Ankara Milli Eğitime "Özel Okul ve Kurslar" Uyarısı!

Ankara Milli Eğitime "Özel Okul ve Kurslar" Uyarısı!

Bakanlığın İlleri birçok kez uyarmasına ve yönetmeliğe uygun davranılmasını istemesine rağmen özellikle Başkentimiz Ankara'da özel okul ve kurslarda tabela kandırmacası almış başını gitmiş durumda.

Ruhsatlarında yazmamasına rağmen, Ülkemizin en bilindik üniversitesinin adını kullanarak devasa tabelalarla çocuklar ve veliler kandırılmaktadır, ayrıca reklamlarda da bu sahte isimleri kullanmaktadırlar.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 7. Maddesinin 4. fıkrasında “(Ek:RG-12/4/2016-29682) Kurumlar; tabela, reklam, ilan ve her türlü iş ve işlemlerinde sadece kurum açma izni ile işyeri açma ve çalışma ruhsatında yer alan kurum adını kullanır.” denmektedir. Fakat özel kurumlar yeteri kadar denetlenmemekte ve veliler kandırılmaya devam etmektedir. 

Ayrıca aynı durum bazı ülke isimlerini kullanan kolej ve kurslar ile de ilgilidir.

Yabancı ülke isimlerinin kullanılması yasak olmasına rağmen özel kurumlar farklı isimler ile ruhsat alıp, tabela ve reklamlarında ülke yada üniversite isimleri kullanarak insanlarımızı kandırmaya devam etmektedir.

Bu kurumlar fiyatlarını da fahiş yapmakta ve tıpkı adını aldıkları üniversite gibi iyi eğitim vereceği algısı yaratarak kayıt almaktadırlar. 

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir an önce önlem almaması durumunda köklü bir kuruma çocuğunu yazdırdığını düşünen bir çok veli kandırılmaya devam edecektir.

Kandırılan ve parasının hakkını almayan bu velilerin başvurabileceği kimse yoktur. Velilerin ruhsata bakarak kayıt yaptırması mümkün değildir. "Tabela asıldığına göre ismi de budur" demekte veliler haklıdırlar. Çünkü yetkili merciler izin vermez diye düşünmektedirler. Tabelaların ruhsata uygun olup olmadığını denetlemek kimin görevi ise en kısa zamanda önlem alınmalı ve bundan sonra oluşabilecek mağduriyetler engellenmelidir. 

Bu konuda Özel Öğretim Kurumları  Genel Müdürlüğünün ve Sayın Bakanımızın ne kadar hassas ve kararlı olduğu çok iyi bilinmesine rağmen, bazı İl MEM’ lerin bu kadar rahat davranması kafalarda soru işareti yaratmaktadır.

Hiç bir kurum şikayet yok, vatandaş şikayet etmiyor bahanesinin arkasına sığınmamalı ve insanların kandırılmasına engel olmak için gerekeni yapmaları gerekmektedir.

Başta Ankara MEM olmak üzere İl MEM’lerin bir an önce özel öğretim kurumlarının ruhsatlarında yazan isim ile tabela ismini kontrol ederek denetleme görevini yerine getirmesi elzemdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum