Ankara Tercihini “Bilinçli” Yapacak

Ankara Tercihini “Bilinçli” Yapacak

Üniversite adayı gençlerin kritik bir süreç olan tercih dönemini en iyi şekilde değerlendirmesi için düzenlenen "Ankara Üniversite Tercih Fuarı"nın açılışı Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt tarafından ATO Congresium’da yapıldı.

Ankara Tercihini “Bilinçli” Yapacak

Üniversite adayı gençlerin kritik bir süreç olan tercih dönemini en iyi şekilde değerlendirmesi için düzenlenen  "Ankara Üniversite Tercih Fuarı"nın açılışı Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt tarafından ATO Congresium’da yapıldı.

Fuarda, Ankara’da ilk defa 100’e yakın devlet ve vakıf üniversiteleriyle birlikte çok sayıda uluslar arası üniversiteler de adaylarla buluşuyor.

8-9 Temmuz 2015 tarihlerinde 10:00-18:00 saatleri arasında öğrenci ve velilerin ücretsiz ziyaret edebileceği fuar; üniversitelerle ve tercihlerle ilgili en doğru ve net bilgiye tek elden ulaşımı sağlayacak.

Tercih Fuarını ziyaret eden öğrenciler, danışma masalarında en doğru yönlendirmeyle tercihlerini yapabilme imkânına sahip oluyor. Fuarda; üniversitelerin yetkilileriyle yüz yüze ve soru cevap niteliğinde görüşme fırsatı yakalayıp,  burs olanakları, yatay ve dikey geçiş, çift ana dal, yan dal, taban puanlar, tercih ve sıralamalar hakkında da bilgi sahibi olmak mümkün.

Üniversitelerin akademisyenleri tarafından “Meslek Seçimi, Kariyer Planlama, Doğru Tercih, Tercihin Altın Kuralları” konularında seminerler de veriliyor.

Erol Bozkurt: Amacımız, Doğru ve İsabetli Tercihi!

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Fuarın açılışında açıklamalar yaparak, Tercih Fuarı hakkında bilgi verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve EKET Fuarcılığa katkılarından dolayı teşekkür eden Bozkurt; doğru yönlendirmelerle gençlere bilinç kazandırarak, onları severek yapabilecekleri ve severek yaptıkları için de başarılı olabilecekleri mesleklere yönlendirmeye ve kişiliklerine uygun meslekleri tanımaları için onlara fırsat sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Bozkurt: “Gençlerimiz üniversite tercihleriyle sadece bir okul tercihi yapmıyor. Bundan sonraki hayatlarının tercihlerini gerçekleştiriyorlar. Nasıl bir meslek ve hayat sahibi olacaklarını, hayat standartlarını belirliyorlar. İşte bu yüzden üniversite tercihlerini bu kadar önemsiyor ve çalışmalarımıza bu hassasiyetle yaklaşıyoruz” dedi.

Doğru tercihin bir öğrenci için sadece doğru eğitim almak olmadığını, aynı zamanda tercihinin tüm yaşamını da şekillendirdiğini dile getiren Bozkurt: “Öğrencilerimizin tercih dönemlerinde zaman zaman tercih hatası yaparak istemedikleri bölümlere gitmek zorunda kaldıklarını, meslekleri tanımadan,  bilmeden “bu bölüme puanım yetiyor” diye tercihte bulunduklarını, biliyoruz. Bu da gençlerimizin üniversiteye başlama sürecinde yanlış adım atmalarına neden oluyor” dedi.

Ailelere de seslenen Bozkurt; “Üniversite Tercih Fuarı’na çocuklarıyla birlikte gelmeleri, tercihlerini alanında uzman kişilerin oluşturduğu danışma masalarında yaptırmaları ve evlatlarının meslekleri tanımalarına ve gelecekte yapmak istedikleri mesleği tercih etmelerine fırsat sağlamaları konusunda” destek istedi.

Üniversitelerin standlarını gezen, öğrenci ve velilerle değerlendirmelerde bulunan Bozkurt, öğrencilerden kazandıklarında mutlu olabilecekleri ve kendilerini mutlu ve huzurlu hissederek çalışabilecekleri meslekleri tercih etmelerini istedi.

TEOG'da Öğrencilere Tercih Danışmanlık Desteği Devam Ediyor

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında lise tercini yapacak öğrenciler için Ankara'da oluşturulan 125 tercih komisyonunda görev yapan 360 öğretmen, öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti vermeye devam ediyor.

Komisyon öğretmenlerince önce okul tür ve bölümleri tanıtılıyor, velilerden bu okulları ziyaret etmeleri isteniyor, ardından tercih danışmanlığı veriliyor. Böylece öğrenci ve velilerin bilinçli tercihte bulunmaları sağlanıyor.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt yaptığı açıklamada, MEB'in direktifiyle bu yıl lise tercihlerinde danışmanlık hizmetinin verilmesi için 81 ilde tercih danışmanlığı komisyonlarının çalışma yürüttüğünü, bu hizmetlerin sunulabilmesi için biri Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünde olmak üzere, çeşitli ilçelerde 125 eğitim bölgesinde öğrenci ve velilerin erişimini kolaylaştıracak bölgelerde komisyonların oluşturulduğunu aktardı.

Bozkurt: "Neredeyse her mahallede bu komisyonları açtık diyebiliriz. Öğrencilerimizi, bilinçli tercih yapmaları için bu komisyonlara davet ediyoruz" dedi.

Bu yıl lise ve üniversite tercih işlemleri eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar gösteriyor ki; “Ankara Tercihini Bilinçli Yapacak”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.