yaşananların tek sorumlusu Filistin’i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa’ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyenlerdir. Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz. Bu topraklara barışın gelmesinin, vahşetin bitmesinin, Filistin’in 75 yıllık acısının ve mazlumiyetinin sona ermesinin yegâne yolu Filistin’e saldırıların ve işgalin son bulması ve başkenti Kudüs olan tam bağımsız birleşik bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Zulüm kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olan sivil toplum kuruluşları olarak, bugün de mazlum ve onurlu Filistinli kardeşlerimizi destekliyor, Gazze’de yaşanan vahşet, yıkım ve soykırıma karşı durmayı, mazlumlara ses vermeyi, zulme karşı sesimizi yükseltmeyi insani bir sorumluluk ve görev addediyor, şehitlerimize rahmet diliyor, direnişi selamlıyoruz” şeklinde konuştu.

14 Ekim’de Ankara Anıtpark’ta insanlığın sesi olacağız

Ali Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün burada bir araya gelen Cihannüma, TÜGVA, İHH, Memur-Sen, Hak-İş, AGD, ÖNDER’den oluşan Çağrı Grubu olarak halkımızı; Gazze’de bütün dünyanın sessiz bakışları arasında yaşanan vahşete ve soykırıma dur demek, onurlu ve mazlum Filistinli kardeşlerimize destek olmak, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmak ve siyonist rejimi lanetlemek için 14 Ekim Cumartesi günü saat 13:30’da Anıtpark’ta düzenleyeceğimiz ‘Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet’ mitingine katılmaya, kardeşliğe omuz vermeye çağırıyoruz.”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, İsrail’in Filistin halkına katliam uyguladığını, Gazze’nin büyük bir cezaevine dönüştürülerek insan haklarının tamamından uzak bir tablonun ortada olduğunu kaydetti. Arslan, Gazze’de kopan feryatların uluslararası alanda duyulmasını sağlamak için organizasyonu gerçekleştiren tüm sivil toplum kuruluşlarının mücadele verdiğini belirtti.

ÖNDER temsilcisi Elkame Bulut, İmam Hatipliler olarak her daim zulmün karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

İHH Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hüseyin Oruç, İsrail’in Gazze’de, Filistin’de bir soykırım yaptığını ifade ederek, siyonist rejimi lanetleyerek, mazlum Filistin halkının yanında olduklarını, olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, siyonist İsrail’in kendisini mağdur gösterme çabasında olduğunu, ancak yıllardır Filistin topraklarında zulmü gerçekleştirenlerin kendileri olduğunu ifade etti.

Cihannüma Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı, “Kudüs’e Şerif diyen aziz bir milletin evlatları olarak, cumartesi günü inşallah hep birlikte meydanlarda olacağız” diye konuştu.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaya, Gazze’de, Kudüs’te katil ve faşist İsrail devletinin yaşattığı zulümlere karşı cumartesi günü Filistin’e gönül verenlerle beraber mitingde olacaklarını kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.