Altında rekorlar yatırımcısını güldürdü

Altında rekorlar yatırımcısını güldürdü

Jeopolitik gelişmeler ve döviz kurlarındaki sert hareketlerin etkisiyle 158,9 liraya kadar yükselen gram altın, yatırımcısına geçen ay yüzde 5,6, yılın başından bu yana da yüzde 21 kazandırdı

Yurt içinde yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri olan altın, yükseliş eğilimindeki döviz kurlarından ve son zamanlarda artan jeopolitik risklerden bulduğu destekle 3 Kasım'da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 158,9 lirayı gördü.

2017'ye 130 lira seviyesinden başlayan, yıl içinde rekor üstüne rekor kıran gram altın, yatırımcısına geçen ay yüzde 5,6, yılın başından bu yana da yüzde 21 prim sağladı.

Konuyla ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan AA Finans Analisti İslam Memiş, altının gram fiyatının yurt içi piyasalarda dolar/TL'den destek alarak bu ay tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 158,9 lirayı test ettiğini söyledi.

Memiş, altının gram fiyatındaki yükselişlerin sürpriz olmadığını ifade ederek, "Avro/dolar paritesindeki düşüşlerin dolar/TL'yi yukarı yönlü destekleyeceğini düşünüyorum. Özellikle altının gram fiyatındaki yükselişler orta vadede 165-170 lira seviyelerine kadar devam edebilir." dedi.

"160 lira seviyesi önemli"

İntegral Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı Aylin Cevizci de eylül ayından bu yana TL'nin, dolar karşısında yüzde 9 değer kaybetmesi göz önüne alındığında, gram altının bu denli yükselişinde en önemli faktörün dolar/TL'den kaynaklandığını söylemenin mümkün olduğunu vurguladı.

Cevizci, dolar/TL'nin 3,80-3,90 aralığındaki seyrini koruduğu sürece ons altına bakmak gerektiğini, altının ons fiyatının 1.290 seviyesine doğru yükselmesi halinde gram altının da yükselişini bir süre daha koruyacağını söyledi.

Gram altının şu anda 158,2 lira direnci altında bulunduğunu ve bu seviyenin iyi bir realize noktası olabileceğini belirten Cevizci, "160 lira seviyesi önemli. 160 liranın aşılması halinde stratejilerde, alımdan daha çok satım yönlü hamleler uygun olabilir. Aşağıda ise 150-156 lira aralığı alım için uygun olabilir." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.