"Anadolu Mektebi" projesinde öğretmenler buluşması gerçekleşti

"Anadolu Mektebi" projesinde öğretmenler buluşması gerçekleşti

Ankara Milli eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden “ Anadolu Mektebi ” projesi dahilindeki öğretmenler buluştu

“ANADOLU MEKTEBİ”  ÖĞRETMENLER BULUŞMASI

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden “ Anadolu Mektebi ” proje dahilindeki öğretmenlerimizi buluşturarak Dr. Binnaz Ege Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakan Yrd. Orhan Erdem , Prof. Dr. Sami Güçlü, Bakanlık Müşaviri Ömer Akar, Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Musa Beşparmak ve Eğitim Komisyonu Başkanı   Abidin Memili, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÖZEL, Çankaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, proje dahilindeki 11 okulumuzun müdür ve öğretmenimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Yrd. Orhan Erdem projenin hayata geçirilişi ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Program da bir konuşma yapan İhsan YALÇINKAYA, “ Proje boyunca desteklerinden dolayı ATO temsilcilerine ve MEB yöneticilerine teşekkür ediyorum. Okuma kültürünü öğrencilerimizde yerleşmesi gereken temel değerleridir.  Onların gelişimleri açısından çalışarak, sporla uğraşarak, sosyal – kültürel  faaliyetlere katılmak ve okumak çok önemlidir. Bu etkinliği üç ayak üstünde yürütmek istiyoruz. Birincisi çocuk ve genç ruhunun temizliğini, tokluğunu, süsünü ve inancını ihmal eden her türlü tavrı, bu bu etkinlikle iyi hale dönüştürür kanaatindeyiz. İkincisi kendi medeniyetinin ve köklerinin bilincinde , bütün insanlığın muhatap aldığı ve bütün insanlığı muhatap alan, özgüvene sahip gençler yetiştirilmesi konusunda bu çalışmaların büyük desteği olacağını düşünüyoruz. Üçüncüsü ise kültürel motiflerimizi, küreselleşmenin muhtelif lisanıyla örtüştürüp karşılaştırdığımız taktirde  mukayeseli bir üstünlük tesis ederiz diye düşünüyoruz. Bu düsturla da çalışmaya devam ediyoruz. Projenin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarı ile devamını diliyorum ” dedi.

ihsan.jpg

Programda “ Anadolu Mektebi ” projesine katılan okullara plaket verildi. Konuşmaların ardından Projenin kurucusu ve sürdürücüsü Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ katılımcılara proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

KAYNAK: http://ihsanyalcinkaya.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.