Ali Yalçın'dan Teşkilatına Direniş Teşekkürü

Ali Yalçın'dan Teşkilatına Direniş Teşekkürü

Memur-Sen İstanbul İl Temsilciliği Başkanlar Kurulu toplantısı Genel Başkan Ali Yalçın, Enerji-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Durali Baki, Memur-Sen’e bağlı sendikaların İstanbul il ve ilçe teşkilat başkanları v

Memur-Sen İstanbul İl Temsilciliği Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kanlı darbe girişimini, millet direnişi, duruşu ve çabasıyla önleyerek tarihe geçmiş, büyük bir kahramanlık hikayesinin altına imzasını atmıştır. Artık devletimizin ve milletimizin önünde hiç kimse duramaz, hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimize doğru büyük adımlar atacağız" dedi.
 


Memur-Sen İstanbul İl Temsilciliği Başkanlar Kurulu toplantısı Genel Başkan Ali Yalçın, Enerji-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Durali Baki, Memur-Sen’e bağlı sendikaların İstanbul il ve ilçe teşkilat başkanları ve şube başkanlarının katılımıyla yapıldı.

Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Yalçın, teşkilat üyelerinin tamamına, gösterdikleri özveri ve direnişten ötürü teşekkür etti. Yalçın, "Teşkilatımız süreci başarıyla atlattı, sahada milletin yanında kalarak, görevini başarıyla ifa etti, büyük bir kahramanlık örneği sergiledi" dedi.
 


Millete diz çöktürmek istediler

Hain darbe girişiminin gerçekleştirildiği gece yaşadıklarını teşkilatla paylaşan Yalçın, "Olayın vahameti anlaşıldıktan sonra, 1 milyon üyemizi  bu hain kalkışmayı durdurmak ve demokrasimize sahip çıkmak üzere alanlara davet ettik. Telefon trafiğiyle canlı yayınlara bağlanarak bu konuda ilk açıklamayı biz yaptık. Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, milletimizin ve demokrasimizin yanında olduğumuzu deklare ettik" dedi.

Yalçın, kanlı darbe girişiminin yapıldığı gece büyük tehlikelerin atlatıldığını da sözlerine ekleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan suikast girişiminin, millete diz çöktürülmek için gerçekleştirildiğini belirtti. FETÖ'cü teröristlerce millete ateş açılmasını da değerlendiren Yalçın, darbenin son derece hain ve kanlı bir şekilde planlandığını, hain darbecilerin gerektiği takdirde vatandaşların tamamına ateş açabilecek kadar gözlerini karartmış olduğuna dikkat çekti.

Hain planlar bozuldu

"Darbe kalkışması Türkiye’nin gücünden korkanların planıydı" diyen Yalçın, "Bu darbe girişimi, yıllarca milleti sömüren paralel terör örgütünün vesayet kurma inadıydı. Milletimiz iradesine sahip çıkarak alanlara indi, 'darbeye hayır' dedi. Bu millet direnişi, duruşu ve çabasıyla tarihe geçmiş, büyük bir kahramanlık hikayesinin altına imzasını atmıştır. Hain planlar bozuldu. Milletimiz inancıyla, darbe inatçılarını tarihin çöp sepetine koydu” diye konuştu.
 


Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Türkiye yıllarca apolitik gençlik sıkıntısı çekti. Ancak son yaşanan gelişmelerle birlikte gençliğimiz büyük bir siyasi bilinç kazandı, duruş ve anlayış sahibi haline geldi."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.