Anafen Dershaneleri Genel Müdürü tutuklandı

Anafen Dershaneleri Genel Müdürü tutuklandı

Öğrencilere FETÖ'ye ait yayınları almaları için baskı yaptığı ve velilerden fitre, zekat, kurban adı altında para toplayıp örgüte finansman sağladığı saptanan, Anafen Dershaneleri Genel Müdürü Talip Demir tutuklandı

Anafen Dershanesi Genel Müdürü ve Fatih Koleji Genel Koordinatörü Talip Demir tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ca koordine edilen soruşturma kapsamında, Talip Demir hakkında Anafen Dershanesi'ne çocuklarını gönderen veliler tarafından yapılan çok sayıda şikayet üzerine işlem başlatıldığı ortaya çıktı.

ZORLA ZAMAN ABONELİĞİ...

 

Şikayetçi veliler, Anafen Dershanesi'nde öğrenim gören öğrencilerine, dershane yöneticileri tarafından FETÖ/PDY'ye ait basın kuruluşlarının bastığı dergilerini almaları yönünde telkin ve tavsiyelerde bulunulduğunu anlattı.

 

Aynı veliler ifadelerinde, kendilerinden, eğitim kurumu çalışanları ve öğretmenleri aracılığı ile kurban, fitre veya para talep edildiğini de belirtti. Veliler, FETÖ/PDY kontrolündeki dershanelerin düzenlediği deneme sınavlarına girebilmek için Zaman gazetesine abone olma zorunluluğu getirildiğini de aktardı.

 

ŞİRKET USULSÜZLÜKLERİ

 

Gerek örgüt gazetesinin tirajını artırmak, gerekse örgüte finansman sağlamak amacı ile velilerinden çeşitli taleplerde bulunulduğu iddiaları üzerine Anafen Dershanesi'nde Genel Müdürlük yapan Talip Demir gözaltına alındı. Demir'e yönelik suçlamalara ilişkin, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda, görev yaptığı şirketlerdeki çeşitli usulsüzlükler de yer aldı.

 

SUÇU ÖĞRETMENLERE ATTI

 

Talip Demir'in Anafen'de çalıştığı dönemde, öğrenim gören öğrencilerin, eğitim kurumu dışına götürülerek Fetullah Gülen yayınlarının okutulduğu, sohbetlerinin dinletildiği, eğitim kampı adı altında bu yapıya mensup üniversite öğrencilerinin kaldığı evlere gönderildikleri ileri sürüldü. Demir'in 2008'den itibaren de başta Amerika olmak üzere çok sayıda yurtdışı seyahati yaptığı da belirlendi.

 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Talip Demir, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi Hakimliğe çıkarılan Demir, sorgusunda hakkındaki iddiaları reddetti. Demir dershane öğrencilerine yönelik telkin ve yönlendirmeleri öğretmenlerin bireysel olarak yaptıklarını iddia etti. 'Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olma' suçu kapsamında tutuklanan Talip Demir, cezaevine gönderildi.

 
Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.