Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’e Ziyaret

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’e Ziyaret

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’e Ziyaret

Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer, Genel Başkan yardımcılarımız Esat Tektaş ve Teyfik Yağcı, Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, Şube Başkan yardımcıları Gürbüz Teber ve İrfan Ata ile birlikte Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i ziyaret etti.

Ahmet Özer, Ankara Üniversitesiyle ile ilgili çalışmalar, idari ve akademik personelin sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirildiği ziyarette, Ankara Üniversitesi’ndeki mescit ihtiyacını da ifade etti. Ankara Üniversitesi’nin önceki yıllara nazaran öğrencilerin mescit ihtiyacı noktasında daha duyarlı davrandığını dile getiren Özer, buna rağmen mescit ihtiyacı tam olarak karşılanamadığını vurguladı. Ahmet Özer, “Üniversitelerimizin birçoğunda uygun olmayan mekanlarda mescit var, buralar ihtiyacı karşılamadığı gibi öğrencilerin ibadetlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarına da engel teşkil ediyor. Bizler uygun olmayan yerlerdeki bu mescitlerin kaldırarak daha nitelikli bir mescitlerin yapılmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu. Üniversiteler için elde ettikleri kazanımlara da değinen Ahmet Özer, Toplu Sözleşme Masasında ve Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında üniversite çalışanları için önemli kazanımlara imza attıklarını vurguladı. Özer, önümüzdeki toplu sözleşme sürecinde ve öncesinde yapılacak yeni YÖK taslağı ile görevlendirmelerin sebep, süre maksat yönünden geçerli fiili ve hukuki gerekçelere dayalı olarak gerçekleştirilebilmesi ile askerlik görevini yapmayanların tamamının ihtiyaç fazlası olarak ayrılması ve üniversite veya eğitim kurumları emrine verilmesi konusu gibi konuların da çözüme kavuşacağını beklediklerini ifade etti.

Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer, ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’e düzenlediğimiz öğretmenlik hatıraları yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı “Kelebeğin Rüyası” isimli kitap ile birlikte sendikamızın diğer yayınlarında oluşan bir kitap seti hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.